Ochrana osobných údajov

FINAL - CD spol. s r.o.

Informácia o spracúvaní osobných údajov

poskytnutá spoločnosťou FINAL - CD spol. s r. o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske, IČO: 31 432 484, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 19093/R (ďalej aj ako „FINAL-CD“ alebo „prevádzkovateľ)

Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje. Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste dotknutou osobou t.j. osobou, ktorej osobné údaje spracúvame napr. ako zákazník našej predajne a servisu automobilov značky PEUGEOT a CITROEN (prevádzky: Škultétyho 437/18, Partizánske, Prielohy 5, Žilina, Nadjazdová 12, Prievidza), dodávateľ, uchádzač o zamestnanie.

Pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb - zákazníkov a záujemcov o produkty/ služby súvisiace s automobilom značky PEUGEOT alebo značky CITROËN na niektoré vybrané účely spracúvania vystupujeme ako jeden zo spoločných prevádzkovateľov alebo ako sprostredkovateľ. Bližšie informácie nájdete v časti II. tohto dokumentu.

I.

Vo vzťahu k ďalej uvedeným účelom Vám ako prevádzkovateľ poskytujeme nasledovnú informáciu v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“):

Kto je prevádzkovateľom osobných údajov?

spoločnosť FINAL - CD spol. s r. o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske, IČO: 31 432 484, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 19093/R

Kontaktné údaje prevádzkovateľa: tel.č. +421 38 749 09 60, e- mail: gdpr.finalcd@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Odkiaľ získavame Vaše osobné údaje?

Osobné údaje získavame priamo od Vás napr. pri vyplnení kontaktného formulára na internetovej stránke prevádzkovateľa alebo pri uzatvorení zmluvy.

Na aké účely spracúvame Vaše osobné údaje a aký je právny základ ich spracúvania?

Spracúvanie Vašich osobných údajov na základe zmluvných a predzmluvných vzťahov (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR)

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením záväzkov prevádzkovateľa zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim zákazníkom uzatvorili ako aj administratívne úkony spojené s uzatvorenou zmluvou, napr. sledovanie dohodnutých termínov. Zároveň, v súvislosti s uzatvorením zmluvy na dodávku našich služieb si vedieme evidenciu existujúcich zmlúv so zákazníkmi.

S našimi zákazníkmi uzatvárame najmä kúpne zmluvy (na kúpu motorového vozidla, náhradných dielov a príslušenstva, servisné zmluvy (na poskytnutie servisných služieb týkajúcich sa motorového vozidla), zmluvy o výpožičke (v súvislosti s testovacími jazdami), zmluvy o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla (ide o nájom počas opravy, úpravy alebo prehliadky motorového vozidla).

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

V rámci tohto účelu budeme spracúvať Vaše osobné údaje v prípade, ak ste záujemcom o spoluprácu s nami formou uzatvorenia obchodnoprávneho vzťahu medzi nami a Vami ako fyzickou osobou - podnikateľom (napr. na základe zmluvy o dielo). Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy.

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením našich záväzkov zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim dodávateľom uzatvorili ako aj administratívne úkony spojené so sledovaním plnenia Vašich záväzkov z uzatvoreného obchodného vzťahu, napr. sledovanie dohodnutých termínov, počtu odpracovaných hodín, spôsobov dodania produktu/ služby. Zároveň, v súvislosti s uzatvorením zmluvy na dodávku Vašich služieb a/ alebo výrobkov si vedieme evidenciu existujúcich zmlúv. V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

Spracúvanie Vašich osobných údajov ako uchádzača o zamestnanie v tomto prípade zahŕňa činnosti spojené s prijímaním a posudzovaním doručeného životopisu a žiadosti o prijatie do zamestnania, uskutočnenie výberového konania a informovanie uchádzača o výsledku (o prijatí resp. neprijatí). V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

Poskytnutie Vašich osobných údajov v rámci predzmluvných a zmluvných vzťahov je potrebné, v opačnom prípade by ich neposkytnutie mohlo znemožniť Vašu účasť vo výberovom konaní, uzatvorenie zmluvy, príp. jej plnenie.

Spracúvanie osobných údajov na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR)

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov nachádzajúcich sa v elektronickej forme v informačných systémoch prevádzkovateľa je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa zabrániť neoprávnenému prístupu k elektronickým komunikačným sieťam, zabrániť poškodzovaniu počítačových a elektronických komunikačných systémov a ochrana údajov nachádzajúcich sa v IT technológiách a systémoch prevádzkovateľa.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, právnym základom spracúvania je oprávnený záujem prevádzkovateľa, a to uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa, zabránenie vzniku škôd a zabezpečenie splnenia pohľadávok a iných právnych nárokov prevádzkovateľa. V rámci tohto účelu môže prevádzkovateľ poskytnúť osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, ide o využívanie právnych služieb advokátov formou pripomienkovania zmlúv a ich dodatkov (vrátane príloh) uzatváraných s dotknutými osobami alebo participácie na stretnutiach a inej komunikácii s dotknutými osobami. V rámci tohto účelu poskytuje prevádzkovateľ osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie v súlade so zákonom č. 586/2003 Z. z. o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov a GDPR.

Vaše osobné údaje v tomto prípade poskytujeme advokátovi na základe nášho oprávneného záujmu: platne uzatvoriť zmluvné vzťahy dodržaním zákonom stanovených náležitostí uzatváraných zmlúv a zabrániť prípadnému vzniku škôd využitím odborných právnych služieb.

V prípade, ak už ste našim zákazníkom, budeme Vám zasielať e-mailové správy s prezentáciou ponuky našich produktov a služieb. Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa prezentovať zákazníkom novinky v oblasti nami poskytovaných produktov a služieb.

Ako dotknutá osoba máte v súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje pretože ide o oprávnený záujem prevádzkovateľa a tretích strán. Oprávneným záujmom je ochrana majetku prevádzkovateľa, predchádzanie vzniku škôd ako aj ochrana života a zdravia osôb nachádzajúcich sa v monitorovaných priestoroch prevádzkovateľa.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa. Týmto oprávneným záujmom prevádzkovateľa je nevyhnutnosť komunikácie so zákazníkmi a dodávateľmi pri vykonávaní obchodných činností prevádzkovateľa.

Máme oprávnený záujem spracúvať kontaktné osobné údaje osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka) ako aj kontaktné osobné údaje zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách, ktoré v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov uzatvárame (resp. v návrhoch týchto zmlúv).

Údaje týchto dotknutých osôb spracúvame na tieto účely na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa zabezpečiť platné uzatvorenie zmlúv a ich efektívne plnenie.

V prípade, ak ste zákazníkom, s ktorým uzatvárame zmluvu o výpožičke (v súvislosti s testovacou jazdou) alebo zmluvu o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla, budeme od Vás na účely evidencie požadovať predloženie fotokópie preukazov totožnosti a vodičských preukazov platných ku dňu uzavretia zmluvy. V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje na základe nášho oprávneného záujmu vedieť preukázať, že sme vyvinuli maximálne úsilie na identifikáciu a overenie si skutočnosti, že zákazník, ktorému sme poskytli motorové vozidlo má platné vodičské oprávnenie na vedenie motorového vozidla (vrátane skutočnosti, že vodičský preukaz mu nebol odobratý alebo zadržaný v čase poskytnutia vozidla), a tým predchádzať prípadnému vzniku škôd.

Ako prevádzkovateľ, ktorý je súčasťou skupiny FINAL-CD (bližšie definovaná v časti o príjemcoch) máme oprávnený záujem na prenose osobných údajov dotknutých osôb v rámci skupiny. Týmto oprávneným záujmom sledovaným prevádzkovateľom a ostatnými podnikmi v skupine je záujem na efektívnom fungovaní vzťahov v rámci skupiny podnikov FINAL-CD a na účinnom vykonávaní kontroly riadiacim podnikom. Osobné údaje v rámci skupiny prenášame v rozsahu nevyhnutnom v súvislosti s daným účelom.

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu jej osobných údajov v prípade, ak k spracúvaniu dochádza na právnom základe oprávnených záujmov alebo podľa čl. 6 ods. 1 písm. e) GDPR (plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch, a to za podmienok uvedených v čl. 21 GDPR. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Spracúvanie osobných údajov na základe plnenia zákonnej povinnosti (čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR)

Uvedený účel zahŕňa činnosti súvisiace s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa, vrátane uchovávania registratúrnych záznamov v rámci jednotlivých druhov agend a vyradenia registratúrnych záznamov po uplynutí ich lehoty uloženia a vrátane evidencie odosielaných a prijatých poštových zásielok. Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov.

Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa, najmä v zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov.

Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa právnych predpisov o ochrane osobných údajov (GDPR), ktoré má prevádzkovateľ v súvislosti s uplatňovaním práv dotknutých osôb v zmysle čl. 15 až 22 GDPR.

Na tento účel spracúva prevádzkovateľ Vaše osobné údaje, ak tak určuje zákon. Spracúvanie je v tomto prípade nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa (zákon č. 530/2003 Z.z. o obchodnom registri a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Obchodný zákonník).

Ak spracúvame Vaše osobné údaje na tieto účely, robíme tak z dôvodu, že je našou zákonnou povinnosťou riadne označiť (identifikovať) osobu dlžníka v návrhu na exekúciu (najmä Občiansky zákonník, Exekučný poriadok) ako aj riadne identifikovať osobu žalobcu či žalovaného v súdnom spore (najmä Civilný sporový poriadok, Civilný mimosporový poriadok, Správny súdny poriadok).

Na tento účel spracúvame osobné údaje z dôvodu, že je to nevyhnutné na plnenie si našej zákonnej povinnosti v zmysle zákona č. 307/2014 Z.z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti, v tom prípade, ak bol prevádzkovateľovi podaný podnet v zmysle ustanovení tohto zákona.

V rámci tohto účelu spracúvame osobné údaje zamestnancov ako aj manželov/manželiek zamestnancov, vyživovaných detí zamestnancov, rodičov vyživovaných detí zamestnancov, blízkych osôb zamestnancov a bývalých zamestnancov prevádzkovateľa.

Spracúvanie osobných údajov sa v rámci tohto účelu uskutočňuje na právnom základe:

-     spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa, ide najmä o povinnosti v zmysle zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, zákona č. 125/2006 Z.z. o inšpekcii práce, zákona č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákona č. 650/2004 Z. z. o doplnkovom dôchodkovom sporení a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č. 580/2004 Z.z. o zdravotnom poistení, zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov, zákona č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení, zákona č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov, zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov; alebo

-     spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba (t.j. na plnenie pracovnej zmluvy resp. dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru).

Dovoľujeme si Vás informovať, že dotknutá osoba je povinná poskytnúť svoje osobné údaje, ak je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné v súvislosti s plnením zákonnej povinnosti prevádzkovateľa.

Spracúvanie osobných údajov s Vašim súhlasom (čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR)

Na základe Vášho súhlasu Vám budeme poskytovať služby zákazníckeho servisu. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Na základe Vášho súhlasu Vás oslovíme v súvislosti so spotrebiteľskou súťažou, ktorú budeme organizovať. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať a nebudete mať možnosť zúčastniť sa spotrebiteľskej súťaže.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať a to kliknutím na príslušný odkaz v  e-maily zaslanom ohľadne súťaže, zaslaním e-mailu na adresu gdpr.finalcd@finalcd.sk, alebo doručením písomného oznámenia na adresu sídla prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Príjemcovia osobných údajov

V súvislosti s plnením zákonných povinností prevádzkovateľa sú resp. môžu byť príjemcami Vašich osobných údajov subjekty určené právnymi predpismi, najmä zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, daňový úrad, doplnkové dôchodkové sporiteľne, dôchodkové správcovské spoločnosti, orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce), súdy a orgány činné v trestnom konaní.

V závislosti od účelu spracúvania a konkrétnych okolností môžu patriť medzi príjemcov Vašich osobných údajov aj iné osoby (v pozícii sprostredkovateľa alebo samostatného prevádzkovateľa), najmä:

V prípadoch kedy spracúvame Vaše osobné údaje prostredníctvom sprostredkovateľov ako osobitnej kategórie príjemcov osobných údajov, dbáme na to, aby postupovali v súlade s platnými právnymi predpismi a podmienkami dohodnutými zmluvou o spracúvaní osobných údajov, aby boli viazaní mlčanlivosťou a vaše údaje chránili v súlade s požiadavkami GDPR.

Na účel definovaný v tomto dokumente sú príjemcami osobných údajov aj spoločnosti, ktoré sú súčasťou skupiny podnikov FINAL-CD, a to:

Budú Vaše osobné údaje poskytnuté mimo Európskej únie?

Prenos údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie sa neuskutočňuje.

Budú Vaše osobné údaje použité na automatizované individuálne rozhodovanie?

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie.

Naša internetová stránka používa cookies. V prípade ak chcete zakázať používanie a ukladanie cookies vo Vašom prehliadači, môžete tak urobiť prostredníctvom nastavení vo Vašom prehliadači. Postup nastavenia blokovania súborov cookie závisí od prehliadača, ktorý používate. Podrobnosti nájdete na stránke aboutcookies.org.

Cookies využívame na remarketing (metóda cielenia internetovej reklamy) prostredníctvom Google Analytics. Cookies, ktoré používame umiestňuje na náš portál tretia strana. Ide o štatisticko-analytickú službu Google Analytics. Viac o cookies, ktoré používame ako aj o podmienkach ochrany súkromia týchto služieb sa dozviete kliknutím na:https://policies.google.com/privacy.

Akú dlhú dobu budeme uchovávať Vaše osobné údaje?

Pokiaľ sú Vaše osobné údaje spracúvané v rámci plnenia zákonných povinností prevádzkovateľa a právny predpis určuje dobu uchovávania, budeme osobné údaje a súvisiacu dokumentáciu uchovávať po dobu vyžadovanú príslušným právnym predpisom.

Vaše osobné údaje budeme uchovávať po dobu nevyhnutnú na dosiahnutie účelu, na ktorý sa osobné údaje spracúvajú. Osobné údaje budeme následne uchovávať na účel správy registratúry v súvislosti s plnením našich registratúrnych povinností po dobu uloženia uvedenú v registratúrnom pláne.

V súvislosti s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa sa osobné údaje uchovávajú po dobu podľa registratúrneho plánu, ktorý je dotknutej osobe na požiadanie prístupný u prevádzkovateľa.

Osobné údaje spracúvané v rámci účelu vedenia účtovníctva sú uchovávané po dobu 10 rokov.

Osobné údaje v evidencii odosielaných a prijatých poštových zásielok uchovávame do dobu 5 rokov.

Vaše osobné údaje získané v rámci predzmluvných vzťahov budeme uchovávať po dobu jedného roka, osobné údaje uchádzača o zamestnanie uchovávame do skončenia výberového konania.

Osobné údaje spracúvané na právnom základe nevyhnutnosti spracúvania na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, budeme uchovávať po dobu trvania zmluvného vzťahu do vysporiadania vzájomných práv a záväzkov z nich, minimálne však po dobu 10 rokov. Rovnakú dobu uchovávame aj osobné údaje dotknutej osoby - osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka) alebo zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách.

Vaše osobné údaje spracúvané na účely vybavenia práv dotknutých osôb budeme uchovávať po dobu 5 rokov odo dňa vybavenia žiadosti, minimálne však do právoplatného skončenia správneho konania, ktoré v súvislosti s týmto účelom začalo na podnet dotknutej osoby.

Osobné údaje spracúvané na účel vedenia agendy súvisiacej s prebiehajúcimi spormi a exekúciami a agendy vymáhania pohľadávok a iných nárokov prevádzkovateľa v rámci súdneho, mimosúdneho, exekučného alebo konkurzného konania, budeme uchovávať po dobu plynutia zákonných premlčacích a prekluzívnych lehôt, alebo do vysporiadania právneho nároku vymáhaného v príslušnom súdnom, mimosúdnom, exekučnom alebo konkurznom konaní. V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na účel právneho zastúpenia (mimo konaní), uchovávame tieto údaje po dobu 5 rokov.

Osobné údaje spracúvané na účel zaistenia bezpečnosti siete a informačnej bezpečnosti sú uchovávané počas retenčných dôb stanovených osobitnými zákonmi a internou smernicou prevádzkovateľa.

Osobné údaje spracúvané na účely priameho marketingu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do namietnutia spracúvania).

Osobné údaje spracúvané na základe súhlasu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do jeho odvolania).

Vaše osobné údaje Osobné údaje získané na účel evidencie fotokópií dokladov budeme uchovávať po dobu 5 rokov a v odôvodnených prípadoch do skončenia prešetrovania konania súvisiaceho s poskytnutím/ použitím vozidla prevádzkovateľa príslušným orgánom, minimálne však po dobu nevyhnutne potrebnú na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa v súvislosti s poskytnutím/ použitím vozidla.

Vaše osobné údaje spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, a v odôvodnených prípadoch po dobu potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa alebo tretích osôb vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby zachyteným na kamerovom zázname.

Osobné údaje spracúvané na účel obchodnej komunikácie sú uchovávané po dobu 10 rokov.

Aké máte práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov?

Právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR:

Dotknutá osoba má právo získať potvrdenie o tom, či prevádzkovateľ spracúva osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Dotknutá osoba má právo získať prístup k jej osobným údajom a informácie v rozsahu podľa článku 15 GDPR.

Právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na opravu osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, ak sú nesprávne alebo na ich doplnenie, ak sú neúplné. Prevádzkovateľ musí žiadosti o opravu príp. doplnenie osobných údajov vyhovieť bez zbytočného odkladu.

Právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to v prípade ak je splnený niektorý z dôvodov uvedených v čl. 17 ods. 1 GDPR (napr. ak osobné údaje, ktoré o nej prevádzkovateľ získal, už nie sú potrebné na účely, na ktorý sa získavali alebo inak spracúvali). Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR (napr. prevádzkovateľ žiadosti nevyhovie, ak je spracúvanie potrebné - na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov).

Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR. Ak sa spracúvanie obmedzilo v súlade s čl. 18 ods. 1 GDPR, takéto osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvajú: a) len so súhlasom dotknutej osoby, alebo b) na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo c) na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo d) z dôvodov dôležitého verejného záujmu Únie alebo členského štátu.

Právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR:

Dotknutá osoba má za podmienok uvedených v čl. 20 GDPR právo získať svoje osobné údaje, ktoré poskytla prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi.

Právo namietať podľa čl. 21 GDPR:

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ak k spracúvaniu dochádza na právnom základe oprávnených záujmov alebo podľa čl. 6 ods. 1 písm. e) GDPR (plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

V súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR v prípade, ak sa osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu, dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu jej osobných údajov, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

Právo podať podnet alebo sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

 II.

Spolu s importérom (dovozcom) automobilu značky PEUGEOT, ktorým je spoločnosť P Automobil Import s.r.o., so sídlom: Prievozská ulica 4/C, 821 09 Bratislava, IČO: 35 818 425 (ďalej len „importér 1“) vystupujeme ako spoloční prevádzkovatelia vo vzťahu k nasledovným účelom spracúvania:

Na základe Vášho súhlasu udeleného na marketingové účely vrátane profilovania pri predaji produktov a služieb značky PEUGEOT Vám budeme (my ako aj importér 1) zasielať písomné informácie o novinkách na Vašu e-mailovú adresu, ktorú ste uviedli v kontaktnom formulári, poskytovať telefonické informácie o nových akciách spoločných prevádzkovateľov a realizovať prieskumy spokojnosti.

Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe: súhlas dotknutej osoby.

Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ nemôžeme informovať o novinkách v oblasti ponuky našich služieb ani realizovať vo vzťahu k Vám iné formy marketingových činností.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Každý zasielaný marketingový e-mail obsahuje linku na odstránenie odberu. V prípade, že si neželáte ďalej dostávať informácie o novinkách a ponukách, máte možnosť sa z odberu odhlásiť kliknutím na túto linku.

Osobné údaje spracúvané na základe Vášho súhlasu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do odvolania súhlasu).

Vaše osobné údaje poskytnuté na marketingové účely nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie. Na základe Vášho súhlasu budeme uskutočňovať profilovanie.

Vyššie uvedené práva dotknutých osôb (v časti I. tohto dokumentu) – právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR, právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR, právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR, právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR, právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR, právo namietať podľa čl. 21 GDPR, si vo vzťahu k tomuto účelu môžete uplatniť u FINAL-CD (a to mailom na adrese gdpr.finalcd@finalcd.sk, alebo písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa) alebo u importéra 1 (a to prostredníctvom on-line formuláru zverejnenom na webovom sídle importéra 1 alebo písomne doručením na adresu sídla importéra 1).

Máte tiež právo podať podnet alebo sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Základné časti zmluvy medzi spoločnými prevádzkovateľmi o spracúvaní osobných údajov nájdete na internetovej stránke importéra 1 www.peugeot.sk.

Spolu s importérom (dovozcom) automobilu značky CITROËN, ktorým je spoločnosť C Automobil Import s.r.o., so sídlom: Prievozská ulica 4/C, 821 09 Bratislava, IČO: 35 710 438 (ďalej len „importér 2“) vystupujeme ako spoloční prevádzkovatelia vo vzťahu k nasledovným účelom spracúvania:

Na základe Vášho súhlasu udeleného na marketingové účely vrátane profilovania pri predaji produktov a služieb značky CITROËN Vám budeme (my ako aj importér 2) zasielať písomné informácie o novinkách na Vašu e-mailovú adresu, ktorú ste uviedli v kontaktnom formulári, poskytovať telefonické informácie o nových akciách spoločných prevádzkovateľov a realizovať prieskumy spokojnosti.

Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe: súhlas dotknutej osoby.

Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ nemôžeme informovať o novinkách v oblasti ponuky našich služieb ani realizovať vo vzťahu k Vám iné formy marketingových činností.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Každý zasielaný marketingový e-mail obsahuje linku na odstránenie odberu. V prípade, že si neželáte ďalej dostávať informácie o novinkách a ponukách, máte možnosť sa z odberu odhlásiť kliknutím na túto linku.

Osobné údaje spracúvané na základe Vášho súhlasu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do odvolania súhlasu).

Vaše osobné údaje poskytnuté na marketingové účely nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie. Na základe Vášho súhlasu budeme uskutočňovať profilovanie.

Vyššie uvedené práva dotknutých osôb (v časti I. tohto dokumentu) – právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR, právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR, právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR, právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR, právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR, právo namietať podľa čl. 21 GDPR, si vo vzťahu k tomuto účelu môžete uplatniť u FINAL-CD (a to mailom na adrese gdpr.finalcd@finalcd.sk alebo písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa) alebo u importéra 2 (a to prostredníctvom on-line formuláru zverejnenom na webovom sídle importéra 2 alebo písomne doručením na adresu sídla importéra 2).

Máte tiež právo podať podnet alebo sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Základné časti zmluvy medzi spoločnými prevádzkovateľmi o spracúvaní osobných údajov nájdete na internetovej stránke importéra 2 www.citroen.sk.

Zároveň, spracúvame osobné údaje dotknutých osôb aj v mene importéra 1 ako aj importéra 2 ako ich sprostredkovateľ a to napr. na účely uplatňovania garantovaných záručných podmienok, poskytnutia asistenčných služieb v dohodnutom rozsahu. Informačnú povinnosť v týchto prípadoch (ak sme voči Vám v pozícii sprostredkovateľa) si plnia importéri ako prevádzkovatelia.

Kamerový systém

Vážený návštevník,
naše prevádzkové priestory a areál sú monitorované kamerovým systémom.

V súvislosti s Vašou návštevou našich prevádzkových priestorov si v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“) plníme informačnú povinnosť v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov.

Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste ako návštevník našich prevádzkových priestorov dotknutou osobou, t. j. osobou, ktorej osobné údaje spracúvame. Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje.

Prevádzkovateľ: spoločnosť FINAL - CD spol. s r. o., Škultétyho 437/18, Partizánske,
IČO: 31 432 484,
Kontaktné údaje prevádzkovateľa: tel. č. +421 38 749 09 60, e-mail: gdpr.finalcd@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Vaše osobné údaje spracúvame na účel ochrany majetku prevádzkovateľa a predchádzania vzniku škôd. Vaše osobné údaje na tento účel spracúvame na právnom základe oprávnených záujmov (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

Oprávneným záujmom prevádzkovateľa je v tomto prípade ochrana majetku prevádzkovateľa a predchádzanie vzniku škôd.

Vaše osobné údaje spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov kamerovým systémom budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, a v odôvodnených prípadoch po dobu potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby zachyteným na kamerovom zázname.

Príjemcovia osobných údajov: Ako prevádzkovateľ spracúvame Vaše osobné údaje na uvedené účely prostredníctvom externej bezpečnostnej služby (sprostredkovateľ). Podľa okolností môžu byť príjemcom Vašich osobných údajov na zázname z kamerového systému aj orgány činné v trestnom konaní, súd alebo advokát.

Prenos Vašich osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii sa neuskutočňuje.

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie, vrátane profilovania.

V súlade s čl. 21 GDPR máte v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov na tento účel (ktoré sa uskutočňuje na právnom základe oprávnených záujmov) právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týka. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Ďalšie práva dotknutých osôb:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to v prípade ak je splnený niektorý z dôvodov stanovených právnym predpisom. Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR.

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR.

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

FINAL-CD Bratislava, spol. s r.o.

Informácia o spracúvaní osobných údajov

poskytnutá spoločnosťou FINAL-CD Bratislava, spol. s r.o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 45 960 470, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 23817/R (ďalej aj ako „FINAL-CD Bratislava, spol. s r.o.“ alebo „prevádzkovateľ)

Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje. Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste dotknutou osobou t.j. osobou, ktorej sa týkajú osobné údaje, ktoré spracúvame napr. ako zákazník našej predajne a servisu automobilov značky PEUGEOT (prevádzky: na Ivanskej ceste 30, Bratislava a Hodonínskej ceste 11, Bratislava), dodávateľ, uchádzač o zamestnanie.

Pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb - zákazníkov a záujemcov o produkty/ služby súvisiace s automobilom značky PEUGEOT na niektoré vybrané účely spracúvania vystupujeme ako jeden zo spoločných prevádzkovateľov alebo ako sprostredkovateľ. Bližšie informácie nájdete v časti II. tohto dokumentu.

I.

Vo vzťahu k ďalej uvedeným účelom Vám ako prevádzkovateľ poskytujeme nasledovnú informáciu v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“):

Kto je prevádzkovateľom osobných údajov?

spoločnosť FINAL-CD Bratislava, spol. s r.o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 45 960 470, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 23817/R

Kontaktné údaje prevádzkovateľa: tel.č. +421 2 482 00 700, e- mail: gdpr.finalcdba@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Odkiaľ získavame Vaše osobné údaje?

Osobné údaje získavame priamo od Vás napr. pri vyplnení kontaktného formulára na internetovej stránke prevádzkovateľa alebo pri uzatvorení zmluvy.

Na aké účely spracúvame Vaše osobné údaje a aký je právny základ ich spracúvania?

Spracúvanie Vašich osobných údajov na základe zmluvných a predzmluvných vzťahov (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR)

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením záväzkov prevádzkovateľa zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim zákazníkom uzatvorili ako aj administratívne úkony spojené s uzatvorenou zmluvou, napr. sledovanie dohodnutých termínov. Zároveň, v súvislosti s uzatvorením zmluvy na dodávku našich služieb si vedieme evidenciu existujúcich zmlúv so zákazníkmi.

S našimi zákazníkmi uzatvárame najmä kúpne zmluvy (na kúpu motorového vozidla, náhradných dielov a príslušenstva, servisné zmluvy (na poskytnutie servisných služieb týkajúcich sa motorového vozidla), zmluvy o výpožičke (v súvislosti s testovacími jazdami), zmluvy o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla (ide o nájom počas opravy, úpravy alebo prehliadky motorového vozidla).

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

V rámci tohto účelu budeme spracúvať Vaše osobné údaje v prípade, ak ste záujemcom o spoluprácu s nami formou uzatvorenia obchodnoprávneho vzťahu medzi nami a Vami ako fyzickou osobou - podnikateľom (napr. na základe zmluvy o dielo). Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy.

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením našich záväzkov zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim dodávateľom uzatvorili ako aj administratívne úkony spojené so sledovaním plnenia Vašich záväzkov z uzatvoreného obchodného vzťahu, napr. sledovanie dohodnutých termínov, počtu odpracovaných hodín, spôsobov dodania produktu/ služby. Zároveň, v súvislosti s uzatvorením zmluvy na dodávku Vašich služieb a/ alebo výrobkov si vedieme evidenciu existujúcich zmlúv. V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

Spracúvanie Vašich osobných údajov ako uchádzača o zamestnanie v tomto prípade zahŕňa činnosti spojené s prijímaním a posudzovaním doručeného životopisu a žiadosti o prijatie do zamestnania, uskutočnenie výberového konania a informovanie uchádzača o výsledku (o prijatí resp. neprijatí). V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

Poskytnutie Vašich osobných údajov v rámci predzmluvných a zmluvných vzťahov je potrebné, v opačnom prípade by ich neposkytnutie mohlo znemožniť Vašu účasť vo výberovom konaní, uzatvorenie zmluvy, príp. jej plnenie.

Spracúvanie osobných údajov na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR)

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov nachádzajúcich sa v elektronickej forme v informačných systémoch prevádzkovateľa je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa zabrániť neoprávnenému prístupu k elektronickým komunikačným sieťam, zabrániť poškodzovaniu počítačových a elektronických komunikačných systémov a ochrana údajov nachádzajúcich sa v IT technológiách a systémoch prevádzkovateľa.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, právnym základom spracúvania je oprávnený záujem prevádzkovateľa, a to uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa, zabránenie vzniku škôd a zabezpečenie splnenia pohľadávok a iných právnych nárokov prevádzkovateľa. V rámci tohto účelu môže prevádzkovateľ poskytnúť osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, ide o využívanie právnych služieb advokátov formou pripomienkovania zmlúv a ich dodatkov (vrátane príloh) uzatváraných s dotknutými osobami alebo participácie na stretnutiach a inej komunikácii s dotknutými osobami. V rámci tohto účelu poskytuje prevádzkovateľ osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie v súlade so zákonom č. 586/2003 Z. z. o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov a GDPR.

Vaše osobné údaje v tomto prípade poskytujeme advokátovi na základe nášho oprávneného záujmu: platne uzatvoriť zmluvné vzťahy dodržaním zákonom stanovených náležitostí uzatváraných zmlúv a zabrániť prípadnému vzniku škôd využitím odborných právnych služieb.

V prípade, ak už ste našim zákazníkom, budeme Vám zasielať e-mailové správy s prezentáciou ponuky našich produktov a služieb. Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa prezentovať zákazníkom novinky v oblasti nami poskytovaných produktov a služieb.

Ako dotknutá osoba máte v súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje pretože ide o oprávnený záujem prevádzkovateľa a tretích strán. Oprávneným záujmom je ochrana majetku prevádzkovateľa, predchádzanie vzniku škôd ako aj ochrana života a zdravia osôb nachádzajúcich sa v monitorovaných priestoroch prevádzkovateľa.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa. Týmto oprávneným záujmom prevádzkovateľa je nevyhnutnosť komunikácie so zákazníkmi a dodávateľmi pri vykonávaní obchodných činností prevádzkovateľa.

Máme oprávnený záujem spracúvať kontaktné osobné údaje osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka) ako aj kontaktné osobné údaje zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách, ktoré v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov uzatvárame (resp. v návrhoch týchto zmlúv).

Údaje týchto dotknutých osôb spracúvame na tieto účely na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa zabezpečiť platné uzatvorenie zmlúv a ich efektívne plnenie.

V prípade, ak ste zákazníkom, s ktorým uzatvárame zmluvu o výpožičke (v súvislosti s testovacou jazdou) alebo zmluvu o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla, budeme od Vás na účely evidencie požadovať predloženie fotokópie preukazov totožnosti a vodičských preukazov platných ku dňu uzavretia zmluvy. V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje na základe nášho oprávneného záujmu vedieť preukázať, že sme vyvinuli maximálne úsilie na identifikáciu a overenie si skutočnosti, že zákazník, ktorému sme poskytli motorové vozidlo má platné vodičské oprávnenie na vedenie motorového vozidla (vrátane skutočnosti, že vodičský preukaz mu nebol odobratý alebo zadržaný v čase poskytnutia vozidla), a tým predchádzať prípadnému vzniku škôd.

Ako prevádzkovateľ, ktorý je súčasťou skupiny FINAL-CD (bližšie definovaná v časti o príjemcoch) máme oprávnený záujem na prenose osobných údajov dotknutých osôb v rámci skupiny. Týmto oprávneným záujmom sledovaným prevádzkovateľom a ostatnými podnikmi v skupine je záujem na efektívnom fungovaní vzťahov v rámci skupiny podnikov FINAL-CD a na účinnom vykonávaní kontroly riadiacim podnikom. Osobné údaje v rámci skupiny prenášame v rozsahu nevyhnutnom v súvislosti s daným účelom.

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu jej osobných údajov v prípade, ak k spracúvaniu dochádza na právnom základe oprávnených záujmov alebo podľa čl. 6 ods. 1 písm. e) GDPR (plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch, a to za podmienok uvedených v čl. 21 GDPR. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Spracúvanie osobných údajov na základe plnenia zákonnej povinnosti (čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR)

Uvedený účel zahŕňa činnosti súvisiace s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa, vrátane uchovávania registratúrnych záznamov v rámci jednotlivých druhov agend a vyradenia registratúrnych záznamov po uplynutí ich lehoty uloženia a vrátane evidencie odosielaných a prijatých poštových zásielok. Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov.

Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa, najmä v zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov.

Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa právnych predpisov o ochrane osobných údajov (GDPR), ktoré má prevádzkovateľ v súvislosti s uplatňovaním práv dotknutých osôb v zmysle čl. 15 až 22 GDPR.

Na tento účel spracúva prevádzkovateľ Vaše osobné údaje, ak tak určuje zákon. Spracúvanie je v tomto prípade nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa (zákon č. 530/2003 Z.z. o obchodnom registri a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Obchodný zákonník).

Ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, robíme tak z dôvodu, že je našou zákonnou povinnosťou riadne označiť (identifikovať) osobu dlžníka v návrhu na exekúciu (najmä Občiansky zákonník, Exekučný poriadok) ako aj riadne identifikovať osobu žalobcu či žalovaného v súdnom spore (najmä Civilný sporový poriadok, Civilný mimosporový poriadok, Správny súdny poriadok).

Na tento účel spracúvame osobné údaje z dôvodu, že je to nevyhnutné na plnenie si našej zákonnej povinnosti v zmysle zákona č. 307/2014 Z.z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti, v tom prípade, ak bol prevádzkovateľovi podaný podnet v zmysle ustanovení tohto zákona.

V rámci tohto účelu spracúvame osobné údaje zamestnancov ako aj manželov/manželiek zamestnancov, vyživovaných detí zamestnancov, rodičov vyživovaných detí zamestnancov, blízkych osôb zamestnancov a bývalých zamestnancov prevádzkovateľa.

Spracúvanie osobných údajov sa v rámci tohto účelu uskutočňuje na právnom základe:

Dovoľujeme si Vás informovať, že dotknutá osoba je povinná poskytnúť svoje osobné údaje, ak je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné v súvislosti s plnením zákonnej povinnosti prevádzkovateľa.

Spracúvanie osobných údajov s Vašim súhlasom (čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR)

Na základe Vášho súhlasu Vám budeme poskytovať služby zákazníckeho servisu. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Na základe Vášho súhlasu Vás oslovíme v súvislosti so spotrebiteľskou súťažou, ktorú budeme organizovať. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať a nebudete mať možnosť zúčastniť sa spotrebiteľskej súťaže.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať a to kliknutím na príslušný odkaz v  e-maily zaslanom ohľadne súťaže, zaslaním e-mailu na adresu gdpr.finalcdba@finalcd.sk alebo doručením písomného oznámenia na adresu sídla prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Príjemcovia osobných údajov

V súvislosti s plnením zákonných povinností prevádzkovateľa sú resp. môžu byť príjemcami Vašich osobných údajov subjekty určené právnymi predpismi, najmä zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, daňový úrad, doplnkové dôchodkové sporiteľne, dôchodkové správcovské spoločnosti, orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce), súdy a orgány činné v trestnom konaní.

V závislosti od účelu spracúvania a konkrétnych okolností môžu patriť medzi príjemcov Vašich osobných údajov aj iné osoby (v pozícii sprostredkovateľa alebo samostatného prevádzkovateľa), najmä:

V prípadoch kedy spracúvame Vaše osobné údaje prostredníctvom sprostredkovateľov ako osobitnej kategórie príjemcov osobných údajov, dbáme na to, aby postupovali v súlade s platnými právnymi predpismi a podmienkami dohodnutými zmluvou o spracúvaní osobných údajov, aby boli viazaní mlčanlivosťou a vaše údaje chránili v súlade s požiadavkami GDPR.

Na účel definovaný v tomto dokumente sú príjemcami osobných údajov aj spoločnosti, ktoré sú súčasťou skupiny podnikov FINAL-CD, a to:

Budú Vaše osobné údaje poskytnuté mimo Európskej únie?

Prenos údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie sa neuskutočňuje.

Budú Vaše osobné údaje použité na automatizované individuálne rozhodovanie?

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie.

Naša internetová stránka používa cookies. V prípade ak chcete zakázať používanie a ukladanie cookies vo Vašom prehliadači, môžete tak urobiť prostredníctvom nastavení vo Vašom prehliadači. Postup nastavenia blokovania súborov cookie závisí od prehliadača, ktorý používate. Podrobnosti nájdete na stránke aboutcookies.org.

Cookies využívame na remarketing (metóda cielenia internetovej reklamy) prostredníctvom Google Analytics. Cookies, ktoré používame umiestňuje na náš portál tretia strana. Ide o štatisticko-analytickú službu Google Analytics. Viac o cookies, ktoré používame ako aj o podmienkach ochrany súkromia týchto služieb sa dozviete kliknutím na:https://policies.google.com/privacy.

Akú dlhú dobu budeme uchovávať Vaše osobné údaje?

Pokiaľ sú Vaše osobné údaje spracúvané v rámci plnenia zákonných povinností prevádzkovateľa a právny predpis určuje dobu uchovávania, budeme osobné údaje a súvisiacu dokumentáciu uchovávať po dobu vyžadovanú príslušným právnym predpisom.

Vaše osobné údaje budeme uchovávať po dobu nevyhnutnú na dosiahnutie účelu, na ktorý sa osobné údaje spracúvajú. Osobné údaje budeme následne uchovávať na účel správy registratúry v súvislosti s plnením našich registratúrnych povinností po dobu uloženia uvedenú v registratúrnom pláne.

V súvislosti s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa sa osobné údaje uchovávajú po dobu podľa registratúrneho plánu, ktorý je dotknutej osobe na požiadanie prístupný u prevádzkovateľa.

Osobné údaje spracúvané v rámci účelu vedenia účtovníctva sú uchovávané po dobu 10 rokov.

Osobné údaje v evidencii odosielaných a prijatých poštových zásielok uchovávame do dobu 5 rokov.

Vaše osobné údaje získané v rámci predzmluvných vzťahov budeme uchovávať po dobu jedného roka, osobné údaje uchádzača o zamestnanie uchovávame do skončenia výberového konania.

Osobné údaje spracúvané na právnom základe nevyhnutnosti spracúvania na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, budeme uchovávať po dobu trvania zmluvného vzťahu do vysporiadania vzájomných práv a záväzkov z nich, minimálne však po dobu 10 rokov. Rovnakú dobu uchovávame aj osobné údaje dotknutej osoby - osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka) alebo zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách.

Vaše osobné údaje spracúvané na účely vybavenia práv dotknutých osôb budeme uchovávať po dobu 5 rokov odo dňa vybavenia žiadosti, minimálne však do právoplatného skončenia správneho konania, ktoré v súvislosti s týmto účelom začalo na podnet dotknutej osoby.

Osobné údaje spracúvané na účel vedenia agendy súvisiacej s prebiehajúcimi spormi a exekúciami a agendy vymáhania pohľadávok a iných nárokov prevádzkovateľa v rámci súdneho, mimosúdneho, exekučného alebo konkurzného konania, budeme uchovávať po dobu plynutia zákonných premlčacích a prekluzívnych lehôt, alebo do vysporiadania právneho nároku vymáhaného v príslušnom súdnom, mimosúdnom, exekučnom alebo konkurznom konaní. V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na účel právneho zastúpenia (mimo konaní), uchovávame tieto údaje po dobu 5 rokov.

Osobné údaje spracúvané na účel zaistenia bezpečnosti siete a informačnej bezpečnosti sú uchovávané počas retenčných dôb stanovených osobitnými zákonmi a internou smernicou prevádzkovateľa.

Osobné údaje spracúvané na účely priameho marketingu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do namietnutia spracúvania).

Osobné údaje spracúvané na základe súhlasu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do jeho odvolania).

Vaše osobné údaje Osobné údaje získané na účel evidencie fotokópií dokladov budeme uchovávať po dobu 5 rokov a v odôvodnených prípadoch do skončenia prešetrovania konania súvisiaceho s poskytnutím/ použitím vozidla prevádzkovateľa príslušným orgánom, minimálne však po dobu nevyhnutne potrebnú na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa v súvislosti s poskytnutím/ použitím vozidla.

Vaše osobné údaje spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, a v odôvodnených prípadoch po dobu potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa alebo tretích osôb vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby zachyteným na kamerovom zázname.

Osobné údaje spracúvané na účel obchodnej komunikácie sú uchovávané po dobu 10 rokov.

Aké máte práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov?

Právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR:

Dotknutá osoba má právo získať potvrdenie o tom, či prevádzkovateľ spracúva osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Dotknutá osoba má právo získať prístup k jej osobným údajom a informácie v rozsahu podľa článku 15 GDPR.

Právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na opravu osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, ak sú nesprávne alebo na ich doplnenie, ak sú neúplné. Prevádzkovateľ musí žiadosti o opravu príp. doplnenie osobných údajov vyhovieť bez zbytočného odkladu.

Právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to v prípade ak je splnený niektorý z dôvodov uvedených v čl. 17 ods. 1 GDPR (napr. ak osobné údaje, ktoré o nej prevádzkovateľ získal, už nie sú potrebné na účely, na ktorý sa získavali alebo inak spracúvali). Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR (napr. prevádzkovateľ žiadosti nevyhovie, ak je spracúvanie potrebné - na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov).

Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR. Ak sa spracúvanie obmedzilo v súlade s čl. 18 ods. 1 GDPR, takéto osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvajú: a) len so súhlasom dotknutej osoby, alebo b) na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo c) na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo d) z dôvodov dôležitého verejného záujmu Únie alebo členského štátu.

Právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR:

Dotknutá osoba má za podmienok uvedených v čl. 20 GDPR právo získať svoje osobné údaje, ktoré poskytla prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi.

Právo namietať podľa čl. 21 GDPR:

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ak k spracúvaniu dochádza na právnom základe oprávnených záujmov alebo podľa čl. 6 ods. 1 písm. e) GDPR (plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

V súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR v prípade, ak sa osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu, dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu jej osobných údajov, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

Právo podať podnet alebo sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

II.

Spolu s importérom (dovozcom) automobilu značky PEUGEOT, ktorým je spoločnosť P Automobil Import s.r.o., so sídlom: Prievozská ulica 4/C, 821 09 Bratislava, IČO: 35 818 425 (ďalej len „importér“) vystupujeme ako spoloční prevádzkovatelia vo vzťahu k nasledovným účelom :

Na základe Vášho súhlasu udeleného na marketingové účely vrátane profilovania pri predaji produktov a služieb značky PEUGEOT Vám budeme (my ako aj importér) zasielať písomné informácie o novinkách na Vašu e-mailovú adresu, ktorú ste uviedli v kontaktnom formulári, poskytovať telefonické informácie o nových akciách spoločných prevádzkovateľov a realizovať prieskumy spokojnosti.

Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe: súhlas dotknutej osoby.

Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ nemôžeme informovať o novinkách v oblasti ponuky našich služieb ani realizovať vo vzťahu k Vám iné formy marketingových činností.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Každý zasielaný marketingový e-mail obsahuje linku na odstránenie odberu. V prípade, že si neželáte ďalej dostávať informácie o novinkách a ponukách, máte možnosť sa z odberu odhlásiť kliknutím na túto linku.

Osobné údaje spracúvané na základe Vášho súhlasu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do odvolania súhlasu).

Vaše osobné údaje poskytnuté na marketingové účely nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie. Na základe Vášho súhlasu budeme uskutočňovať profilovanie.

Vyššie uvedené práva dotknutých osôb (v časti I. tohto dokumentu) – právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR, právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR, právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR, právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR, právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR, právo namietať podľa čl. 21 GDPR, si vo vzťahu k tomuto účelu môžete uplatniť u FINAL-CD Bratislava, spol. s r.o. (a to mailom na adrese gdpr.finalcdba@finalcd.sk, alebo písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa) alebo u importéra (a to prostredníctvom on-line formuláru zverejnenom na webovom sídle importéra alebo písomne doručením na adresu sídla importéra).

Máte tiež právo podať podnet alebo sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Základné časti zmluvy medzi spoločnými prevádzkovateľmi o spracúvaní osobných údajov nájdete na internetovej stránke importéra www.peugeot.sk.

Zároveň, spracúvame osobné údaje dotknutých osôb aj v mene importéra ako jeho sprostredkovateľ a to napr. na účely uplatňovania garantovaných záručných podmienok, poskytnutia asistenčných služieb v dohodnutom rozsahu. Informačnú povinnosť v týchto prípadoch (ak sme voči Vám v pozícii sprostredkovateľa) si plní importér ako prevádzkovateľ.

Kamerový systém

Vážený návštevník,
naše prevádzkové priestory a areál sú monitorované kamerovým systémom.

V súvislosti s Vašou návštevou našich prevádzkových priestorov si v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“) plníme informačnú povinnosť v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov.

Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste ako návštevník našich prevádzkových priestorov dotknutou osobou, t. j. osobou, ktorej osobné údaje spracúvame. Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje.

Prevádzkovateľ: FINAL-CD Bratislava, spol. s r.o.,
Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 45 960 470,

  1. +421 2 482 00 700, e-mail: gdpr.finalcdba@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Vaše osobné údaje spracúvame na účel ochrany majetku prevádzkovateľa a predchádzania vzniku škôd. Vaše osobné údaje na tento účel spracúvame na právnom základe oprávnených záujmov (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

Oprávneným záujmom prevádzkovateľa je v tomto prípade ochrana majetku prevádzkovateľa a predchádzanie vzniku škôd.

Vaše osobné údaje spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov kamerovým systémom budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, a v odôvodnených prípadoch po dobu potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby zachyteným na kamerovom zázname.

Príjemcovia osobných údajov: Ako prevádzkovateľ spracúvame Vaše osobné údaje na uvedené účely prostredníctvom externej bezpečnostnej služby (sprostredkovateľ). Podľa okolností môžu byť príjemcom Vašich osobných údajov na zázname z kamerového systému aj orgány činné v trestnom konaní, súd alebo advokát.

Prenos Vašich osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii sa neuskutočňuje.

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie, vrátane profilovania.

V súlade s čl. 21 GDPR máte v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov na tento účel (ktoré sa uskutočňuje na právnom základe oprávnených záujmov) právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týka. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Ďalšie práva dotknutých osôb:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to v prípade ak je splnený niektorý z dôvodov stanovených právnym predpisom. Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR.

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR.

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

FINAL - CD plus, s.r.o.

Informácia o spracúvaní osobných údajov

poskytnutá spoločnosťou FINAL - CD plus, s.r.o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 47 741 686, zapísanou v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 30467/R (ďalej aj ako „FINAL-CD plus, s r.o.“ alebo „prevádzkovateľ)

Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje. Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste dotknutou osobou t.j. osobou, ktorej sa týkajú osobné údaje, ktoré spracúvame napr. ako zákazník našej predajne a servisu automobilov značky OPEL (prevádzky: Mierová 7, Bratislava, Zvolenská cesta 26, Banská Bystrica, Nadjazdová 14, Prievidza), dodávateľ, uchádzač o zamestnanie.

Pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb - zákazníkov a záujemcov o produkty/ služby súvisiace s automobilom značky Opel na niektoré vybrané účely spracúvania vystupujeme ako jeden zo spoločných prevádzkovateľov alebo ako sprostredkovateľ. Bližšie informácie nájdete v časti II. tohto dokumentu.

I.

Vo vzťahu k ďalej uvedeným účelom Vám ako prevádzkovateľ poskytujeme nasledovnú informáciu v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“):

Kto je prevádzkovateľom osobných údajov?

spoločnosť FINAL - CD plus, s.r.o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 47 741 686, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 30467/R

Kontaktné údaje prevádzkovateľa: tel.č. +421 2 4848 4912, e- mail: gdpr.finalcdplus@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Odkiaľ získavame Vaše osobné údaje?

Osobné údaje získavame priamo od Vás napr. pri vyplnení kontaktného formulára na internetovej stránke prevádzkovateľa alebo pri uzatvorení zmluvy.

Na aké účely spracúvame Vaše osobné údaje a aký je právny základ ich spracúvania?

Spracúvanie Vašich osobných údajov na základe zmluvných a predzmluvných vzťahov (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR)

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením záväzkov prevádzkovateľa zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim zákazníkom uzatvorili ako aj administratívne úkony spojené s uzatvorenou zmluvou, napr. sledovanie dohodnutých termínov. Zároveň, v súvislosti s uzatvorením zmluvy na dodávku našich služieb si vedieme evidenciu existujúcich zmlúv so zákazníkmi.

S našimi zákazníkmi uzatvárame najmä kúpne zmluvy (na kúpu motorového vozidla, náhradných dielov a príslušenstva, servisné zmluvy (na poskytnutie servisných služieb týkajúcich sa motorového vozidla), zmluvy o výpožičke (v súvislosti s testovacími jazdami), zmluvy o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla (ide o nájom počas opravy, úpravy alebo prehliadky motorového vozidla).

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

V rámci tohto účelu budeme spracúvať Vaše osobné údaje v prípade, ak ste záujemcom o spoluprácu s nami formou uzatvorenia obchodnoprávneho vzťahu medzi nami a Vami ako fyzickou osobou - podnikateľom (napr. na základe zmluvy o dielo). Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy.

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením našich záväzkov zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim dodávateľom uzatvorili ako aj administratívne úkony spojené so sledovaním plnenia Vašich záväzkov z uzatvoreného obchodného vzťahu, napr. sledovanie dohodnutých termínov, počtu odpracovaných hodín, spôsobov dodania produktu/ služby. Zároveň, v súvislosti s uzatvorením zmluvy na dodávku Vašich služieb a/ alebo výrobkov si vedieme evidenciu existujúcich zmlúv. V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

Spracúvanie Vašich osobných údajov ako uchádzača o zamestnanie v tomto prípade zahŕňa činnosti spojené s prijímaním a posudzovaním doručeného životopisu a žiadosti o prijatie do zamestnania, uskutočnenie výberového konania a informovanie uchádzača o výsledku (o prijatí resp. neprijatí). V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

Poskytnutie Vašich osobných údajov v rámci predzmluvných a zmluvných vzťahov je potrebné, v opačnom prípade by ich neposkytnutie mohlo znemožniť Vašu účasť vo výberovom konaní, uzatvorenie zmluvy, príp. jej plnenie.

Spracúvanie osobných údajov na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR)

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov nachádzajúcich sa v elektronickej forme v informačných systémoch prevádzkovateľa je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa zabrániť neoprávnenému prístupu k elektronickým komunikačným sieťam, zabrániť poškodzovaniu počítačových a elektronických komunikačných systémov a ochrana údajov nachádzajúcich sa v IT technológiách a systémoch prevádzkovateľa.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, právnym základom spracúvania je oprávnený záujem prevádzkovateľa, a to uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa, zabránenie vzniku škôd a zabezpečenie splnenia pohľadávok a iných právnych nárokov prevádzkovateľa. V rámci tohto účelu môže prevádzkovateľ poskytnúť osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, ide o využívanie právnych služieb advokátov formou pripomienkovania zmlúv a ich dodatkov (vrátane príloh) uzatváraných s dotknutými osobami alebo participácie na stretnutiach a inej komunikácii s dotknutými osobami. V rámci tohto účelu poskytuje prevádzkovateľ osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie v súlade so zákonom č. 586/2003 Z. z. o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov a GDPR.

Vaše osobné údaje v tomto prípade poskytujeme advokátovi na základe nášho oprávneného záujmu: platne uzatvoriť zmluvné vzťahy dodržaním zákonom stanovených náležitostí uzatváraných zmlúv a zabrániť prípadnému vzniku škôd využitím odborných právnych služieb.

V prípade, ak už ste našim zákazníkom, budeme Vám zasielať e-mailové správy s prezentáciou ponuky našich produktov a služieb. Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa prezentovať zákazníkom novinky v oblasti nami poskytovaných produktov a služieb.

Ako dotknutá osoba máte v súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje pretože ide o oprávnený záujem prevádzkovateľa a tretích strán. Oprávneným záujmom je ochrana majetku prevádzkovateľa, predchádzanie vzniku škôd ako aj ochrana života a zdravia osôb nachádzajúcich sa v monitorovaných priestoroch prevádzkovateľa

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa. Týmto oprávneným záujmom prevádzkovateľa je nevyhnutnosť komunikácie so zákazníkmi a dodávateľmi pri vykonávaní obchodných činností prevádzkovateľa.

Máme oprávnený záujem spracúvať kontaktné osobné údaje osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka) ako aj kontaktné osobné údaje zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách, ktoré v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov uzatvárame (resp. v návrhoch týchto zmlúv).

Údaje týchto dotknutých osôb spracúvame na tieto účely na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa zabezpečiť platné uzatvorenie zmlúv a ich efektívne plnenie.

V prípade, ak ste zákazníkom, s ktorým uzatvárame zmluvu o výpožičke (v súvislosti s testovacou jazdou) alebo zmluvu o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla, budeme od Vás na účely evidencie požadovať predloženie fotokópie preukazov totožnosti a vodičských preukazov platných ku dňu uzavretia zmluvy. V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje na základe nášho oprávneného záujmu vedieť preukázať, že sme vyvinuli maximálne úsilie na identifikáciu a overenie si skutočnosti, že zákazník, ktorému sme poskytli motorové vozidlo má platné vodičské oprávnenie na vedenie motorového vozidla (vrátane skutočnosti, že vodičský preukaz mu nebol odobratý alebo zadržaný v čase poskytnutia vozidla), a tým predchádzať prípadnému vzniku škôd.

Ako prevádzkovateľ, ktorý je súčasťou skupiny FINAL-CD (bližšie definovaná v časti o príjemcoch) máme oprávnený záujem na prenose osobných údajov dotknutých osôb v rámci skupiny. Týmto oprávneným záujmom sledovaným prevádzkovateľom a ostatnými podnikmi v skupine je záujem na efektívnom fungovaní vzťahov v rámci skupiny podnikov FINAL-CD a na účinnom vykonávaní kontroly riadiacim podnikom. Osobné údaje v rámci skupiny prenášame v rozsahu nevyhnutnom v súvislosti s daným účelom.

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu jej osobných údajov v prípade, ak k spracúvaniu dochádza na právnom základe oprávnených záujmov alebo podľa čl. 6 ods. 1 písm. e) GDPR (plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch, a to za podmienok uvedených v čl. 21 GDPR. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Spracúvanie osobných údajov na základe plnenia zákonnej povinnosti (čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR)

Uvedený účel zahŕňa činnosti súvisiace s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa, vrátane uchovávania registratúrnych záznamov v rámci jednotlivých druhov agend a vyradenia registratúrnych záznamov po uplynutí ich lehoty uloženia a vrátane evidencie odosielaných a prijatých poštových zásielok. Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov.

Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa, najmä v zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov.

Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa právnych predpisov o ochrane osobných údajov (GDPR), ktoré má prevádzkovateľ v súvislosti s uplatňovaním práv dotknutých osôb v zmysle čl. 15 až 22 GDPR.

Na tento účel spracúva prevádzkovateľ Vaše osobné údaje, ak tak určuje zákon. Spracúvanie je v tomto prípade nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa (zákon č. 530/2003 Z.z. o obchodnom registri a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Obchodný zákonník).

Ak spracúvame Vaše osobné údaje na tieto účely, robíme tak z dôvodu, že je našou zákonnou povinnosťou riadne označiť (identifikovať) osobu dlžníka v návrhu na exekúciu (najmä Občiansky zákonník, Exekučný poriadok) ako aj riadne identifikovať osobu žalobcu či žalovaného v súdnom spore (najmä Civilný sporový poriadok, Civilný mimosporový poriadok, Správny súdny poriadok).

Na tento účel spracúvame osobné údaje z dôvodu, že je to nevyhnutné na plnenie si našej zákonnej povinnosti v zmysle zákona č. 307/2014 Z.z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti, v tom prípade, ak bol prevádzkovateľovi podaný podnet v zmysle ustanovení tohto zákona.

V rámci tohto účelu spracúvame osobné údaje zamestnancov ako aj manželov/manželiek zamestnancov, vyživovaných detí zamestnancov, rodičov vyživovaných detí zamestnancov, blízkych osôb zamestnancov a bývalých zamestnancov prevádzkovateľa.

Spracúvanie osobných údajov sa v rámci tohto účelu uskutočňuje na právnom základe:

Dovoľujeme si Vás informovať, že dotknutá osoba je povinná poskytnúť svoje osobné údaje, ak je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné v súvislosti s plnením zákonnej povinnosti prevádzkovateľa.

Spracúvanie osobných údajov s Vašim súhlasom (čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR)

Na základe Vášho súhlasu Vám budeme poskytovať služby zákazníckeho servisu. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Na základe Vášho súhlasu Vás oslovíme v súvislosti so spotrebiteľskou súťažou, ktorú budeme organizovať. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať a nebudete mať možnosť zúčastniť sa spotrebiteľskej súťaže.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať a to kliknutím na príslušný odkaz v  e-maily zaslanom ohľadne súťaže, zaslaním e-mailu na adresu gdpr.finalcdplus@finalcd.sk, alebo doručením písomného oznámenia na adresu sídla prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Príjemcovia osobných údajov

V súvislosti s plnením zákonných povinností prevádzkovateľa sú resp. môžu byť príjemcami Vašich osobných údajov subjekty určené právnymi predpismi, najmä zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, daňový úrad, doplnkové dôchodkové sporiteľne, dôchodkové správcovské spoločnosti, orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce), súdy a orgány činné v trestnom konaní.

V závislosti od účelu spracúvania a konkrétnych okolností môžu patriť medzi príjemcov Vašich osobných údajov aj iné osoby (v pozícii sprostredkovateľa alebo samostatného prevádzkovateľa), najmä:

V prípadoch kedy spracúvame Vaše osobné údaje prostredníctvom sprostredkovateľov ako osobitnej kategórie príjemcov osobných údajov, dbáme na to, aby postupovali v súlade s platnými právnymi predpismi a podmienkami dohodnutými zmluvou o spracúvaní osobných údajov, aby boli viazaní mlčanlivosťou a vaše údaje chránili v súlade s požiadavkami GDPR.

Na účel definovaný v tomto dokumente sú príjemcami osobných údajov aj spoločnosti, ktoré sú súčasťou skupiny podnikov FINAL-CD, a to:

Budú Vaše osobné údaje poskytnuté mimo Európskej únie?

Prenos údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie sa neuskutočňuje.

Budú Vaše osobné údaje použité na automatizované individuálne rozhodovanie?

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie.

Naša internetová stránka používa cookies. V prípade ak chcete zakázať používanie a ukladanie cookies vo Vašom prehliadači, môžete tak urobiť prostredníctvom nastavení vo Vašom prehliadači. Postup nastavenia blokovania súborov cookie závisí od prehliadača, ktorý používate. Podrobnosti nájdete na stránke aboutcookies.org.

Cookies využívame na remarketing (metóda cielenia internetovej reklamy) prostredníctvom Google Analytics. Cookies, ktoré používame umiestňuje na náš portál tretia strana. Ide o štatisticko-analytickú službu Google Analytics. Viac o cookies, ktoré používame ako aj o podmienkach ochrany súkromia týchto služieb sa dozviete kliknutím na:https://policies.google.com/privacy.

Akú dlhú dobu budeme uchovávať Vaše osobné údaje?

Pokiaľ sú Vaše osobné údaje spracúvané v rámci plnenia zákonných povinností prevádzkovateľa a právny predpis určuje dobu uchovávania, budeme osobné údaje a súvisiacu dokumentáciu uchovávať po dobu vyžadovanú príslušným právnym predpisom.

Vaše osobné údaje budeme uchovávať po dobu nevyhnutnú na dosiahnutie účelu, na ktorý sa osobné údaje spracúvajú. Osobné údaje budeme následne uchovávať na účel správy registratúry v súvislosti s plnením našich registratúrnych povinností po dobu uloženia uvedenú v registratúrnom pláne.

V súvislosti s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa sa osobné údaje uchovávajú po dobu podľa registratúrneho plánu, ktorý je dotknutej osobe na požiadanie prístupný u prevádzkovateľa.

Osobné údaje spracúvané v rámci účelu vedenia účtovníctva sú uchovávané po dobu 10 rokov.

Osobné údaje v evidencii odosielaných a prijatých poštových zásielok uchovávame do dobu 5 rokov.

Vaše osobné údaje získané v rámci predzmluvných vzťahov budeme uchovávať po dobu jedného roka, osobné údaje uchádzača o zamestnanie uchovávame do skončenia výberového konania.

Osobné údaje spracúvané na právnom základe nevyhnutnosti spracúvania na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, budeme uchovávať po dobu trvania zmluvného vzťahu do vysporiadania vzájomných práv a záväzkov z nich, minimálne však po dobu 10 rokov. Rovnakú dobu uchovávame aj osobné údaje dotknutej osoby - osoby oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka) alebo zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách.

Vaše osobné údaje spracúvané na účely vybavenia práv dotknutých osôb budeme uchovávať po dobu 5 rokov odo dňa vybavenia žiadosti, minimálne však do právoplatného skončenia správneho konania, ktoré v súvislosti s týmto účelom začalo na podnet dotknutej osoby.

Osobné údaje spracúvané na účel vedenia agendy súvisiacej s prebiehajúcimi spormi a exekúciami a agendy vymáhania pohľadávok a iných nárokov prevádzkovateľa v rámci súdneho, mimosúdneho, exekučného alebo konkurzného konania, budeme uchovávať po dobu plynutia zákonných premlčacích a prekluzívnych lehôt, alebo do vysporiadania právneho nároku vymáhaného v príslušnom súdnom, mimosúdnom, exekučnom alebo konkurznom konaní. V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na účel právneho zastúpenia (mimo konaní), uchovávame tieto údaje po dobu 5 rokov.

Osobné údaje spracúvané na účel zaistenia bezpečnosti siete a informačnej bezpečnosti sú uchovávané počas retenčných dôb stanovených osobitnými zákonmi a internou smernicou prevádzkovateľa.

Osobné údaje spracúvané na účely priameho marketingu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do namietnutia spracúvania).

Osobné údaje spracúvané na základe súhlasu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do jeho odvolania).

Vaše osobné údaje Osobné údaje získané na účel evidencie fotokópií dokladov budeme uchovávať po dobu 5 rokov a v odôvodnených prípadoch do skončenia prešetrovania konania súvisiaceho s poskytnutím/ použitím vozidla prevádzkovateľa príslušným orgánom, minimálne však po dobu nevyhnutne potrebnú na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa v súvislosti s poskytnutím/ použitím vozidla.

Vaše osobné údaje spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, a v odôvodnených prípadoch po dobu potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa alebo tretích osôb vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby zachyteným na kamerovom zázname.

Osobné údaje spracúvané na účel obchodnej komunikácie sú uchovávané po dobu 10 rokov.

Aké máte práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov?

Právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR:

Dotknutá osoba má právo získať potvrdenie o tom, či prevádzkovateľ spracúva osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Dotknutá osoba má právo získať prístup k jej osobným údajom a informácie v rozsahu podľa článku 15 GDPR.

Právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na opravu osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, ak sú nesprávne alebo na ich doplnenie, ak sú neúplné. Prevádzkovateľ musí žiadosti o opravu príp. doplnenie osobných údajov vyhovieť bez zbytočného odkladu.

Právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to v prípade ak je splnený niektorý z dôvodov uvedených v čl. 17 ods. 1 GDPR (napr. ak osobné údaje, ktoré o nej prevádzkovateľ získal, už nie sú potrebné na účely, na ktorý sa získavali alebo inak spracúvali). Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR (napr. prevádzkovateľ žiadosti nevyhovie, ak je spracúvanie potrebné - na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov).

Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR. Ak sa spracúvanie obmedzilo v súlade s čl. 18 ods. 1 GDPR, takéto osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvajú: a) len so súhlasom dotknutej osoby, alebo b) na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo c) na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo d) z dôvodov dôležitého verejného záujmu Únie alebo členského štátu.

Právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR:

Dotknutá osoba má za podmienok uvedených v čl. 20 GDPR právo získať svoje osobné údaje, ktoré poskytla prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi.

Právo namietať podľa čl. 21 GDPR:

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ak k spracúvaniu dochádza na právnom základe oprávnených záujmov alebo podľa čl. 6 ods. 1 písm. e) GDPR (plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci) vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

V súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR v prípade, ak sa osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu, dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu jej osobných údajov, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

Právo podať podnet alebo sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

II.

Spolu s importérom (dovozcom) automobilu značky Opel, ktorým je spoločnosť Opel Southeast Europe LLC, so sídlom: Szabadság út. 117, Budaörs 2040, Maďarsko (ďalej len „importér“) vystupujeme ako spoloční prevádzkovatelia vo vzťahu k nasledovným účelom :

Na základe Vášho súhlasu udeleného na marketingové účely vrátane profilovania pri predaji produktov a služieb značky Opel Vám budeme (my ako aj importér) zasielať písomné informácie o novinkách na Vašu e-mailovú adresu, ktorú ste uviedli v kontaktnom formulári, poskytovať telefonické informácie o nových akciách spoločných prevádzkovateľov a realizovať prieskumy spokojnosti.

Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe: súhlas dotknutej osoby.

Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ nemôžeme informovať o novinkách v oblasti ponuky našich služieb ani realizovať vo vzťahu k Vám iné formy marketingových činností.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Každý zasielaný marketingový e-mail obsahuje linku na odstránenie odberu. V prípade, že si neželáte ďalej dostávať informácie o novinkách a ponukách, máte možnosť sa z odberu odhlásiť kliknutím na túto linku.

Osobné údaje spracúvané na základe Vášho súhlasu budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do odvolania súhlasu).

Vaše osobné údaje poskytnuté na marketingové účely nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie. Na základe Vášho súhlasu budeme uskutočňovať profilovanie.

Vyššie uvedené práva dotknutých osôb (v časti I. tohto dokumentu) – právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR, právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR, právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR, právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR, právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR, právo namietať podľa čl. 21 GDPR, si vo vzťahu k tomuto účelu môžete uplatniť u FINAL-CD plus, s.r.o. (a to mailom na adrese gdpr.finalcdplus@finalcd.sk, alebo písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa) alebo u importéra písomne doručením na adresu sídla importéra).

Máte tiež právo podať podnet alebo sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Zároveň, spracúvame osobné údaje dotknutých osôb aj v mene importéra ako jeho sprostredkovateľ a to napr. na účely uplatňovania garantovaných záručných podmienok, poskytnutia asistenčných služieb v dohodnutom rozsahu. Informačnú povinnosť v týchto prípadoch (ak sme voči Vám v pozícii sprostredkovateľa) si plní importér ako prevádzkovateľ.

Kamerový systém

Vážený návštevník,
naše prevádzkové priestory a areál sú monitorované kamerovým systémom.

V súvislosti s Vašou návštevou našich prevádzkových priestorov si v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“) plníme informačnú povinnosť v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov.

Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste ako návštevník našich prevádzkových priestorov dotknutou osobou, t. j. osobou, ktorej osobné údaje spracúvame. Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje.

Prevádzkovateľ: FINAL - CD plus, s.r.o.,
Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 47 741 686,
Kontaktné údaje prevádzkovateľa: tel. č. +421 2 4848 4912, e-mail:gdpr.finalcdplus@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Vaše osobné údaje spracúvame na účel ochrany majetku prevádzkovateľa a predchádzania vzniku škôd. Vaše osobné údaje na tento účel spracúvame na právnom základe oprávnených záujmov (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

Oprávneným záujmom prevádzkovateľa je v tomto prípade ochrana majetku prevádzkovateľa a predchádzanie vzniku škôd.

Vaše osobné údaje spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov kamerovým systémom budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, a v odôvodnených prípadoch po dobu potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby zachyteným na kamerovom zázname.

Príjemcovia osobných údajov: Ako prevádzkovateľ spracúvame Vaše osobné údaje na uvedené účely prostredníctvom externej bezpečnostnej služby (sprostredkovateľ). Podľa okolností môžu byť príjemcom Vašich osobných údajov na zázname z kamerového systému aj orgány činné v trestnom konaní, súd alebo advokát.

Prenos Vašich osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii sa neuskutočňuje.

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie, vrátane profilovania.

V súlade s čl. 21 GDPR máte v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov na tento účel (ktoré sa uskutočňuje na právnom základe oprávnených záujmov) právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týka. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Ďalšie práva dotknutých osôb:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to v prípade ak je splnený niektorý z dôvodov stanovených právnym predpisom. Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR.

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR.

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

FINAL - CD premium s.r.o.

Informácia o spracúvaní osobných údajov

poskytnutá spoločnosťou FINAL – CD premium, s. r. o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 50 846 825, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 34574/R (ďalej aj ako „FINAL-CD premium“ alebo „prevádzkovateľ“).

Prosím prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje. Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste dotknutou osobou napr. ako zákazník našej predajne alebo servisu automobilov značky Volvo, Jaguar a Land Rover (prevádzky: Dlhá ulica 1148/95E a Dlhá ulica 1147/95D, Žilina), dodávateľ či uchádzač o zamestnanie.

Pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb - zákazníkov a záujemcov o produkty/ služby súvisiace s automobilmi značky Volvo, Jaguar a Land Rover na niektoré vybrané účely spracúvania vystupujeme ako jeden zo spoločných prevádzkovateľov alebo ako sprostredkovateľ. Bližšie informácie nájdete v časti II. tohto dokumentu.

I.

Vo vzťahu k ďalej uvedeným účelom Vám ako prevádzkovateľ poskytujeme nasledovnú informáciu v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“):

Kto je prevádzkovateľom osobných údajov?

spoločnosť FINAL – CD premium, s. r. o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 50 846 825, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 34574/R

Kontaktné údaje prevádzkovateľa:

e- mail: gdpr.finalcdpremium@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva, v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne, doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Odkiaľ získavame Vaše osobné údaje?

Osobné údaje získavame priamo od Vás (napr. pri vyplnení kontaktného formulára na internetovej stránke prevádzkovateľa alebo pri uzatvorení zmluvy).

Osobné údaje spracúvame na nasledovných právnych základoch:

Dovoľujeme si Vás informovať, že dotknutá osoba je povinná poskytnúť svoje osobné údaje, ak je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné v súvislosti s plnením zákonnej povinnosti prevádzkovateľa. Dotknutá osoba je taktiež povinná poskytnúť osobné údaje v prípadoch, kedy je ich poskytnutie zmluvnou požiadavkou, vyplývajúcou zo zmluvy, uzatvorenej medzi prevádzkovateľom a dotknutou osobou.

Poskytnutie Vašich osobných údajov v rámci predzmluvných a zmluvných vzťahov je potrebné, v opačnom prípade by ich neposkytnutie mohlo znemožniť Vašu účasť vo výberovom konaní, uzatvorenie zmluvy, príp. jej plnenie.

Ak je právnym základom spracúvania osobných údajov súhlas, udelenie súhlasu je dobrovoľné. V prípade, že spracúvame Vaše osobné údaje na základe Vášho súhlasu, máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním. Odvolanie súhlasu nie je spoplatnené, ani inak sankcionované.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na základe oprávnených záujmov, máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov založenom na tomto základe, vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch (bližšie sa dočítate v časti o právach dotknutých osôb).

Na aké účely spracúvame Vaše osobné údaje a aký je právny základ ich spracúvania?

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

S našimi zákazníkmi uzatvárame najmä kúpne zmluvy (na kúpu motorového vozidla, náhradných dielov a príslušenstva, servisné zmluvy (na poskytnutie servisných služieb týkajúcich sa motorového vozidla), zmluvy o výpožičke (v súvislosti s testovacími jazdami), zmluvy o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla (ide o nájom počas opravy, úpravy alebo prehliadky motorového vozidla).

V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

V rámci tohto účelu budeme spracúvať Vaše osobné údaje v prípade, ak ste záujemcom o spoluprácu s nami formou uzatvorenia obchodnoprávneho vzťahu medzi nami a Vami ako fyzickou osobou - podnikateľom (napr. na základe zmluvy o dielo). Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy.

Tento účel zahŕňa činnosti spojené s plnením našich záväzkov zo zmluvy, ktorú sme s Vami ako našim dodávateľom uzatvorili, ako aj administratívne úkony spojené so sledovaním plnenia Vašich záväzkov z uzatvoreného obchodného vzťahu, napr. sledovanie dohodnutých termínov, počtu odpracovaných hodín, spôsobov dodania produktu/ služby. V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba.

Spracúvanie Vašich osobných údajov ako uchádzača o zamestnanie zahŕňa činnosti spojené s prijímaním a posudzovaním doručeného životopisu a žiadosti o prijatie do zamestnania, uskutočnenie výberového konania a informovanie uchádzača o výsledku (o prijatí, resp. neprijatí). V tomto prípade je spracúvanie nevyhnutné, aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy (predzmluvné vzťahy).

V rámci tohto účelu spracúvame osobné údaje zamestnancov ale aj iných fyzických osôb napr. manželov/manželiek zamestnancov, vyživovaných detí zamestnancov, blízkych osôb zamestnancov a bývalých zamestnancov prevádzkovateľa.

Spracúvanie osobných údajov sa v rámci tohto účelu uskutočňuje na právnom základe:

Na tento účel spracúvame osobné údaje uvedené v zmluvách, uzatváraných v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov, resp. v návrhoch týchto zmlúv. Ide o osobné údaje fyzických osôb – zákazníkov alebo dodávateľov, ako aj osobné údaje osôb oprávnených konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka právnickej osoby) a údaje zamestnancov zmluvných partnerov.

Tento účel zahŕňa aj zákonnú požiadavku na riadnu identifikáciu zmluvnej strany (fyzickej osoby – zákazníka alebo dodávateľa), kedy osobné údaje spracúvame na základe zákona (Občiansky zákonník, Obchodný zákonník).

Zároveň máme oprávnený záujem spracúvať bežné osobné údaje osoby, oprávnenej konať v mene zmluvného partnera (dodávateľa, zákazníka), ako aj kontaktné osobné údaje zamestnanca zmluvného partnera, ktoré sú uvedené v zmluvách, ktoré v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov uzatvárame (resp. v návrhoch týchto zmlúv). Údaje týchto dotknutých osôb spracúvame na tento účel na základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa: zabezpečiť platné uzatvorenie zmlúv a ich efektívne plnenie.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov, nachádzajúcich sa v elektronickej forme v informačných systémoch prevádzkovateľa, je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa: zabrániť neoprávnenému prístupu k elektronickým komunikačným sieťam, zabrániť poškodzovaniu počítačových a elektronických komunikačných systémov a ochrana údajov, nachádzajúcich sa v IT technológiách a systémoch prevádzkovateľa.

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, právnym základom spracúvania je oprávnený záujem prevádzkovateľa: uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa, zabránenie vzniku škôd a zabezpečenie splnenia pohľadávok a iných právnych nárokov prevádzkovateľa. V rámci tohto účelu môže prevádzkovateľ poskytnúť osobné údaje advokátovi, ktorý spracúva osobné údaje klientov a iných fyzických osôb, v rozsahu nevyhnutnom na účely výkonu advokácie, v súlade so zákonom č. 586/2003 Z. z. o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov a GDPR.

Ak spracúvame Vaše osobné údaje na tieto účely, robíme tak z dôvodu, že je našou zákonnou povinnosťou riadne identifikovať a označiť osobu dlžníka v návrhu na exekúciu (najmä Občiansky zákonník, Exekučný poriadok), ako aj osobu žalobcu či žalovaného v súdnom konaní (najmä Civilný sporový poriadok, Správny súdny poriadok).

V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na tento účel, ide o využívanie právnych služieb advokátov, najmä formou pripomienkovania zmlúv a ich dodatkov (vrátane príloh) uzatváraných s dotknutými osobami alebo participácie na stretnutiach a inej komunikácii s dotknutými osobami. Vaše osobné údaje v tomto prípade spracúvame a poskytujeme advokátovi na základe nášho oprávneného záujmu: zabrániť prípadnému vzniku škôd využitím odborných právnych služieb, ako aj zabezpečiť platné uzatvorenie zmluvných vzťahov dodržaním zákonom stanovených náležitostí.

V prípade, ak ste našim klientom/ zákazníkom a získali sme Vašu e-mailovú adresu v súvislosti s predajom tovaru alebo služby, budeme Vám zasielať e-mailové správy s ponukou našich nových produktov a služieb obdobného charakteru ako ste si u nás objednali/ zakúpili. Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe oprávneného záujmu prevádzkovateľa: informovať našich zákazníkov o novinkách v oblasti nami poskytovaných produktov a služieb (propagácia).

Každý zasielaný marketingový e-mail alebo newsletter obsahuje linku na zrušenie odberu. V prípade, že si neželáte ďalej dostávať informácie o našich novinkách a ponukách, máte možnosť sa z odberu odhlásiť kliknutím na túto linku. V prípade, že zrušíte odber, nebudeme Vám už zasielať informácie o našich novinkách a ponukách.

Dotknutá osoba má v súlade s čl. 21 ods. 2 GDPR právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu jej osobných údajov na účely priameho marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s týmto priamym marketingom. Ak dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať.

V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje, pretože ide o oprávnený záujem prevádzkovateľa a tretích strán, ktorým je ochrana majetku prevádzkovateľa, predchádzanie vzniku škôd, ako aj ochrana života a zdravia osôb, nachádzajúcich sa v monitorovaných priestoroch prevádzkovateľa.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je v tomto prípade oprávnený záujem prevádzkovateľa. Týmto oprávneným záujmom prevádzkovateľa je nevyhnutnosť komunikácie so zákazníkmi a dodávateľmi pri vykonávaní obchodných činností prevádzkovateľa.

V prípade, ak ste zákazníkom, s ktorým uzatvárame zmluvu o výpožičke (v súvislosti s testovacou jazdou) alebo zmluvu o krátkodobom nájme náhradného motorového vozidla, budeme od Vás na účely evidencie požadovať predloženie fotokópie preukazu totožnosti a vodičského preukazu, platných ku dňu uzavretia zmluvy. V tomto prípade spracúvame Vaše osobné údaje na základe nášho oprávneného záujmu: vedieť preukázať, že sme vyvinuli maximálne úsilie na identifikáciu a overenie si skutočnosti, že zákazník, ktorému sme poskytli motorové vozidlo, má platné vodičské oprávnenie na vedenie motorového vozidla (vrátane skutočnosti, že vodičský preukaz mu nebol odobratý alebo zadržaný v čase poskytnutia vozidla), a tým predchádzať prípadnému vzniku škôd.

Uvedený účel zahŕňa činnosti, súvisiace s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa, vrátane evidencie odosielaných a prijatých poštových zásielok.

Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov.

Spracúvanie na tento účel je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa, najmä v zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov.

Vaše osobné údaje sú na tento účel spracúvané na právnom základe: spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa podľa právnych predpisov o ochrane osobných údajov (GDPR), ktoré má prevádzkovateľ v súvislosti s uplatňovaním práv dotknutých osôb v zmysle čl. 15 až 22 GDPR.

Na tento účel spracúva prevádzkovateľ Vaše osobné údaje, ak tak určuje zákon. Spracúvanie je v tomto prípade nevyhnutné na plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa (zákon č. 530/2003 Z. z. o obchodnom registri a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Obchodný zákonník).

Na tento účel spracúvame osobné údaje z dôvodu, že je to nevyhnutné na plnenie si našej zákonnej povinnosti v zmysle zákona č. 307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti, v tom prípade, ak bol prevádzkovateľovi podaný podnet v zmysle ustanovení tohto zákona.

Ako prevádzkovateľ, ktorý je súčasťou skupiny FINAL-CD (bližšie definovaná v časti o príjemcoch) máme oprávnený záujem na prenose osobných údajov dotknutých osôb v rámci skupiny. Týmto oprávneným záujmom sledovaným prevádzkovateľom a ostatnými podnikmi v skupine je: záujem na efektívnom fungovaní vzťahov v rámci skupiny podnikov FINAL-CD a na účinnom vykonávaní riadenia a kontroly riadiacim podnikom. Osobné údaje v rámci skupiny prenášame v nevyhnutnom rozsahu, v súvislosti s daným účelom.

Na základe Vášho súhlasu Vám budeme poskytovať služby zákazníckeho servisu. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás v tejto súvislosti nebudeme kontaktovať.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať a to zaslaním e-mailu na adresu gdpr.finalcdpremium@finalcd.sk alebo doručením písomného oznámenia na adresu sídla prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Na základe Vášho súhlasu môžeme spracúvať Vaše osobné údaje v spotrebiteľskej súťaži, ktorú budeme organizovať. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ v tejto súvislosti nemôžeme kontaktovať a nebudete mať možnosť zúčastniť sa spotrebiteľskej súťaže.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať a to kliknutím na príslušný odkaz alebo zaslaním e-mailu na adresu gdpr.finalcdpremium@finalcd.sk alebo doručením písomného oznámenia na adresu sídla prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Príjemcovia osobných údajov

V súvislosti s plnením zákonných povinností prevádzkovateľa sú, resp. môžu byť, príjemcami Vašich osobných údajov subjekty určené právnymi predpismi, najmä zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, Daňový úrad, doplnkové dôchodkové sporiteľne, dôchodkové správcovské spoločnosti, orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce), súdy a orgány činné v trestnom konaní.

V závislosti od účelu spracúvania a konkrétnych okolností môžu patriť medzi príjemcov Vašich osobných údajov aj iné osoby (v pozícii sprostredkovateľa alebo samostatného prevádzkovateľa), najmä:

V prípadoch, kedy spracúvame Vaše osobné údaje prostredníctvom sprostredkovateľov ako osobitnej kategórie príjemcov osobných údajov, dbáme na to, aby postupovali v súlade s platnými právnymi predpismi a podmienkami dohodnutými zmluvou o spracúvaní osobných údajov, aby boli viazaní mlčanlivosťou, a aby vaše údaje chránili v súlade s požiadavkami GDPR.

Na účel definovaný v tomto dokumente sú príjemcami osobných údajov aj spoločnosti, ktoré sú súčasťou skupiny podnikov FINAL-CD, a to:

Budú Vaše osobné údaje poskytnuté mimo Európskej únie?

Prenos údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii sa uskutočňuje.

Budú Vaše osobné údaje použité na automatizované individuálne rozhodovanie?

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie, vrátane profilovania.

Naša internetová stránka používa cookies. V prípade, ak chcete zakázať používanie a ukladanie cookies vo Vašom prehliadači, môžete tak urobiť prostredníctvom nastavení vo Vašom prehliadači. Postup nastavenia blokovania súborov cookie závisí od prehliadača, ktorý používate. Podrobnosti nájdete na stránke aboutcookies.org.

Cookies využívame na remarketing (metóda cielenia internetovej reklamy) prostredníctvom Google Analytics. Cookies, ktoré používame, umiestňuje na náš portál tretia strana. Ide o štatisticko-analytickú službu Google Analytics. Viac o cookies, ktoré používame, ako aj o podmienkach ochrany súkromia týchto služieb sa dozviete kliknutím na:https://policies.google.com/privacy.

Akú dlhú dobu budeme uchovávať Vaše osobné údaje?

Vaše osobné údaje budeme uchovávať po dobu nevyhnutnú na dosiahnutie účelu, na ktorý sa osobné údaje spracúvajú. Pokiaľ sú Vaše osobné údaje spracúvané v rámci plnenia zákonných povinností prevádzkovateľa a právny predpis určuje dobu uchovávania alebo kritériá na jej určenie, budeme osobné údaje a súvisiacu dokumentáciu uchovávať po dobu vyžadovanú príslušným právnym predpisom.

V súvislosti s plnením registratúrnych povinností prevádzkovateľa, osobné údaje uchovávame po dobu vyžadovanú príslušným právnym predpisom (t .j. po dobu, počas ktorej pôvodca registratúry potrebuje registratúrny záznam na svoju činnosť) – táto doba je určená v registratúrnom pláne, ktorý je dotknutej osobe na požiadanie prístupný u prevádzkovateľa. Osobné údaje v evidencii odosielaných a prijatých poštových zásielok uchovávame do dobu 5 rokov (od skončenia kalendárneho roka, v ktorom bola poštová zásielka odoslaná/ prijatá).

V súlade so zákonom o účtovníctve (§ 35), uchovávame osobné údaje v účtovných záznamoch po dobu 10 rokov (nasledujúcich po roku, ktorého sa týkajú).

Osobné údaje, získané prostredníctvom kontaktného formulára na webe (v rámci predzmluvných vzťahov), budeme uchovávať po dobu jedného (1) roka.

Osobné údaje uchádzačov o zamestnanie, spracúvané na účel výberového konania, budeme uchovávať po dobu do skončenia výberového konania. Osobné údaje, spracúvané na účel výberu dodávateľa, spracúvame po dobu trvania výberového konania, najdlhšie však po dobu jedného (1) roka.

Osobné údaje, spracúvané na právnom základe plnenia zmluvy uzavretej medzi prevádzkovateľom a dotknutou osobou (v rámci dodávateľsko-odberateľských príp. iných vzťahov), budeme uchovávať po dobu do vysporiadania vzájomných práv a záväzkov z nich, minimálne však po dobu 10 rokov od skončenia zmluvného vzťahu. Rovnakú dobu uchovávame aj osobné údaje dotknutých osôb, spracúvané na účel platného uzatvorenia a zabezpečenia plnenia zmluvných vzťahov.

Osobné údaje spracúvané na účel vedenia agendy, súvisiacej s prebiehajúcimi spormi a vymáhaním, uchovávame po dobu plynutia zákonných premlčacích a prekluzívnych lehôt, minimálne však 5 rokov od právoplatného skončenia príslušného konania alebo do vysporiadania (splatenia) vymáhaného právneho nároku. Rovnako dlho uchovávame osobné údaje, spracúvané na účel riadneho označenia sporovej strany v súdnom spore a dlžníka v návrhu na exekúciu. V prípade, ak spracúvame Vaše osobné údaje na účel právneho zastúpenia (mimo konaní), uchovávame tieto údaje po dobu 5 rokov.

Osobné údaje, spracúvané na účel zaistenia bezpečnosti siete a informačnej bezpečnosti, sú uchovávané počas doby, po ktorú sa osobné údaje nachádzajú v informačných systémoch prevádzkovateľa – táto doba je rôzna, v nadväznosti na dobu ich uchovávania určenú pre jednotlivé účely spracúvania, ktoré sú dôvodom, prečo sa tieto údaje nachádzajú v informačných systémoch prevádzkovateľa (stanovenú osobitnými predpismi, resp. nevyhnutnú na dosiahnutie príslušného účelu).

Osobné údaje, spracúvané na účel obchodnej komunikácie v rámci dodávateľsko- odberateľských vzťahov prevádzkovateľa, sú uchovávané po dobu 5 rokov (od skončenia kalendárneho roka, v ktorom bol skončený zmluvný vzťah s obchodným partnerom).

Vaše osobné údaje, spracúvané na účel vybavenia žiadostí o výkon práv dotknutých osôb, budeme uchovávať po dobu 5 rokov odo dňa vybavenia žiadosti, minimálne však do právoplatného skončenia správneho konania, ktoré v súvislosti so žiadosťou začalo na podnet dotknutej osoby.

Osobné údaje, spracúvané na účel vedenia agendy spoločnosti a zápisu a oznámenia zmien do obchodného registra (obsiahnuté napr. v spoločenskej zmluve, zápisniciach z valného zhromaždenia, zmluvách o prevode obchodného podielu ako aj v ďalších právnych dokumentoch, týkajúcich sa korporátnej agendy spoločnosti), uchovávame po dobu trvania právnej subjektivity prevádzkovateľa (aj v prípade zrušenia spoločnosti s právnym nástupcom).

Osobné údaje, spracúvané na účely priameho marketingu, budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do namietnutia spracúvania).

Osobné údaje, spracúvané na základe súhlasu, budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do jeho odvolania).

Vaše osobné údaje, získané na účel evidencie fotokópií dokladov, budeme uchovávať po dobu 5 rokov. V odôvodnených prípadoch do skončenia prešetrovania konania, súvisiaceho s poskytnutím/ použitím vozidla prevádzkovateľa, príslušným orgánom, minimálne však po dobu nevyhnutne potrebnú na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa, v súvislosti s poskytnutím/ použitím vozidla.

Vaše osobné údaje, spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov, budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, v odôvodnených prípadoch po dobu, potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa alebo tretích osôb, vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby, zachyteným na kamerovom zázname.

Osobné údaje, spracúvané na účely evidencie a vybavovania podnetov dotknutých osôb, v súvislosti s oznamovaním protispoločenskej činnosti, budeme uchovávať po dobu 3 rokov odo dňa doručenia podnetu.

Doba uchovávania osobných údajov zamestnancov je bližšie špecifikovaná v osobitnom dokumente (informácii), určenom pre zamestnancov. Osobné údaje iných dotknutých osôb (napr. vyživovaných detí zamestnanca), ktoré ako zamestnávateľ spracúvame z dôvodu plnenia našej zákonnej povinnosti, uchovávame po dobu stanovenú v zmysle platných právnych predpisov (10 rokov).

Aké máte práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov?

Právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na poskytnutie potvrdenia o tom, že prevádzkovateľ spracúva osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Dotknutá osoba má právo získať prístup k jej osobným údajom a informácie v rozsahu podľa článku 15 GDPR.

Právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na opravu osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, ak sú nesprávne alebo na ich doplnenie, ak sú neúplné. Prevádzkovateľ musí žiadosti o opravu príp. doplnenie osobných údajov vyhovieť bez zbytočného odkladu.

Právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to za podmienok stanovených v čl. 17 GDPR (napr. ak osobné údaje, ktoré o nej prevádzkovateľ získal, už nie sú potrebné na účely, na ktorý sa získavali alebo inak spracúvali). Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR (napr. prevádzkovateľ žiadosti nevyhovie, ak je spracúvanie potrebné - na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov).

Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR:

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 GDPR. Ak sa spracúvanie obmedzilo v súlade s čl. 18 ods. 1 GDPR, takéto osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvajú: a) len so súhlasom dotknutej osoby, alebo b) na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo c) na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo d) z dôvodov dôležitého verejného záujmu Únie alebo členského štátu.

Právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR:

Ak sa spracúvanie zakladá na súhlase alebo na zmluve a vykonáva sa automatizovanými prostriedkami, dotknutá osoba má právo získať svoje osobné údaje, ktoré poskytla prevádzkovateľovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi. Pokiaľ je to technicky možné, má právo na prenos údajov priamo od jedného prevádzkovateľa k druhému.

Právo namietať podľa čl. 21 GDPR:

Ak sa spracúvanie zakladá na oprávnených záujmoch (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR), dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených záujmoch. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

V prípade ak dotknutá osoba namieta proti spracúvaniu jej osobných údajov na účely priameho marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s takýmto priamym marketingom, osobné údaje sa už na takéto účely nesmú spracúvať.

Právo podať podnet alebo sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

II.

Spolu s importérom (dovozcom) automobilov značky Volvo, Jaguar, Land Rover, ktorým je spoločnosť T.O.P. AUTO Slovakia, a. s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 35 874 546 (ďalej len „importér“) vystupujeme ako spoloční prevádzkovatelia vo vzťahu k nasledovným účelom :

Na základe Vášho súhlasu, udeleného na marketingové účely, vrátane profilovania pri predaji produktov a služieb značky Volvo, Jaguar, Land Rover, Vám budeme (my, ako aj importér) zasielať písomné informácie o novinkách na Vašu e-mailovú adresu, ktorú ste uviedli v kontaktnom formulári, poskytovať telefonické informácie o nových akciách spoločných prevádzkovateľov a realizovať prieskumy spokojnosti.

Vaše osobné údaje sú v rámci tohto účelu spracúvané na právnom základe: súhlas dotknutej osoby. Súhlas je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vás žiaľ nemôžeme informovať o novinkách v oblasti ponuky našich služieb, ani realizovať vo vzťahu k Vám iné formy marketingových činností.

Máte právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania, založeného na súhlase uvedenom pred jeho odvolaním.

Každý zasielaný marketingový e-mail obsahuje linku na odstránenie odberu. V prípade, že si neželáte ďalej dostávať informácie o novinkách a ponukách, máte možnosť sa z odberu odhlásiť kliknutím na túto linku.

Osobné údaje, spracúvané na základe Vášho súhlasu, budeme uchovávať po dobu 5 rokov (resp. do odvolania súhlasu).

Vaše osobné údaje, poskytnuté na marketingové účely, nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie. Na základe Vášho súhlasu budeme uskutočňovať profilovanie.

Vyššie uvedené práva dotknutých osôb (v časti I. tohto dokumentu) – právo na prístup k osobným údajom podľa čl. 15 GDPR, právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR, právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“) podľa čl. 17 GDPR, právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa čl. 18 GDPR, právo na prenosnosť osobných údajov podľa čl. 20 GDPR, právo namietať podľa čl. 21 GDPR, si vo vzťahu k tomuto účelu môžete uplatniť u FINAL-CD premium s.r.o. (a to mailom na adrese gdpr.finalcdpremium@finalcd.sk alebo písomne, doručením na adresu sídla prevádzkovateľa) alebo u importéra písomne, doručením na adresu sídla importéra).

Máte tiež právo podať podnet alebo sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Zároveň spracúvame osobné údaje dotknutých osôb aj v mene importéra, ako jeho sprostredkovateľ, napr. na účely uplatňovania garantovaných záručných podmienok, poskytnutia asistenčných služieb v dohodnutom rozsahu. Informačnú povinnosť v týchto prípadoch (ak sme voči Vám v pozícii sprostredkovateľa) si plní importér ako prevádzkovateľ.

Kamerový systém

Vážený návštevník,
naše prevádzkové priestory a areál sú monitorované kamerovým systémom.

V súvislosti s Vašou návštevou našich prevádzkových priestorov si v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“) plníme informačnú povinnosť v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov.

Pri spracúvaní Vašich osobných údajov ste ako návštevník našich prevádzkových priestorov dotknutou osobou, t. j. osobou, ktorej osobné údaje spracúvame. Prosím, prečítajte si nasledujúce informácie, ako spracúvame Vaše osobné údaje.

Prevádzkovateľ: spoločnosť FINAL – CD premium, s. r. o., so sídlom: Škultétyho 437/18, Partizánske 958 01, IČO: 50 846 825, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 34574/R

Kontaktné údaje prevádzkovateľa: e- mail: gdpr.finalcdpremium@finalcd.sk

V prípade akýchkoľvek otázok alebo ak si chcete uplatniť svoje práva v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov, kontaktuje prosím prevádzkovateľa prostredníctvom vyššie uvedeného e-mailu alebo zodpovednú osobu e-mailom na: zodpovednaosoba@finalcd.sk. Vaše práva si môžete uplatniť aj písomne doručením na adresu sídla prevádzkovateľa.

Vaše osobné údaje spracúvame na účel ochrany majetku prevádzkovateľa a predchádzania vzniku škôd. Vaše osobné údaje na tento účel spracúvame na právnom základe oprávnených záujmov (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

Oprávneným záujmom prevádzkovateľa je v tomto prípade ochrana majetku prevádzkovateľa a predchádzanie vzniku škôd.

Vaše osobné údaje spracúvané na účel monitorovania nášho areálu a prevádzkových priestorov kamerovým systémom budeme uchovávať 15 dní odo dňa vyhotovenia záznamu, a v odôvodnených prípadoch po dobu potrebnú na prešetrenie zaznamenaného konania dotknutej osoby a/alebo na preukázanie a obhajovanie právnych nárokov prevádzkovateľa vzniknutých v súvislosti s konaním dotknutej osoby zachyteným na kamerovom zázname.

Príjemcovia osobných údajov: Ako prevádzkovateľ spracúvame Vaše osobné údaje na uvedené účely prostredníctvom externej bezpečnostnej služby (sprostredkovateľ). Podľa okolností môžu byť príjemcom Vašich osobných údajov na zázname z kamerového systému aj orgány činné v trestnom konaní, súd alebo advokát.

Prenos Vašich osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii sa neuskutočňuje.

Vaše osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie, vrátane profilovania.

V súlade s čl. 21 GDPR máte v súvislosti so spracúvaním Vašich osobných údajov na tento účel (ktoré sa uskutočňuje na právnom základe oprávnených záujmov) právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týka. Prevádzkovateľ v takomto prípade nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Ďalšie práva dotknutých osôb:

Dotknutá osoba má právo dosiahnuť u prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa jej týkajú, a to v prípade ak je splnený niektorý z dôvodov stanovených právnym predpisom. Toto právo dotknutej osoby posúdi prevádzkovateľ z pohľadu všetkých relevantných okolností v súlade s čl. 17 GDPR.

Dotknutá osoba má právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie jej osobných údajov, pokiaľ nastane niektorý z prípadov uvedených v čl. 18 ods. 1 GDPR.

Môžete kedykoľvek podať podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

Dopyt
na vozidlo
Objednať
servis
Objednať
testovaciu jazdu
Objednať
náhradný diel
Kalkulácia
financovania
Výkup
vozidiel

Zdieľať

Ochrana osobných údajov

Facebook

Peugeot je moja značka

OPEL je moja značka

CITROËN je moja značka

VOLVO je moja značka

JAGUAR je moja značka

LAND ROVER je moja značka

Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Používaním webstránok finalcd.sk nám dávate súhlas s ich používaním na uloženie informácií. Viac informácií
OK

Máme pre vás nové značky,
teraz s Doživotným servisom ZADARMO

Máme pre vás nové značky
Zistite ktoré
xxs
xs
s
m
l
xl