Nový PEUGEOT 3008

Nový PEUGEOT 3008
Pridané 24.05.2016

Nový PEUGEOT 3008 je konečne odhalený. Veľmi očakávaný model vstupuje na trh SUV v segmente C, ktorý je najrýchlejšie rastúcou kategóriou vo všetkých regiónoch sveta.

Nový PEUGEOT 3008 je konečne odhalený. Prichádza so silnými tromfami pre náročnú klientelu vyhľadávajúcu nové zážitky. Chce sa odlíšiť jednak mimoriadnym PEUGEOT i-Cockpitom® poslednej generácie, výnimočne inšpiratívnym dizajnom, optimalizovaným tvarom karosérie alebo high-tech výbavou. Nové SUV PEUGEOT 3008 má ambíciu stať sa hlavným hráčom.  Uvádza pre značku PEUGEOT nový modelový rad SUV a stane sa jeho celosvetovým symbolom. Nové SUV PEUGEOT 3008 bude hviezdou stánku značky PEUGEOT na nasledujúcom autosalóne Mondial de Paris, kde bude predstavené verejnosti pred jeho uvedením na trh.

Dych berúci štýl interiéru

Nastúpiť do nového SUV PEUGEOT 3008 je ako vstúpiť do iného sveta, ktorý je prekvapujúci, originálny a vyžaruje kvalitu. Veľkolepá, takmer futuristická palubná doska okamžite upúta zrak. Táto dômyselná a technologická zostava je poslednou generáciou PEUGEOT i-Cockpit®, nového konceptu, ktorý prepísal zvyčajné kódy kabíny vo vozidle. Zdá sa, že všetko je tu pre väčšie potešenie a lepšiu koncentráciu vodiča vo vyslovene high-tech schránke.

Volant je ešte kompaktnejší a jeho veniec je upravený tak, že dve skosenia umožňujú lepšie uchopenie, vodičov zorný uhol sa ešte viac rozšíril a získalo sa viac priestoru pre nohy vodiča. Pozornosť, aká bola venovaná výberu materiálov a detailom mu dodávajú vysokú úroveň vnímanej kvality a príťažlivosti – veniec je celý kožený od druhej výbavovej úrovne, obsahuje chrómové vsadky a čierne lesklé dekory. 

Veľký 8'' dotykový displej je ako tablet, umiestnený v strede palubnej dosky a je vybavený kapacitnou technológiou, pre lepšiu odozvu a praktickosť používania. Dopĺňa ho séria šiestich klavírových klávesov – „páčkové prepínače“, ktoré sú veľmi elegantné a umožňujú priamy a stály prístup k hlavným ovládačom komfortu:  rádio, klimatizácia, navigácia, parametre vozidla, telefón a mobilné aplikácie.

Head-up displej v štandardnej výbave tvorí digitálna obrazovka s vysokým rozlíšením, 12,3'' uhlopriečkou a futuristickou grafikou. Prístrojová doska je kompletne prispôsobiteľná a združuje všetko, čo vodič potrebuje mať vo svojom zornom uhle. 

Päť rôznych režimov zobrazenia, ktoré sú dostupné cez otočný ovládač na volante, umožňujú vodičovi vytvoriť si prístrojovú dosku „na želanie“. 

Ale modernizácia PEUGEOT i-Cockpit® tu nekončí. Pretože pre značku PEUGEOT je emócia stále jednou z hlavných hodnôt, posúva hranice zmyslového vnímania ešte ďalej. Jednoduchým stlačením špecifického tlačidla - vedľa páčkových prepínačov – má nové SUV PEUGEOT 3008   k dispozícii skutočného šéfa orchestra na zvýšenie zážitku z riadenia:  i-Cockpit® Amplify. 

Vďaka nemu sú takmer všetky zmysly okamžite prebudené: 

  • Zrak - hrou s intenzitou náladového osvetlenia a farieb na displeji;
  • Sluch - cez nastavenia hudby;
  • Dotyk - cez viacbodové masáže rozmiestnené v sedadlách (až 5 programov)
  • Čuch - s difuzérom vôní  

Pre vodiča je teda pripravený skutočný zmyslový festival, ktorý mu umožní zažiť intenzívnejšie zážitky počas riadenia. 

V ponuke pre cestujúcich sú dva náladové režimy: „Boost“ - zameraný na dynamickú jazdu a „Relax“ pre pokojnejšiu jazdu. Tieto dva režimy sú úplne prispôsobiteľné a umožňujú  zvýšiť potešenie vodiča aj cestujúcich.  Z cestovania na palube sa stane jedinečný zážitok.

K tomuto zážitku na palube prispieva aj bohatý interiér, ktorý výrazne zvyšuje vynikajúco vnímanú kvalitu a modernosť v kabíne. Použité materiály sú luxusné a kvalita prevedenia vysoká. Nájdeme tu kožu, rôzne tlačidlá zo satinovaného chrómu, veľké zóny s karbónovým vzhľadom alebo textil... Látky s „home design“ sú použité na vnútornej strane dverí, na streche, na stĺpikoch čelného skla, a dokonca aj tam, kde to nie je zvyčajne použité v automobile, ako napríklad na povrchu palubnej dosky... Je to veľmi moderné a prívetivé.

Inšpiratívny dizajn exteriéru

Dizajn interiéru nového PEUGEOT 3008 je unikátny na trhu. Kvalita prevedenia je veľmi vysoká a technológie, ktoré sú na palube, sľubujú veľa. 

Tento dojem pokračuje aj v exteriéri. Nový PEUGEOT 3008 očarí na prvý pohľad a prekvapí silou svojho charakteru. Dojem je silný, jasný a sebavedomý: je to SUV. Na novom PEUGEOT 3008 sú použité všetky estetické kódy, ktoré sú typické pre tento typ karosérie:

  • Predná časť je vertikálna, 
  • Kapota je dlhá a horizontálna, 
  • Obvodová línia je vysoko položená, 
  • Veľké ochranné plochy (spodná časť nárazníkov, oblúky kolies, spodná časť dverí),
  • Veľké kolesá, 
  • Zvýšená svetlá výška,  
  • Tvarované strešné lišty.

Radostný zážitok z jazdy...

Čo sa týka potešenia z jazdy, reputácia značky je už dobre známa. „Domáci“ dizajnéri pravidelne produkujú vozidlá, ktoré je radosť riadiť bez ohľadu na ich veľkosť. Keď ide o SUV, výzva je nemalá: zvýšená svetlá výška, vyvýšená poloha vodiča, vyššie ťažisko... V tejto kategórii vozidiel je štýl často v nevýhode voči ovládateľnosti vozidla.

Ale napriek tomu, hneď ako sa roztočia kolesá, môžete cítiť to kúzlo. Správanie vozidla je bezchybné, presnosť riadenia, kontakt s cestou, pocit agilnosti a bezpečnosti, všetko je tak, ako má byť. Je to skutočne kúzlo? Určite nie. Je to výsledok dlhoročných skúseností a najvýkonnejších a najmodernejších technológií.

Vďaka novej platforme EMP2 a jej uznávaným dynamickým vlastnostiam dosiahol nový PEUGEOT 3008 nevídanú rovnováhu, medzi komfortom a správaním sa na ceste, v segmente C SUV. Podvozok je prispôsobený každej motorizácii tak, aby kontakt s cestou bol hodný reputácie značky PEUGEOT. Prispieva aj k špirále zníženia hmotnosti, čím sa zároveň znižuje spotreba, zlepšuje sa pasívna bezpečnosť a výkon.

Nový PEUGEOT 3008 je skutočné SUV, ale predovšetkým je to PEUGEOT! A ako pravé SUV, preukazuje skutočné off-road vlastnosti, najmä vďaka  Advanced Grip Control.

PEUGEOT v exkluzívnej spolupráci so značkou FOCAL® ponúka vo svetovej premiére možnosť Hi-Fi zariadenia s technológiou FOCAL®, ako voliteľnú výbavu.

Radosť z jazdy je zvýšená kompaktným volantom a vodič môže naplno využívať dynamické vlastnosti svojho SUV najmä vďaka podpore mnohých systémov pomoci pri riadení, ktoré má k dispozícii. Tieto ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) - systémy pomoci pri riadení poslednej generácie znižujú nebezpečenstvo na ceste prostredníctvom arzenálu bezpečnostných zariadení:

  • Systém automatického núdzového brzdenia  (Active Safety Brake) a Upozornenie na riziko kolízie  (Distance Alert) ;
  • Systém detekcie neúmyselného vybočenia z jazdného pruhu  (Active Lane Departure Warning);
  • Asistent pozornosti vodiča
  • Automatické zapínanie diaľkových svetiel
  • Čítanie značiek s odporúčanou maximálnou rýchlosťou
  • Aktívny obmedzovač rýchlosti  s funkciou Stop (pri automatickej prevodovke)
  • Systém sledovania mŕtveho uhla.

Počas jazdy v meste vodič disponuje ďalšími zariadeniami asistencie pri niektorých manévroch, ako sú Visio Park ( 360° pohľad) alebo  Park Assist poslednej generácie. 

Neustále online pripojenie

Nový PEUGEOT 3008 je ako jeho vodič: hýbe sa v čase. Zodpovedá tak jeho potrebe byť neustále online aj za volantom a môcť riadiť vozidlo úplne pokojne, vďaka zariadeniam ako funkcia Mirror Screen, indukčné nabitie smartfónu (pre zariadenia kompatibilné s normou Qi) alebo 3D online navigácia.

3D navigácia posúva zobrazovanie reality a predstavuje budovy a monumenty  berúc do úvahy sklon terénu. Jednoduchým pohybom na otočnom ovládači umiestnenom na volante môže byť navigácia prenesená z dotykového displeju na digitálnu prístrojovú dosku, kde je lepšie viditeľná. S  TomTom® Traffic umožňuje vidieť v reálnom čase udalosti, ktoré sú dôležité pri jazde a poskytuje prístup k rôznym informáciám: predpoveď počasia, parkoviská, čerpacie stanice, atď. Ako voliteľná výbava je možnosť zaregistrovať sa na zobrazovanie informácií o zónach nebezpečenstva  TomTom® a disponovať tak dôveryhodnými informáciami o zónach s neustálym alebo dočasným nebezpečenstvom získanými z komunity.

Funckia Mirror Screen umožňuje zduplikovať obrazovku smartfónu na dotykovom displeji vozidla a využívať tak jeho aplikácie. Je  kompatibilná s protokolmi MirrorLink (smartfóny Android), Android Auto a Apple CarplayTM (od verzie iPhone 5). A jednoduchým stlačením ovládača umiestnenom na volante funkcia umožní rozpoznávanie hlasových povelov cez smartfón (S-Voice Android a Siri d’Apple). Vodič má nové možnosti, ktoré môže využívať bez toho, aby spustil cestu z očí a v úplnej bezpečnosti: telefonovať, vybrať si hudbu, čítať a posielať správy, získať itinerár...neustále online pripojenie funguje!

Pokiaľ ide o pack  PEUGEOT Connect, vďaka novým technológiám sa núkajú ešte širšie možnosti v nasledujúcich troch oblastiach: navigácia, bezpečnosť (Peugeot Connect SOS & Assistance) a údržba (PEUGEOT Connect packs). 

Všetky tieto informácie sú vodičovi poskytnuté najjednoduchším a najintuitívnejším spôsobom. Rozhrania, ktoré ponúka nový PEUGEOT 3008, umožňujú pokojné využívanie týchto funkcií.

Inteligentná koncepcia s praktickým používaním

Táto inteligencia koncepcie sa netýka len ponuky najlepších zariadení komfortu a bezpečnosti pre cestujúcich vo vozidle, ktoré sú na trhu. Nový PEUGEOT 3008 umožňuje svojim cestujúcim prežívať nezabudnuteľné chvíle a tak musí zaručiť maximálnu univerzálnosť použitia. Jeho veľká modularita a jeho  dôvtipné funkcie boli vymyslené tak, aby spĺňali všetky očakávania a zvládli všetky situácie. Neobvyklý náklad? Pomocou sklápateľnej lavice  2/3-1/3 „Magic-Flat“vznikne rovná podlaha. Potrebujete uložiť svoje veci?  Chcete si uľahčiť nakladanie alebo maximálne využívať váš voľný čas?  Inovatívna posuvná podlaha s dvomi polohami umožňuje bez námahy optimalizovať objem kufra a je možné na nej pohodlne sedieť a nezašpiniť sa. Obzvlášť dlhý predmet? Sklápateľné sedadlo spolujazdca umožní vytvoriť 3 m dlhý nákladný priestor. Pri všetkých verziách obsahuje stredová lakťová opierka na zadnej lavici otvor na lyže.... K tejto dômyselnej univerzálnosti môžete pridať bezdotykové zadné dvere, ktoré sa dajú otvoriť alebo zatvoriť jednoduchým pohybom nohy pod zadným nárazníkom. Dômyselnosť nového PEUGEOT 3008 umožňuje všetky konfigurácie!

Tak, ako vnútorný priestor kabíny, aj objem kufra sa výrazne zlepšil v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Predstavuje objem 520 l VDA 210, pričom má jednu z najnižších nakladacích hrán v segmente.

 

Výkonné motorizácie ... a úsporné!

Práca, ktorá bola vykonaná na architektúre vozidla a zníženie hmotnosti sú kľúčovým faktorom pri snahe o neustále znižovanie spotreby a emisií  CO2. Ale nie jediným. Aerodynamický dizajn a optimalizácia vonkajších rozmerov umožňuje vykázať vynikajúce SCx  0,76 m2 (na najlepších verziách). A používanie 17’’ a 18“ pneumatík s Ultra nízkym valivým odporom  (UBRR), alebo  19’’ zúžených (205 55 R19) pneumatík prispieva k účinnosti nového PEUGEOT 3008.

Nakoniec, nové SUV PEUGEOT 3008 je vybavené výkonnými benzínovými aj dieselovými motormi, ktoré spĺňajú európsku normu EURO 6.1.... a sú ultra úsporné. 

Takto všetky benzínové motory  patria medzi Best in Class vo svojej kategórii výkonu. Motor 1,2 L PureTech 130 S&S vykazuje emisie od 115g CO2 / km a 1,6 L THP 165 S&S EAT6 len 129 g/km de CO2. V ponuke sú 4 motory:

  • 1.2 L PureTech 130 S&S BVM6 v štandardnej verzii a vo verzii s veľmi nízkou spotrebou
  • 1.2L Puretech 130 S&S EAT6
  • 1.6L THP 165 S&S EAT6

Technológia BlueHDi umožňuje dieselovým motorom dosiahnuť emisie medzi 100 a 121 g/km CO2  pre výkony 100, 120 et 150 k. Verzie motorov 1.6L BlueHDi a 2.0L BlueHDi patria tiež medzi najlepšie na trhu:

  • 1.6L BlueHDi 100 S&S BVM5
  • 1.6L BlueHDi 120 S&S BVM6 so štandardnej verzii a vo verzii s veľmi nízkou spotrebou
  • 1.6L BlueHDi 120 S&S EAT6
  • 2.0L BlueHDi 150 S&S BVM6
  • 2.0L BlueHDi 180 S&S EAT6  

Rozšírená mobilita: inovácia na trhu!

V kontexte, kedy je prístup do centra mesta čím ďalej tým ťažší, sa PEUGEOT v aktuálnych otázkach mobility stáva dodávateľom inovatívnych riešení. Je stále jedinou značkou, ktorá vyrába dvojkolesové, trojkolesové aj štvorkolesové dopravné prostriedky a využíva uvedenie nového PEUGEOTu 3008 na trh, aby ponúkol svojim zákazníkom novú ponuku individuálnej mobility:

  • Elektrickú skladaciu kolobežku (e-Kick) by MICRO
  • Elektrický skladací bicykel (e-Bike) by PEUGEOT

Táto jedinečná ponuka je určená pre klientov, ktorí potrebujú doplnkovú mobilitu k ich vozidlám, aby mohli ľahko prejsť posledné úseky ich trasy do konečného cieľa. Každodenný život mestského človeka sa mení: už žiadne obmedzenia! Nech žije sloboda!

Navyše, aby boli perfektne integrované do kufra a okamžite k dispozícii, "dockstations" umožňujú bezpečné uloženie e-Kicku alebo e-Biku v kufri a zároveň dobíjanie batérií pri jazde s vozidlom.

Výroba vo Francúzsku

Nový PEUGEOT 3008 je vyrábaný v závode v Sochaux a pohonné jednotky sú dodávané z francúzskych závodov v Trémery a v Douvrin. Pri uvedení bude mať teda označenie „Origine France Garantie“.

Nový PEUGEOT 3008 bol prvý krát predstavený na autosalóne Mondial de l’Automobile de Paris 2016. V našej ponuke sa nachádzajú nové vozidlá 3008 a aj jazdené vozidlá. Kontaktujte nás a objednajte si auto roka 2017.

Nové vozídlá Peugeot 3008

Ocenenia

Získali sme ako jediný koncesionár PEUGEOT v Európe už 6 x prestížnu cenu.

ParížParížBerlínBarcelonaSlovensko

Zlepšujeme sa pre vás aj naďalej

Vopred ďakujeme za vaše podnety a skúsenosti so službami FINAL‑CD. Napíšte nám Váš názor

Ochrana osobných údajov | Nastavenia cookies
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl