NOVÝ PEUGEOT e-PARTNER

NOVÝ PEUGEOT e-PARTNER
Pridané 07.02.2021

Značka PEUGEOT je jedným z prvých automobilových výrobcov, ponúkajúcich v Európe kompletné portfólio elektrických úžitkových vozidiel, čím potvrdzuje svoju silnú pozíciu v tomto segmente.

Nový PEUGEOT e-PARTNER, ktorý značka PEUGEOT práve s hrdosťou uvádza, dopĺňa v jej modelovom rade automobily PEUGEOT e-EXPERT (Medzinárodný  VAN roku 2021) a PEUGEOT e-BOXER.

Predošlé generácie modelu PEUGEOT PARTNER mali veľký komerčný úspech a získali množstvo ocenení, vrátane titulu Medzinárodný VAN roku 2019. Od jeho uvedenia na trh v roku 1996 sa z tohto modelu predalo vyše 2 000 000 kusov vo viac než 100 krajinách.

Nová generácia modelu PEUGEOT PARTNER bola uvedená na trh v roku 2018 a okamžite sa dostala na čelo rebríčku v segmente vanov (segment F1). 

Nový PEUGEOT e-PARTNER

Teraz prichádza so 100 %  elektrickým pohonom. 

Nový PEUGEOT e-PARTNER  je dokonalým stelesnením sloganu “Power of Choice”.  Okrem iného ponúka:

  • dojazd až 275 km podľa meracieho cyklu WLTP (v procese homologizácie), 

  • 2 dĺžky (štandardná a predĺžená verzia),

  • 2 karosárske verzie, furgon (max. 3 miesta) a kombi (max. 5 miest), 

  • ťažnú kapacitu až 750 kg,

  • užitočné zaťaženie až 800 kg,

  • objem priestoru pre náklad 4,4m³, teda úplne rovnaký, aký ponúkajú verzie so spaľovacím motorom.

Prispôsobí sa najrozličnejším situáciám a rôznym profesiám vďaka veľkému vnútornému priestoru, uľahčujúcemu každodennú prácu, pokročilým technológiám, vrátane digitálneho systému PEUGEOT i-Cockpit® a prepracovanému štýlu. PEUGEOT e-PARTNER taktiež umožňuje neobmedzený vjazd do bezemisných mestských centier. 

Má všetky výhody modelu PEUGEOT PARTNER , bez akýchkoľvek obmedzení a teraz navyše aj úplne bez emisií. 

Situácia na trhu: Evolúcia cez elektrifikáciu

Trh s malými úžitkovými autami (F1) predstavoval v roku 2019 viac než 613 000 predaných áut a PEUGEOT PARTNER je v tomto segmente lídrom. Navyše jeho trhový podiel  od uvedenia na trh v roku 2018 neustále rastie.

Vzhľadom na to, že približne 80 percent vodičov  úžitkových áut najazdí denne menej ako  200 km, je elektrická verzia modelu PEUGEOT PARTNER logickou voľbou. 

Tú ešte podčiarkuje fakt, že vjazd do mestských centier je čoraz viac obmedzený, v niektorých je už teraz povolený len pre 100 % elektrické autá. Pri  elektrickej verzii modelu PEUGEOT PARTNER sú zachované všetky jeho výhody, bez akýchkoľvek obmedzení.

PEUGEOT e-PARTNER dokáže vyhovieť nárokom akýchkoľvek užívateľov a uspokojí potreby všetkých zákazníkov:

  • remeselníkov (kvetinárov, inštalatérov, elektrikárov…), pre ktorých je skutočným partnerom na dennej báze, 

  • spoločností, pre ktoré je dôležitý ekologický prístup  (kuriéri, a pod.),

  • štátnej a verejnej správy (nemocnice, mestské a obecné úrady, atď.), ktoré preferujú pre bežnú prepravu modely s nulovými emisiami.

Pre zvláštne potreby je možná prestavba auta špecializovanými firmami  (rýchla zdravotná pomoc, hasiči, polícia, preprava chladeného tovaru…). 

100% elektrická technológia

100% elektrická technológia

PEUGEOT e-PARTNER  je postavený na modulárnej platforme EMP2 (Efficient Modular Platform), umožňujúcej využitie rôznych typov pohonu,  jeho čisto elektrický motor má maximálny výkon 100 kW a maximálny krútiaci moment 260 Nm, ktorý je dostupný okamžite po štarte pre lepšiu akceleráciu, navyše bez akýchkoľvek vibrácií, hluku, potreby radenia rýchlostí, zápachu a samozrejme – bez emisií CO2.  

Jeho elektrický pohon (elektromotor, invertor a prúdový menič) sú podobné tým, ktoré využíva aj nový PEUGEOT e-EXPERT. Rovnako ako pri ňom, je reduktor prevodovky upravený tak, aby viac zohľadňoval spôsob, akým sú zaťažované úžitkové vozidlá. 

Parametre auta  (v jazdnom móde POWER)  sú nasledovné (údaje podliehajú homologizácii): 

  • Maximálna rýchlosť 130 km/h 

  • Zrýchlenie  z 0 na 100 km/h za 11,2 s.,

  • Pružné zrýchlenie z 80 na 120 km/h  za 8,9 s.

 Obe verzie (štandardná a predĺžená) sú dostupné s li-ion batériou (18 článkov) s kapacitou 50 kWh, ktorá umožňuje dojazd až to 275 km (podľa testovacieho protokolu WLTP, údaje podliehajú homologizácii) , v závislosti od verzie a jazdného štýlu. 

Tepelná regulácia batérie je napojená na chladiaci a vyhrievací okruh v kabíne a umožňuje rýchle nabíjanie, optimalizovaný dojazd  a predlžuje životnosť batérie.

Auto môže byť vybavené dvomi typmi palubných nabíjačiek, vyhovujúcim všetkým dostupným spôsobom nabíjania.  Štandardom je 7.4 kW jednofázová nabíjačka, voliteľným  doplnkom je trojfázová 11 kW nabíjačka

Nabíjací konektor je umiestnený nad ľavým zadným blatníkom a umožňuje dobíjanie auta dvomi  rôznymi spôsobmi. Buď zo štandardnej zásuvky, zosilnenej zásuvky, prípadne wall-boxu, alebo cez rýchlonabíjačku.

Nabíjacie režimy 50 kWh batérie sú flexibilné a prispôsobia  sa rôznym situáciám.  Využiť možno rôzne spôsoby dobíjania, či už doma, v práci alebo na verejných dobíjacích staniciach.

  • Z bežnej domácej zásuvky (8A), nabitie na maximum trvá 31 hodín, 

  • Zo zosilnenej zásuvky (16A), nabitie na maximum trvá 15 hodín, 

  • Zo 7.4 kW wall-boxu, nabitie na maximum trvá 7.5 hodiny prostredníctvom jednofázovej (7.4 kW) palubnej nabíjačky,

  • Z 11 kW wall-boxu, nabitie na maximum trvá 5 hodín s trojfázovou (11 kW) palubnou nabíjačkou,

  • Z rýchlonabíjacej stanice: teplotná kontrola batérie umožňuje využitie 100 kW nabíjačiek, cez ktoré sa auto nabije na 80 % za 30 minút.

PEUGEOT e-PARTNER

Nový PEUGEOT e-PARTNER poskytuje pasažierom najvyššiu možnú úroveň  teplotného komfortu prostredníctvom:

  • Výkonného vykurovacieho rezistoru (5 kW), 

  • Vyhrievaných sedadiel (v závislosti od verzie), 

Predhriatie kabíny možno naprogramovať prostredníctvom dotykového displeja (v závislosti od verzie) alebo na diaľku cez mobilnú aplikáciu MyPeugeot® (v závislosti od verzie).  Pre zvýšenie komfortu umožňuje táto funkcia pri pripojení vozidla k nabíjačke aj predĺženie dojazdu tým, že rýchlejšie  zohreje batériu na optimálnu prevádzkovú teplotu.

Nový PEUGEOT e-PARTNER ponúka prostredníctvom voliča 3 jazdné režimy:

  • Eco (60 kW, 190 Nm): pre kľudnú jazdu s maximalizáciou dojazdu,

  • Normal (80 kW, 210 Nm): pre bežné každodenné používanie,

  • Power (100 kW, 260 Nm): s dôrazom na výkon pri preprave ťažších nákladov.

Dostupné sú aj  dva režimy brzdenia s rôznou efektivitou dobíjania batérie:

  • Štandardný, pocitovo blízky spôsobu brzdenia v modeloch so spaľovacími motormi,

  • Posilnený (prístupný stlačením "B” - "Brake/Brzdenie" na ovládači automatickej prevodovky), pre intenzívnejšie spomaľovanie pri uvoľnení plynového pedálu a zlepšenie celkového dojazdu. 

Všetky verzie modelu PEUGEOT e-PARTNER sú vybavené elektrickou parkovacou brzdou

Radosť z jazdy a každodenná praktickosť

PEUGEOT e-PARTNER ponúka kompaktné vonkajšie rozmery pri zachovaní maximálneho možného priestoru pre náklad. Batérie sú umiestnené pod podlahou a nijakým spôsobom neobmedzujú nákladový priestor. 

Ich umiestnenie zároveň prispieva k lepšej tuhosti vozidla a vďaka optimálnemu rozloženiu hmotnosti  poskytuje dodávka rovnajú radosť z jazdy ako jej verzie so spaľovacími motormi. 

Komfort odpruženia je zaručený a rovnaký ako vo verziách so spaľovacími motormi, bez ohľadu na to, či je auto zaťažené alebo prázdne.

Vodič nového PEUGEOTU e-PARTNER zvládne akékoľvek situácie aj vďaka upravenému posilňovaču riadenia, ktorý uľahčuje ovládanie vozidla. 

Priemer otáčania je  len 10,8 metra (štandardná verzia medzi obrubníkmi) a výšku nepresahujúcu 1,9 metra, čo mu umožňuje bez problému vjazd na väčšinu podzemných a nadzemných parkovísk s limitovanou výškou vozidla.

Nový PEUGEOT e-PARTNER je dostupný v rovnakých prevedeniach ako verzie so spaľovacím motorom, takže dokáže aj vyhovieť rovnakým nárokom:

  • furgony (2 dĺžky: štandardná 4,40 m a predĺžená 4,75 m, 3 miesta),

  • kombi(5 sedadiel, pevných alebo sklopiteľných, len v predĺženej verzii).

Z hľadiska modularity auto nastavuje v rámci svojho segmentu s 3-miestnou lavicou Multiflex  úplne nový štandard. Vďaka otvoru v deliacej prepážke a sklopnému sedáku na mieste spolujazdca je možné:

  • Usadiť vpredu 3 ľudí. Túto praktickú vlastnosť mimoriadne oceňujú firmy, ktoré potrebujú zároveň prepraviť viac ľudí aj s vybavením z jedného miesta na druhé, znížia tým totiž počet potrebných jázd. Navyše je stredné sedadlo vďaka absencii klasickej ručnej brzdy väčšie a pohodlnejšie.

  • Využiť predĺženú rovnú podlahu s maximálnou dĺžkou 3,09 m pri štandardnej verzii a 3,44 m v predĺženej verzii,

  • Využiť dodatočný 500-litrový priestor pre náklad vpredu,

  • Vytvoriť si mobilnú kanceláriu vďaka stolíku, zabudovanému do  sklopného operadla stredového sedadla. Ten možno navyše natočiť ako k vodičovi, tak aj ku spolujazdcovi.

  • Použiť odkladací priestor pod stredovým sedadlom, ktorý navyše možno uzamknúť visiacim zámkom.

Úložné priestory s celkovou kapacitou až 113 l sú navrhnuté pre najrôznejšie použitie posádkou.  Sú  jednoducho prístupné a dômyselne rozmiestnené po celej kabíne: odkladacia schránka spolujazdca, úložný priestor nad hlavou vodiča a spolujazdca a priehradka spolujazdca v hornej časti palubnej dosky v mieste, ktoré sa uvoľnilo vďaka použitiu airbagu typu "bag in roof". Táto schránka môže byť chladená, alebo ju možno použiť napríklad na uloženie notebooku s uhlopriečkou 15 ". Notebook je možné vďaka otvoru pre kábel priamo v schránke aj nabíjať.

Ťažná kapacita zostala zachovaná, auto dokáže utiahnuť náklad s hmotnosťou až 750 kg, ťažné zariadenia bude dostupné už pri uvedení auta na trh.

Užitočný objem až 4.4 m³ pri predĺženej verzii (3.8 m³ pri štandardnej) je úplne identický ako pri verziách so spaľovacími motormi.

Užitočné zaťaženie 800 kg aktuálne najlepšie na trhu, je špecifické pre elektrickú verziu.

Ocenenia

FINAL-CD získalo prestížny certifikát AAA Highest Creditworthiness, tento certifikát je jedným z najdôležitejších Európskych štandardov definujúcich kvalitu obchodnej činnosti. Je medzinárodne uznávanou známkou obchodnej kvality a vyhodnocuje sa na základe rovnakej analytickej metodiky pre všetky európske trhy. Spoločnosť FINAL-CD získala aj prestížny titul Superbrands, už tretí rok po sebe. Medzi Superbrands spoločnosti sme sa zaradili v rokoch 2021, 2022 a aj 2023. Je najuznávanejšou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek a znakom špeciálneho postavenia a uznania vynikajúcej pozície značky na lokálnom trhu. Na základe jednotných kritérií a metód každoročne oceňuje najlepšie z najlepších značiek v takmer 90 krajinách na piatich kontinentoch FINAL-CD ako jediný koncesionár značky PEUGEOT v celej Európe získal už 5x prestížne ocenenie Peugeot Servise Quality Awards. Ako koncesionár značky OPEL sme obdržali diplom OPEL C&S za najvyšší nárast predaja a trhového podielu v Českej a Slovenskej republike, taktiež za najvyšší nárast objednávok, najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov. Ďalej nás ocenili za najvyšší predaj v Slovenskej republike a v neposlednom rade je FINAL-CD ohodnotené 2x ako Dealer roku v oblasti služieb zákazníkom.

Peugeot
PEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBerlínPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBarcelonaPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSSlovensko
Opel
Opel najvyšší nárast predaja a trhového podielu v ČR a SR za rok 2016C&S
2016
Opel Dealer roku 2015 a 2018Díler roku
2015, 2018
Opel najvyšší nárast objednáviek za rok 2016C&S
2016
Opel najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov za rok 2016C&S
2016
Opel najväčší predaj v SR za rok 2017C&S
2017
FINAL-CD
Superbrands Slovakia 2023Superbrands
2023
Superbrands Slovakia 2022Superbrands
2022
Superbrands Slovakia 2021Superbrands
2021

Zlepšujeme sa pre vás aj naďalej

Vopred ďakujeme za vaše podnety a skúsenosti so službami FINAL‑CD. Napíšte nám Váš názor

Ochrana osobných údajov | Nastavenia cookies
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl