TS NOVY PEUGEOT 508

TS NOVY PEUGEOT 508
Pridané 26.02.2023

NOVÉ MODELY 508 SEDAN, SW A PEUGEOT SPORT ENGINEERED. NOVÁ TVÁR PRÍŤAŽLIVOSTI.

ALURE

S novými modelmi PEUGEOT 508, dostupnými vo verziách sedan, SW a PEUGEOT SPORT ENGINEERED, odhaľuje automobilka PEUGEOT nový dizajn svojho vrcholného modelu. Predná časť je inovatívna, s ešte väčšou dynamikou a vo svojom srdci nesie nový znak automobilky. Nový model 508 prináša modernosť tým, že motív mriežky chladiča plne integruje do priestoru nárazníka.

Tieto modely sú vybavené novým charakteristickým systémom osvetlenia s tromi pazúrmi vpredu. Sú integrované do extrémne tenkých LED Matrix svetlometov s ich jedinečným dizajnom prispôsobeným všetkým verziám.

V zadnej časti sa nachádzajú nové LED svetlá s charakteristickým 3-pazúrovým dizajnom s dynamickými smerovkami.

MATTHIAS HOSSANN, RIADITEĽ PEUGEOT DESIGN: „Automobilka PEUGEOT posilňuje svoju technologickú a mačaciu identitu radikálnym charakterom nových modelov 508. Ultra tenké svetlomety a podpis s 3 pazúrmi tvoria súčasť mriežky chladiča, ktorá zapadá do nárazníka a vytvára tak veľkolepý vzhľad prednej časti.“

V novom interiéri modelov 508 a 508 SW sa odráža zreteľný posun na vyššiu úroveň s dôrazom na kvalitu a modernosť materiálov použitých na novom čalúnení, ako aj nové, účinnejšie ovládanie prevodovky pre lepší zážitok a lepšiu ergonómiu.

EMOTION

Na palube nového modelu 508 sa systém PEUGEOT i -Cockpit® môže pochváliť väčším počtom technológií!

Vďaka novému informačno-zábavnému systému PEUGEOT i -Connect® Advanced vybavenému 10-palcovou centrálnou obrazovkou s vysokým rozlíšením, majú vodiči k dispozícii online navigáciu, zadávanie hlasových pokynov v prirodzenom jazyku, bezdrôtové pripojenie a bezdrôtovú aktualizáciu.

Modely 508 predstavujú to najlepšie z ponuky automobilky PEUGEOT z hľadiska potešenia z jazdy a komfortu, doplneného o asistenčné systémy vodiča, ktoré poskytujú vyššiu mieru bezpečnosti a pokoja. Tie obsahujú:

  • systém nočného videnia Night Vision, ktorý upozorňuje vodičov na akékoľvek zvieratá, chodcov alebo cyklistov v jazdnom pruhu skôr, ako sa objavia v diaľkovom svetle,
  • čiastočne autonómnu jazdu úrovne 2 pozostávajúcuz adaptívneho tempomatu s funkciou Stop and Go a asistenta udržiavania v jazdnom pruhu,
  • HD kamery pre pomoc pri parkovaní,
  • elektronicky ovládané odpruženie s 3 režimami (Normal, Comfort a Sport)

EXCELLENCE

Ponuka motorov poháňajúcich nové modely PEUGEOT 508 a 508 SW zahŕňa dve plug-in hybridné verzie, novú verziu s výkonom 132 kW (180 k) a 164 kW (225 k), benzínovú verziu s výkonom 96 kW (130 k) a naftovú verziu s výkonom 96 kW (130 k). Všetky motory sú kombinované s 8-stupňovou automatickou prevodovkou EAT8.

Nositeľ neo-výkonu, plug-in hybridná verzia 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, dosahuje výkon 265 kW (360 k) a ponúka pohon všetkých štyroch kolies.

PHIL YORK, RIADITEĽ MARKETINGU A KOMUNIKÁCIE PEUGEOT:

„História značky PEUGEOT je neoddeliteľne spätá s motoršportom a dokazuje to aj naša účasť v seriáli Majstrovstiev sveta vo vytrvalostných pretekoch (WEC) s modelom PEUGEOT 9X8.

Je jasné, že pravidlá hry sa zmenili: elektrifikácia, a to aj vo svete pretekov, sa stala symbolom modernosti, výkonu a efektívnosti.

Nový model 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED stavia na týchto úspechoch a zároveň modernizuje svoj dizajn, znak a informačno-zábavný systém.“

1. Zákazníci

Nové modely 508 sú v súlade s hodnotami a očakávaniami zákazníkov hľadajúcich vozidlo so športovou a dynamickou siluetou, ktoré ponúka skutočný zážitok na palube bez kompromisov v oblasti technológií a konektivity. Zákazníci sú viac ohľaduplní k životnému prostrediu a hľadajú úsporné motory a potešenie z jazdy. Nový model 508 SW pridáva k svojej rodinnej príťažlivosti pre mladších zákazníkov praktické využitie svojej elegantnej siluety.

2. ALLURE: dynamická a moderná silueta

Nové modely 508 dostali modernejšiu prednú časť s mriežkou chladiča plne integrovanou do priestoru nárazníka. Na zvýraznenie tohto nového dizajnu používa rozvíjajúce sa vzory nalakované vo farbe karosérie.

Nový znak automobilky PEUGEOT sa nachádza prirodzene v strede masky chladiča, pričom vzor masky chladiča vychádza priamo z neho.

Predná časť má tiež menej vrstvený dizajn, čo prispieva k modernejšiemu vzhľadu. Lúč zmizne vo vnútri mriežky a dodáva siluete hladší vzhľad.

Vo verzii 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED dostala mriežka chladiča precízne spracovanie a striedavo sa v nej nachádza lesklá a textúrovaná čierna, ostrá a mačacia. Ostro zelený „kryptonitový“ podpis s tromi pazúrmi sa nachádza samostatne na konci kapoty.

LED Matrix technológia, štandardná súčasť výbavy celého modelového radu, upravuje dizajn svetlometov, ktoré sú extrémne tenké, aby podporovali mačací vzhľad a pôsobia ostrejšie než kedykoľvek predtým na vozidlách značky PEUGEOT. Tieto svetlomety boli navrhnuté ako jeden kus a predstavujú technologický úspech integráciou nového podpisu denných svetlometov s 3 pazúrmi a 3D efektom, ktorý dodáva hĺbku.

Nové modely 508 majú rázvor dlhý 2,79 m a celkovú dĺžku 4,75 m (sedan) a 4,79 m (SW), pri šírke 1,86 m so sklopenými zrkadlami.

Prirodzenú príťažlivosť nových modelov 508 a 508 SW umocňujú nové disky kolies z hliníkových zliatin s názvom EPHERRA s priemerom 18 palcov a diamantovým vzorom, ktorý spája dizajn a nízky odpor vzduchu.

Všetky disky kolies z hliníkových zliatin sú vybavené 5-lúčovým stredom kolesa s vyrazeným znakom PEUGEOT s úplne skrytými maticami kolies.

Predné, bočné a zadné znaky nových modelov 508 sú modernejšie s novou typografiou a novou sivou farbou Basalt Grey.

Svetelný podpis na zadnej časti je reinterpretáciou témy troch pazúrov v horizontálnejšej a dynamickejšej verzii. Tieto full LED svetlá s dynamickými smerovkami tvoria súčasť štandardnej výbavy celého modelového radu.

Znak nahradil tmavý čadičovo sivý nápis PEUGEOT, ktorý sa tiahne po celej šírke stredného čierneho pruhu. To prispieva k modernejšiemu vzhľadu a vizuálnemu rozšíreniu zadnej časti.

7 farieb vrátane 3 nových:

  • Biela Okenite White (nová farba),
  • Modrá Eclipse Blue (nová farba),
  • Sivá Titanium Grey (nová farba),
  • Sivá Selenium Grey (teraz k dispozícii pre všetky verzie),
  • Sivá Artense Grey,
  • Červená Elixir Red,
  • Čierna Perla Nera Black.

Nové modely PEUGEOT 508 a 508 SW budú dostupné v 3 stupňoch výbavy:

  • ALURE
  • GT
  • PEUGEOT SPORT ENGINEERED, s exkluzívnym motorom.

3. EMOTION za volantom: PEUGEOT i -Cockpit®.

Jeden z najvýraznejších prvkov interiéru predstavuje PEUGEOT i -Cockpit®. Už desaťročie sa oň konštruktéri starajú a s každou novou generáciou ho modernizujú. V nových modeloch 508 zanecháva svoju stopu z hľadiska ergonómie, kvality, praktického využitia a technológií, a to najmä v spojení s novým informačno-zábavným systémom PEUGEOT i -Connect® Advanced.

Kompaktný volant je súčasťou PEUGEOT i -Cockpit® a desaťnásobne zvyšuje potešenie z jazdy tým, že ponúka jedinečnú agilitu a presnosť pohybu. Volant nesie v strede nový znak a nachádzajú sa na ňom ovládacie prvky multimediálneho systému (zdroje zvuku, telefón), ako aj ovládanie hlasitosti a hlasového ovládania.

Digitálny prístrojový panel sa nachádza vo výške očí tesne nad volantom a využíva 12-palcový displej. Digitálny prístrojový panej si vodiči môžu plne prispôsobiť podľa svojich preferencií pomocou nových režimov zobrazenia (TomTom Connected Navigation, Rádio/Médiá, Asistent jazdy, Tok energie a mnohé ďalšie), ktoré môžu meniť priamo na volante.

V strede palubnej dosky má svoje miesto centrálna 10-palcová dotyková obrazovka s vysokým rozlíšením, mierne natočená na vodiča, ktorá optimalizuje ergonómiu jazdy, pričom ju môže pokojne používať aj spolujazdec, ktorý má na ňu ničím nerušený výhľad.

Pod stredovou obrazovkou sa nachádzajú prepracované klávesy, ktoré poskytujú skratky do hlavnej ponuky, nastavenia klimatizácie, aplikácií, jazdných asistentov, telefónu, médií a nastavení vozidla.

Stredová konzola má elegantný nový dizajn s novým voličom automatickej prevodovky. Vodič si môže jediným dotykom zvoliť rôzne režimy 8-stupňovej automatickej prevodovky EAT8.

Pri hybridných motoroch sa tlačidlo brzdy (B) používa na aktiváciu rekuperačného brzdenia.

V benzínovej verzii ho nahrádza tlačidlo Manual (M), ktoré umožňuje radiť prevodové stupne manuálne pomocou páčok za volantom.

Okrem toho sa tu nachádza aj volič jazdných režimov, ktorý, v závislosti od druhu pohonu, umožňuje vodičovi zvoliť si rôzne druhy jazdy (Electric, Eco, Hybrid, Normal, Sport a 4WD). Zvolený režim ovplyvňuje aj tvrdosť elektronicky ovládaného odpruženia (Normal, Sport a Comfort), ak je táto výbava k dispozícii.

4. EMOTION connected: systém PEUGEOT i -Connect® Advanced

Nový model 508 ponúka prepojený, ergonomický zážitok, ktorý možno bez problémov využiť pri každodennom jazdení.

Nový informačno-zábavný systém umožňuje každému vodičovi podľa jeho schopností a túžob vychutnať si to najlepšie zo sveta smartfónov a automobilov. Každý vodič si môže nastaviť a spravovať svoj vlastný displej, atmosféru a preferencie nastavení. V systéme je možné uložiť až osem rôznych profilov.

Funkcia zrkadlenia spája smartfón s informačno-zábavným systémom bezdrôtovo (technológia Wi-Fi) a cez Bluetooth je možné súčasne pripojiť dva telefóny.

Možnosti pripojenia zariadení dopĺňajú štyri USB zásuvky (dve USB-C pod lakťovou opierkou vpredu a dve USB-A vzadu).

Stredová 10-palcová obrazovka s vysokým rozlíšením je plne prispôsobiteľná s viacerými oknami a miniaplikáciami (alebo skratkami), ktoré sa ľahko používajú a reagujú ako tablet.

Je ľahké prechádzať ponukami zľava doprava, alebo nahor a nadol pre upozornenia alebo klepnutím tromi prstami vyvolať domovskú stránku. Rovnako ako na smartfóne sa kedykoľvek možno jednoducho vrátiť na hlavnú stránku stlačením tlačidla Domov/HOME.

V hornej časti obrazovky sa nachádza trvalý pásik, ktorý zobrazuje informácie

o vonkajšej teplote, klimatizácii, pozícii na stránkach s widgetmi, údaje o konektivite, upozornenia a čas.

Systém PEUGEOT i -Connect Advanced využíva výkonný a efektívny navigačný systém TomTom®. Pre optimálnu čitateľnosť je možné mapu zobraziť na celej stredovej obrazovke. Systém sa aktualizuje ON AIR, teda priamo prenosom dát cez telekomunikačnú sieť.

Hlasové rozpoznávanie v prirodzenom jazyku sa aktivuje pokynom OK PEUGEOT. Ide o každodenný nástroj na zlepšenie bezpečnosti a použiteľnosti poskytovaním prístupu ku všetkým požiadavkám súvisiacim s funkciami“ infotainmentu“.

Aby vozidlo používateľom pomohlo a odpovedalo na ich otázky, systém obsahuje aj palubnú dokumentáciu a návody.

5. Technológie a EMOTION: asistenčné systémy

Na palube nového modelu PEUGEOT 508 sú jazda, manévre a cestovanie bezpečnejšie a plynulejšie.

Je to najmä vďaka rozsiahlej ponuke asistenčných systémov a výbavy najnovšej generácie, pričom využívajú informácie zhromaždené niekoľkými kamerami a početnými radarmi:

  • Adaptívny tempomat s funkciou Stop and Go a nastaviteľnou hodnotou vzdialenosti medzi vozidlami
  • Automatické núdzové brzdenie s varovaním pred kolíziou:

rozpozná chodcov a cyklistov, vo dne aj v noci, v rýchlostiach od 7 km/h do 140 km/h.

  • Active Lane Departure Warning s aktívnym udržiavaním v jazdnom pruhu.
  • Driver Attention Alert, ktorý analýzou mikropohybov na volante deteguje zhoršenú bdelosť počas dlhej jazdy a pri rýchlostiach nad 65 km/h.
  • Rozšírené rozpoznávanie a zobrazenie dopravných značiek na digitálnej prístrojovej doske: značky stop, značky jednosmerky, značky zákazu predchádzania, značky ukončenia zákazu predbiehania, a to všetko okrem bežných značiek súvisiacich s rýchlosťou.
  • Systém Night Vision, ktorý v noci, alebo za zníženej viditeľnosti rozpoznáva živé tvory (chodcov/zvieratá) pred vozidlom. Dosah systému zabezpečuje detekciu mimo dosahu diaľkových svetiel, pričom centrálny infračervený displej videnia v digitálnom prístrojovom paneli sa nachádza priamo v zornom poli vodiča.
  • Monitorovanie mŕtveho uhla.
  • Pomocné parkovacie kamery s vysokým rozlíšením.
  • Nastavenie zrkadla pri zaradení spiatočky.
  • LED Matrix svetlomety pre maximálne využitie výkonu diaľkových svetiel bez oslňovania vozidiel idúcich vpredu, alebo približujúcich sa vozidiel.
  • Automatické prepínanie diaľkových svetiel.
  • Elektronicky ovládané tlmiče s 3 jazdnými režimami (Normal, Sport a Comfort).

K dispozícii je aj ďalšia výbava, ktorá uľahčí používanie nového modelu PEUGEOT 508:

  • Hands-free vstup,
  • Bezdotykové otváranie batožinového priestorus elektrickým ovládaním veka,
  • Vyhrievané čelné sklo s rozmrazovaním,
  • Alarm proti krádeži s imobilizérom,
  • Elektrická parkovacia brzda,
  • Strešné okno s roletkou.

EMOTION na ceste: Radosť z jazdy

Viac ako kedykoľvek predtým je pôžitok z jazdy v DNA nového modelu PEUGEOT 508 s príkladnou stabilitou, špičkovým komfortom jazdy, vynikajúcim pôžitkom z jazdy a perfektnou ovládateľnosťou. Dôsledne využíva technológie a skúsenosti značky:

  • platforma, ktorá zaisťuje skvelé dynamické vlastnosti a zároveň prispieva k nižšej hmotnosti, čo prospieva spotrebe, pasívnej bezpečnosti a výkonu,
  • vystužená technika zvárania karosérie s použitím konštrukčného lepidla na zvýšenie tuhosti a zaručenie lepšej odolnosti,
  • pružne uložený predný rám na zaistenie optimálneho odpruženia,
  • viacprvková zadná náprava kombinovaná s variabilným a elektronicky ovládaným systémom odpruženia – s 3 režimami Normal, Comfort a Sport,
  • nastavenia odpruženia prispôsobené každému motoru, aby sa zabezpečila najlepšia úroveň vertikálneho pohodlia a pohltili sa akékoľvek nerovnosti na ceste,
  • elektrický posilňovač riadenia kalibrovaný na zabezpečenie hladkého/pevného pomeru pre všetky jazdné situácie a na zabezpečenie vynikajúcej ovládateľnosti,
  • polomer otáčania od obrubníka k obrubníku 10,8 m,
  • veľkosť pneumatík sa pohybuje od 17 do 20 palcov.

Pre verziu PEUGEOT SPORT ENGINEERED prispôsobili inžinieri divízie PEUGEOT SPORT podvozok špecifickým nastaveniam, aby sa dosiahla veľmi vysoká úroveň komfortu a ovládateľnosti:

  • variabilné odpruženie nastaviteľné do troch režimov (Comfort/Hybrid/Sport),
  • znížená svetlá výška, o 24 mm širší predný a o 12 mm širší zadný rozchod,
  • predné brzdové kotúče s priemerom 380 mm s pevnými štvorpiestikovými strmeňmi,
  • kolesá s priemerom 20 palcov s pneumatikami Michelin© Pilot Sport 4S.

6. EMOTION na palube: pohodlie a komfort

Nový model PEUGEOT 508 ponúka širokú škálu výbavy navrhnutej tak, aby pomohla naplno zažiť radosť z cestovania a mobility.

Predné sedadlá sú obzvlášť pohodlné a získali ocenenie AGR (Aktion für Gesunder Rücken), čo je značka nezávislého nemeckého združenia odborníkov na ergonómiu a zdravie chrbta. Štítok vyzdvihuje ergonómiu aj rozsah nastavenia predných sedadiel.

Sedadlá môžu byť vybavené aj elektrickým nastavovaním, s dvomi možnými nastaveniami pamäte pre vodiča, ako aj pneumatickou masážou s ôsmimi rôznymi programami (vrátane troch nových) a vyhrievaním sedadla.

Sedadlá boli navrhnuté tak, aby vyzdvihli kvalitu použitých materiálov. Môžu sa pochváliť dvomi novými čalúneniami ako štandardnou ponukou pre výbavu ALLURE a GT, poťahom TEP/Textil pre prvý stupeň výbavy a poťahom TEP/Alcantara® pre výbavu GT.

Voliteľne sú dostupné aj dve čalúnenia kožou Nappa (Mistral alebo Red) s novým reliéfne spracovaným levom v predných opierkach hlavy.

V stupni výbavy PEUGEOT SPORT ENGINEERED sa nachádza špecifické čalúnenie s pridaním charakteristickej kontrastnej nite vo farbe Kryptonit, ktorá zvýrazňuje aj palubnú dosku, lakťové opierky a penové opierky na stredovej konzole.

Medzi prednými sedadlami sa nachádza stredová konzola obohatená o špeciálnu plochu určenú na bezdrôtové nabíjanie telefónu. Zvyšok konzoly zaberajú praktické odkladacie priestory a dva držiaky na poháre s veľkým priemerom. Pod lakťovou opierkou sa nachádzajú dva USB-C konektory (nabíjanie/dáta) a až 6,4 litra úložného priestoru.

Cestujúci na zadných sedadlách môžu využívať dva nabíjacie konektory USB-A.

Nové modely PEUGEOT 508 majú sériovo dodávané operadlá zadných sedadiel delené v pomere 60 : 40 vybavené otvorom na lyže. V modeli 508 SW sa v bočnom obložení batožinového priestoru nachádzajú dve páčky na jednoduché uvoľnenie a zloženie oboch častí operadla.

Objem batožinového priestoru je:

  • sedan od 487 do 1 537 litrov.
  • SW od 530 do 1 780 litrov.

Pre každodenné praktické využitie sa v batožinovom priestore nachádza 12 V zásuvka, dve LED svetlá, sieťka s pružným pásikom na uchytenie batožiny, ako aj háčiky na tašky.

Veko batožinového priestoru dostalo pre ľahký prístup s plnými rukami elektronické ovládanie, pričom sa otvára automaticky...

  • pohybom nohy pod zadným nárazníkom,
  • stlačením tlačidla na kľúči s diaľkovým ovládačom,
  • stlačením vonkajšieho ovládača dverí batožinového priestoru,
  • alebo stlačením tlačidla na prístrojovej doske.

Interiér nového modelu 508 poskytuje jemné svetlo a prispieva k príjemnej atmosfére, ktorú dotvára modré náladové LED osvetlenie na palubnej doske, paneloch predných dverí a na stredovej konzole.

Klimatizácia prispieva k tepelnej pohode cestujúcich a na zabezpečenie zdravej atmosféry v interiéri modelov Peugeot 508 využíva systém AQS (Air Quality System), ktorý neustále monitoruje kvalitu vzduchu vstupujúceho do priestoru pre cestujúcich a dokáže automaticky aktivovať vnútornú cirkuláciu vzduchu.

Prémiový Hi-Fi systém FOCAL® v novom modeli PEUGEOT 508, vyvinutý v spolupráci s francúzskou značkou FOCAL®, ktorá sa špecializuje na audio, predstavuje výsledok niekoľkých rokov spoločnej konštrukčnej práce a vývoja. Obsahuje 10 reproduktorov s exkluzívnymi patentovanými technológiami:

  • 4 TNF hliníkové výškové reproduktory s obrátenou kupolou,
  • 4 stredo-basové reproduktory s membránou Polyglass a TMD (Tuned Mass Damper) uložením s priemerom 165 mm,
  • 1 polyglass stredový kanál,
  • 1 Subwoofer Power Flower™.

Sú pripojené k 12-pásmovému 690 W zosilňovaču (technológia zosilňovačov triedy D).

Tímy PEUGEOT a FOCAL® spolupracovali pri navrhovaní na mieru šitých umiestnení každého reproduktora s cieľom poskytnúť všetkým cestujúcim úplné ponorenie do hudby. Zvuková scéna na palube je stabilná a presná, hlasy sú jasné a detailné a basy sú hlboké a silné. Úplne nový režim počúvania Front-Optimized ponúka výnimočný zážitok cestujúcim na predných sedadlách.

7. EXCELLENCE: účinné motory

V ponuke sa nachádzajú dva plug-in hybridné motory s pohonom predných kolies:

  • NOVÝ PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8: pohon predných kolies s kombináciou motora PureTech s výkonom 110 kW (150 k) a elektrického motora s výkonom 81 kW (110 k) v spojení s 8-stupňovou automatickou prevodovkou e-EAT8.
  • PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8: pohon predných kolies s kombináciou motora PureTech s výkonom 132 kW (180k) a elektrického motora s výkonom 81 kW (110 k) v spojení s 8-stupňovou automatickou prevodovkou e-EAT8.

Verziu 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, vytvorenú oddelením PEUGEOT SPORT, poháňa plug-in hybridný motor s pohonom všetkých kolies:

  •  PLUG-IN HYBRID4 360 e-EAT8: pohon všetkých kolies vpredu s kombináciou motora PureTech s výkonom 147 kW (200 k) a elektromotora s výkonom 81 kW (110 k) v spojení s 8-stupňovou automatickou prevodovkou e-EAT8, vzadu elektrický motor s výkonom 83 kW (113 k) a energetický manažment z pretekárskeho modelu PEUGEOT 9X8.

Li -ion batéria plug-in hybridov 180, 225 a 360 má kapacitu 12,4 kWh a výkon 102 kW.

K dispozícii sú dva typy palubných nabíjačiek: štandardná jednofázová nabíjačka s výkonom 3,7 kW a voliteľne jednofázová nabíjačka s výkonom 7,4 kW (štandardná pre PEUGEOT SPORT ENGINEERED).

Odhadované časy nabíjania sú nasledovné:

  • Zo 7,4 kW Wall Box (32 A) a pomocou 7,4 kW jednofázovej palubnej nabíjačky je možné úplné nabitie dokončiť za 1 hodinu a 40 minút.
  • Zo zosilnenej zásuvky (14 A) a s 3,7 kW jednofázovou palubnou nabíjačkou je možné úplné nabitie dokončiť za 3 h a 25 minút.
  • Z bežnej zásuvky (8 A) a s jednofázovou palubnou nabíjačkou (3,7 kW) trvá plné nabitie približne 7 hodín.

Dva spaľovacie motory pre Európu:

  • PureTech 130 EAT8: 3-valcový benzínový motor s objemom 1,2 litra a výkonom 96 kW (130 k) je kombinovaný s 8-stupňovou automatickou prevodovkou EAT8 a systémom Stop & Start.
  • BlueHdi 130 EAT8: 4-valcový dieselový motor s objemom 1,5 litra a výkonom 96 kW (130 k) je kombinovaný s 8-stupňovou automatickou prevodovkou EAT8 a systémom Stop & Start.
  • Puretech 218 EAT8: Len pre exportné destinácie (Afrika, Stredný východ, Ázia), 4-valcový, 1,6-litrový benzínový motor s výkonom 160 kW (218 k), ktorý vyhovuje predpisom o kontrole znečistenia v príslušných krajinách a je kombinovaný s 8-stupňovou automatickou prevodovkou EAT8.

Treba poznamenať, že motory určené pre Európu spĺňajú najnovšie predpisy o kontrole znečisťovania životného prostredia EURO 6E a všetky sú vybavené 8-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá je zárukou pokoja a nízkej spotreby.

8. EXCELLENCE a každodenné potešenie: služby

V závislosti od krajiny predaja je možné nové modely PEUGEOT 508 zakúpiť na online predajnej stránke značky, pričom ide o 100 % digitálny nákup (Predaj online), ktorý je plne bezpečný. Zákazníci si môžu kúpiť svoje nové vozidlo, vymeniť staré vozidlo a financovať svoje nové vozidlo zo svojho smartfónu, tabletu, alebo počítača. Každý zákazník bude mať možnosť slobodne sa rozhodnúť či si nechá svoje vozidlo bezplatne doručiť domov.

S cieľom podporiť svojich zákazníkov pri energetickom prechode ponúka značka PEUGEOT celý rad služieb založených na niekoľkých pilieroch:

PEUGEOT Easy-Charge poskytuje prístup k rôznym riešeniam nabíjania pre elektrifikované vozidlá:

  • Rad riešení nabíjania v domácnosti alebo na pracovisku prostredníctvom širokej škály zariadení (zosilnená zásuvka, Wallbox, Smart Wallbox), v spolupráci s partnermi sú to potom služby ako diagnostika na posúdenie požadovanej elektrickej inštalácie a najlepšie riešenie nabíjania, ako aj konečná inštalácia.
  • Ponuka verejných nabíjacích bodov cez Free2Move eSolutions, ktorá umožňuje prístup k sieti viac ako 350 000 nabíjacích miest v celej Európe: výber nabíjacích bodov podľa vzdialenosti, rýchlosti a ceny nabíjania.

PEUGEOT Easy-care je navrhnutý tak, aby zákazníkov sprevádzal počas nákupného zážitku a pomohol im užívať si auto s úplným pokojom:

  • nové simulátory a digitálne spôsoby, ktoré pomôžu dozvedieť sa viac o tajomstvách elektrickej mobility na webových stránkach značky PEUGEOT,
  • prispôsobené servisné zmluvy a cestné asistenčné služby, ktoré môžu byť zahrnuté do jedného balíka financovania, aby si zákazník mohol užívať svoje vozidlo s úplným pokojom,
  • certifikát kapacity batérie po servise, ktorý uľahčí ďalší predaj elektrického vozidla zaručením úrovne kapacity jeho batérie.
  • Automobilka poskytuje záruku na batériu 8 rokov, alebo 160 000 km.

A v neposlednom rade ide o ovládanie vozidla pomocou aplikácie MyPeugeot® pre mobilné telefóny:

  • Spustite alebo naplánujte vyhriatie či vychladenie vozidla. Táto funkcia poskytuje nielen väčší komfort, ale po pripojení vozidla do elektrickej siete umožňuje optimalizovať dojazd (rýchlejšie dosahovanie nastavenej hodnoty teploty počas štartovacích fáz) optimálnym predvídaním nastavenia teploty pri využívaní batérie.
  • Skontrolujte, naplánujte, spustite alebo odložte nabíjanie batériena diaľku. Okrem značnej úspory času je to aj spôsob, ako nemíňať a nespotrebovať viac, ako je potrebné. Pokyny odoslané do vozidla sa uskutočnia v reálnom čase.
  • Používajte virtuálnu knižku údržby, ktorá umožní uchovávať všetky faktúry a zapamätať si zoznam služieb vykonaných na vozidle v rámci sietí v elektronickom súbore. Okrem toho, že je to šetrné k životnému prostrediu, je to veľmi užitočné, keď chcete predať svoje vozidlo a zvýšiť jeho cenu. Poskytuje istotu budúcemu kupujúcemu a zabezpečuje rýchly ďalší predaj.
  • Odosielanie plánovaných trás do palubného navigačného systému z mobilného telefónu je jedným zo spôsobov, ako ušetriť čas pri štartovaní vozidla. Rovnako ako rýchle nájdenie parkovacieho miesta na verejných komunikáciách po skončení cesty. Navigačný systém je vopred naprogramovaný na pochopenie a vykonávanie hovorených pokynov.

Nové modely PEUGEOT 508 prídu na trh v júni 2023. Vyrábať sa budú vo Francúzsku, v závode v Mulhouse.

Ocenenia

FINAL-CD získalo prestížny certifikát AAA Highest Creditworthiness, tento certifikát je jedným z najdôležitejších Európskych štandardov definujúcich kvalitu obchodnej činnosti. Je medzinárodne uznávanou známkou obchodnej kvality a vyhodnocuje sa na základe rovnakej analytickej metodiky pre všetky európske trhy. Spoločnosť FINAL-CD získala aj prestížny titul Superbrands, už tretí rok po sebe. Medzi Superbrands spoločnosti sme sa zaradili v rokoch 2021, 2022 a aj 2023. Je najuznávanejšou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek a znakom špeciálneho postavenia a uznania vynikajúcej pozície značky na lokálnom trhu. Na základe jednotných kritérií a metód každoročne oceňuje najlepšie z najlepších značiek v takmer 90 krajinách na piatich kontinentoch FINAL-CD ako jediný koncesionár značky PEUGEOT v celej Európe získal už 5x prestížne ocenenie Peugeot Servise Quality Awards. Ako koncesionár značky OPEL sme obdržali diplom OPEL C&S za najvyšší nárast predaja a trhového podielu v Českej a Slovenskej republike, taktiež za najvyšší nárast objednávok, najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov. Ďalej nás ocenili za najvyšší predaj v Slovenskej republike a v neposlednom rade je FINAL-CD ohodnotené 2x ako Dealer roku v oblasti služieb zákazníkom.

Peugeot
PEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBerlínPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBarcelonaPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSSlovensko
Opel
Opel najvyšší nárast predaja a trhového podielu v ČR a SR za rok 2016C&S
2016
Opel Dealer roku 2015 a 2018Díler roku
2015, 2018
Opel najvyšší nárast objednáviek za rok 2016C&S
2016
Opel najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov za rok 2016C&S
2016
Opel najväčší predaj v SR za rok 2017C&S
2017
FINAL-CD
Superbrands Slovakia 2023Superbrands
2023
Superbrands Slovakia 2022Superbrands
2022
Superbrands Slovakia 2021Superbrands
2021

Zlepšujeme sa pre vás aj naďalej

Vopred ďakujeme za vaše podnety a skúsenosti so službami FINAL‑CD. Napíšte nám Váš názor

Ochrana osobných údajov | Nastavenia cookies
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl