Nový Citroën SUV C5 Aircross

Nový Citroën SUV C5 Aircross
Pridané 03.07.2022

Citroën SUV C5 Aircross, ktorý je meradlom dokonalosti z hľadiska komfortu a variability, prešiel faceliftom a získal nový vzhľad.

Srší z neho väčšia sila, dynamickosť a výnimočnosť. Vďaka modernizácii je štýlovejší a pri jazde pôsobí veľmi elegantne. V inovovanom interiéri nájdeme prijemné farby a veľmi kvalitné použité materiály. Celok budí dojem väčšieho priestoru a prispieva k vyššiemu komfortu cestovania.

Nový Citroën SUV C5 Aircross = absolútny komfort s výraznejším a reprezentatívnejším dizajnom

Pre nový model Citroën SUV C5 Aircross je typická zmena výrazu a snaha o zlepšenie vnímanej kvality a elegancie. Pri pohľade spredu predstavuje nový Citroën SUV C5 Aircross nový štýl dizajnu, v ktorom krivky nahradili štruktúrovanejšie línie. Predná časť má nový, vertikálnejší a modernejší vzhľad, ktorý posilňuje dojem šírky a charakter impozantného a bezpečného vozidla.

Luxusný dojem dovedený do najmenšieho detailu podporuje aj trojrozmerný svetelný podpis na zadnej časti, nové 18-palcové disky kolies s diamantovým výbrusom a nová elegantnejšia a výraznejšia ponuka možností individualizácie. V interiéri umocňuje reprezentatívny charakter kabíny nový dizajn 10-palcového dotykového displeja.

Citroën C5 Aircross, ktorý je od svojho príchodu na trh meradlom komfortu na palube, ponúka odpruženie Citroën Advanced Comfort®, nové sedadlá Citroën Advanced Comfort®, bezkonkurenčný priestor a variabilitu, ako aj moderné technológie asistenčných systémov, ako je Highway Driver Assist, ktoré každú jazdu premenia na pokojný a pozitívny zážitok a z Citroën SUV C5 Aircross robia moderné a výnimočné SUV.

Nový Citroën SUV C5 Aircross

Priestor, variabilita a komfort

Vo svojom segmente nemá konkurenciu

Citroën C5 Aircross sa vyznačuje priestranným interiérom, variabilitou a vysokou úrovňou komfortu, ktorá nemá konkurenciu v segmente kompaktných SUV. Vychádza z programu Citroën Advanced Comfort®, ktorý nachádza inšpiráciu v odborných znalostiach a skúsenostiach značky a jej inováciách. Je typickým znakom vozidiel značky Citroën, ktorým sa značka odlišuje od konkurencie.

Citroën C5 Aircross je vybavený novou generáciou sedadiel Advanced Comfort. Vysoká kvalita je zaistená použitím veľmi kvalitnej peny, ktorá sa nevysedí. Sedadlá so špeciálnou konštrukciou sú vyplnené penou s vysokou hustotou a na povrchu štrukturovanou 15mm penou. Pre ešte pohodlnejšie cestovanie môžu byť sedadlá vodiča a spolujazdca vyhrievané a vybavené masážnou funkciou. Bezkonkurenčnú variabilitu zabezpečujú tri zadné samostatne posúvateľné sklopné sedadlá, ktorých opierky je možné sklopiť do 5 polôh.

Priestor, variabilita a komfort
Nová generácia sedadiel Advanced Comfort

Nová stredová konzola

Vysoká a široká stredová konzola získala modernejší vzhľad. Jej ozdobné prvky sú potiahnuté látkou s efektom čiernej kože a s chrómovaným lemovaním. V prípade automatických prevodoviek ponúka ergonomickejšie usporiadanie ovládacích prvkov: volič prevodovky e-Toggle s chrómovaným povrchom, ktorý je ideálne umiestnený pod rukou vodiča, volič jazdných režimov, ktorý môže pri spaľovacích motoroch zahŕňať funkciu Grip Control a pri plug-in hybridných motoroch intuitívnu voľbu jazdného režimu (Electric, Hybrid alebo Sport). Stredová konzola ponúka aj veľkú úložnú priehradku, v ktorej sa nachádzajú dva USB konektory.

Nová stredová konzola
Vysoká a široká stredová konzola získala modernejší vzhľad

Predný led svetelný podpis v tvare písmena V

Nová identita Citroën

Predný svetelný podpis prešiel radikálnou zmenou. Charakteristickým rysom novej identity značky Citroën je štíhly svetelný LED podpis v tvare písmena V, ktorý je dokonale prepracovaný s 3D efektom vyvolaným vzorom pripomínajúcim klavírne klávesy. Denné svetlá dodávajú prednej maske hĺbku a technologický vzhľad. Svetlomety LED Vision sú relatívne nenápadné vďaka tmavému prevedeniu a výborne tak ladia s lesklou čiernou maskou chladiča a zároveň zdôrazňujú robustnosť vozidla.

Nový zadný svetelný podpis

Elegantný a technologický

V zadnej časti vozidla sa objavuje nový modernejší trojrozmerný svetelný LED podpis, ktorý ladí s prednou časťou. Zadné svetlá sú vybavené tmavým sklom s výraznou štruktúrou, ktoré dokonale kopíruje tvar troch LED modulov. Podobne ako na prednej strane, jemný dizajn klavírnych klávesov umocňuje hlboký 3D efekt celého svetelného podpisu.

Nová identita Citroën
Predný led svetelný podpis v tvare písmena V
Nový zadný svetelný podpis

Nový profil

Dynamickejší, modernejší, robustnejší, bezpečný dizajn

  • nové dvojfarebné 18-palcové disky kolies z ľahkých zliatin PULSAR s diamantovým výbrusom
  • nový čierny lesklý odtieň krytov spätných zrkadiel, ktorý je zladený s odtieňom stĺpikov čelného skla o nové čierne lesklé funkčné strešné nosiče so spodnou matne-čiernou vložkou
  • nový farebný dekor na prvkoch Airbump® a hmlových svetlometoch
  • svetlá výška 230 mm
  • veľké kolesá s priemerom 720 mm
  • 360° ochrana vrátane prvkov Airbump®
  • olemovanie blatníkov o dominantná pozícia vodiča
Nový profil

Elegantnejšie a dynamickejšie možnosti individualizácie

Prispôsobenie na mieru

Citroën SUV C5 Aircross používa nový, veľmi sýty a elegantný modrý odtieň Eclipse Blue, ktorý sa v závislosti od vonkajšieho svetla mení od tmavomodrého po čierny. Ponuka farieb sa zúžila na prestížne odtiene, ktoré sú medzi zákazníkmi obľúbené: biela Banquise, biela Nacré, čierna Perla Nera, sivá Platinium, sivá Artense a nová modrá Eclipse. Robustnosť typickú pre SUV ako aj eleganciu nového C5 Aircross umocňujú 3 nové farebné dekoratívne balíky Pack Color : čierna Glossy Black, chrómová Dark Chrome a modrá Energetic Blue. Vozidlo je od úrovne výbavy Shine k dispozícii v dvojfarebnej kombinácii s čiernou strechou, ktorá sa spája aj s novým balíkom čiernych doplnkov Pack Style Black, ktorý zahŕňa čierne 19-palcové disky kolies z ľahkých zliatin ART a s Pack Color Black, čo vozidlo posúva na ešte reprezentatívnejšiu úroveň.

Modernejšie farby a materiály interiéru

Modernizované základné vyhotovenie interiéru a štyri nové verzie interiéru vytvárajú elegantnejšie, dynamickejšie a kvalitnejšie prostredie:

  • Interiér Wild Black: nová čierna štrukturovaná látka Flamine a šedá syntetická koža
  • Interiér Urban Black: nová čierna Alcantara a čierna syntetická koža
  • Interiér Metropolitan Black: nová čierna koža a nová šedá syntetická koža
  • Interiér Hype Black: nová perforovaná koža Paloma a modrá koža Nappa

U všetkých interiérov ladí modré prešívanie sedadiel s prešívaním lakťových opierok v dverách a dekoračným pruhom palubnej dosky.

Odpruženie Citroën Advanced Comfort®

Inovácia Citroën

Odpruženie s Tlmičmi s progresívnymi hydraulickými dorazmi®, exkluzívne používaný prvok značky Citroën, filtruje nerovnosti vozovky a zaisťuje cestujúcim absolútne pohodlie navodzujúce pocit, že vozidlo sa nad vozovkou doslova vznáša.

Priestranný batožinový priestor

Nový Citroën C5 Aircross sa pýši najväčším objemom batožinového priestoru v danom segmente: od 580 do 720l u klasickej spaľovacej verzie a od 460 do 600l v plug-in hybridnej verzii.

Technológie

Nový Citroën C5 Aircross ponúka najnovšiu generáciu asistenčných systémov riadenia a technológií konektivity.

Asistenčné systémy riadenia

Veľmi praktický Highway Driver Assist = systém autonomného riadenia 2. úrovne, ktorý kombinuje adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go a systém varovania pred opustením jazdného pruhu.

12"3 digitálný displej

Na konfigurovateľnom 12"3 digitálnom displeji sa zobrazujú všetky dôležité informácie priamo v zornom poli vodiča: navigačná mapa, asistenčné systémy riadenia, údaje týkajúce sa plug-in hybridého pohonu.

Nový 10" HD dotykový displej

Veľký centrálny 10" dotykový displej je umiestnený vyššie, takže pri jeho sledovaní nie je nutné odvracať pohľad od diania pred vozidlom. Naviac ponúka priamy prístup k ovládaniu klimatizácie, ktorej výduchy sú umiestnené po novom pod ním.

Nový 10'' HD dotykový displej

Konektivita najnovšej generácie

Pre ešte väčšie pohodlie a bezpečnosť je nový Citroën C5 Aircross vybavený službami Citroën Connect, ktoré zahŕňajú: MY CITROËN ASSIST, MY CITROËN DRIVE, MY CITROËN PLAY.

Viac o novom Citroën C5 Aircross

Ocenenia

FINAL-CD získalo prestížny certifikát AAA Highest Creditworthiness, tento certifikát je jedným z najdôležitejších Európskych štandardov definujúcich kvalitu obchodnej činnosti. Je medzinárodne uznávanou známkou obchodnej kvality a vyhodnocuje sa na základe rovnakej analytickej metodiky pre všetky európske trhy. Spoločnosť FINAL-CD získala aj prestížny titul Superbrands, už tretí rok po sebe. Medzi Superbrands spoločnosti sme sa zaradili v rokoch 2021, 2022 a aj 2023. Je najuznávanejšou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek a znakom špeciálneho postavenia a uznania vynikajúcej pozície značky na lokálnom trhu. Na základe jednotných kritérií a metód každoročne oceňuje najlepšie z najlepších značiek v takmer 90 krajinách na piatich kontinentoch FINAL-CD ako jediný koncesionár značky PEUGEOT v celej Európe získal už 5x prestížne ocenenie Peugeot Servise Quality Awards. Ako koncesionár značky OPEL sme obdržali diplom OPEL C&S za najvyšší nárast predaja a trhového podielu v Českej a Slovenskej republike, taktiež za najvyšší nárast objednávok, najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov. Ďalej nás ocenili za najvyšší predaj v Slovenskej republike a v neposlednom rade je FINAL-CD ohodnotené 2x ako Dealer roku v oblasti služieb zákazníkom.

Peugeot
PEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBerlínPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBarcelonaPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSSlovensko
Opel
Opel najvyšší nárast predaja a trhového podielu v ČR a SR za rok 2016C&S
2016
Opel Dealer roku 2015 a 2018Díler roku
2015, 2018
Opel najvyšší nárast objednáviek za rok 2016C&S
2016
Opel najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov za rok 2016C&S
2016
Opel najväčší predaj v SR za rok 2017C&S
2017
FINAL-CD
Superbrands Slovakia 2023Superbrands
2023
Superbrands Slovakia 2022Superbrands
2022
Superbrands Slovakia 2021Superbrands
2021

Zlepšujeme sa pre vás aj naďalej

Vopred ďakujeme za vaše podnety a skúsenosti so službami FINAL‑CD. Napíšte nám Váš názor

Ochrana osobných údajov | Nastavenia cookies
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl