NOVÝ PEUGEOT E-5008

NOVÝ PEUGEOT E-5008
Pridané 25.03.2024

VEĽKÉ ELEKTRICKÉ SUV VYŠŠEJ TRIEDY

Nový PEUGEOT E-5008 nastavuje nový štandard tým, že sa stáva jediným plne elektrickým SUV, ktorý ponúka výnimočný životný priestor pre 7 cestujúcich a elektrický dojazd až 660 km. E-5008, ktorý využíva platformu STLA Medium a batériu vyrobenú vo Francúzsku, spĺňa potreby zákazníkov, ktorí hľadajú veľké SUV s asertívnym dizajnom, príjemným interiérom a efektívnym elektrickým výkonom. PEUGEOT tiež ponúka svojim zákazníkom bezstarostnosť tým, že poskytuje pre PEUGEOT E-5008 prostredníctvom svojho programu ALLURE CARE, servisné krytie 8 rokov/160 000 km .

  • ALLURE: Dizajn, ktorý kombinuje dynamiku skutočného SUV s kultivovanosťou modelu špičkového segmentu.
  • EMOTION: Veľkolepý panoramatický i-Cockpit® a príjemná a high-tech atmosféra vo vnútri.
  • EXCELLENCE: Jedinečné SUV vyrábané vo Francúzsku, ktoré ponúka 7 sedadiel a elektrický výkon s dojazdom až 660 km.

Značka PEUGEOT, odhodlaná stať sa 100% elektrickou značkou, pokračuje v rozširovaní svojej ponuky, aby splnila všetky požiadavky zákazníkov. Nový model E-5008 je jediným modelom vo svojom segmente, ktorý ponúka 100% elektrickú mobilitu pre sedem cestujúcich, pričom ťaží z mimoriadne veľkorysého a príjemného interiéru.

Nový PEUGEOT E-5008 demonštruje flexibilitu platformy STLA Medium od Stellantisu a je prvým modelom, ktorý ťaží z rozšírenej konfigurácie. Rázvor 2,90 m je mimoriadne veľkorysý, vďaka čomu je veľmi priestranný s celkovou dĺžkou 4,79 m.

Inovatívna platforma STLA Medium je navrhnutá tak, aby ponúkala najlepšie služby vo svojej kategórii pre  najdôležitejšie kritériá zákazníkov: dojazd (až 660 km), čas nabíjania (20% až 80% za 30 minút), radosť z jazdy, výkon, efektivita a prepojené služby (plánovač ciest, inteligentné nabíjanie, vehicle-to-load, "over-the-air" aktualizácie).

Nový PEUGEOT E-5008 sa bude vyrábať exkluzívne v závode v Sochaux. Je vybavený ACC batériami vyrábanými v gigafactory vo Francúzsku (Douvrin). Využíva program ALLURE CARE s krytím až 8 rokov / 160 000 km, čo je najdlhšia záruka zo všetkých európskych značiek.

Nový PEUGEOT E-5008 sa začne predávať na jeseň 2024. Ponúkne dve verzie, Allure a GT, s tromi voliteľnými balíkmi pre jednoduchú voľbu a tromi elektromotormi (210 k, dlhý dojazd 230 k a dvojmotorový pohon 4 kolies s výkonom 320 k), ako aj dve elektrifikované pohonné jednotky, 48V hybrid (136 k) a plug-in hybrid (195 k).

NOVÝ PEUGEOT E-5008

ALLURE: SILNÝ A RAFINOVANÝ DIZAJN

Nový PEUGEOT E-5008 ponúka aerodynamickú siluetu a rafinovaný interiér a zároveň zaisťuje optimálnu účinnosť.

  • Silný a dynamický postoj

Nový model E-5008 sa vyznačuje silným charakterom SUV, ktorý inšpiruje robustnosť a bezpečnosť v kombinácii s veľmi dynamickou siluetou.

Relatívne vysoká línia pásov a veľmi výrazné ramená dodávajú E-5008 robustný vzhľad na ceste, rovnako ako jeho veľkorysé rozmery (dĺžka: 4,79 m, šírka: 1,89 m, výška: 1,69 m).

Konštrukcia E-5008 naznačuje pohyb. Sklon zadného okna zdôrazňujú sofistikované dizajnové prvky pri bočných stranách a predná časť s novým svetelným podpisom a inovatívnou mriežkou chladiča, ktorá splýva s farbou karosérie.

  • Hi-tech estetika

Sofistikovaná mriežka chladiča je zvýraznená štíhlym, elegantným čiernym pásom, ktorý obopína celú prednú časť modelu E-5008 a obsahuje ultrakompaktné LED svetlomety vo všetkých verziách.

Model E-5008 GT je štandardne vybavený novou technológiou PEUGEOT Pixel LED. Automaticky prispôsobuje svetlomety dopravnej situácii a udržiava optimálne osvetlenie bez rušenia ostatných účastníkov cestnej premávky.

Nový model E-5008, ktorý pokračuje v inovatívnych prácach, ktoré sa začali na modeloch PEUGEOT 408 a E-3008, má kolesá, ktoré prispievajú k modernému štýlu a aerodynamickým vlastnostiam.

Vďaka svojmu geometrickému technickému dizajnu majú 19-palcové a 20-palcové kolesá v strede nový emblém PEUGEOT.

Veľkolepá 21-palcová panoramatická i-Cockpit® obrazovka PEUGEOT uvádza cestujúcich do prostredia, ktoré je rovnako hi-tech ako aj užívateľsky prívetivé.

  • Vynikajúca kultivovanosť

Nič nie je sofistikovanejšie ako jednoduchosť. Nový E-5008 prijíma túto filozofiu s veľmi hladkými, elegantnými, vertikálnymi stranami, ktoré zdôrazňujú kultivovanosť skrytím tesnení bočných okien vo dverách.

Počet ozdobných prvkov na karosérii bol znížený a chrómové časti boli odstránené v prospech využitia farby na špecifické miesta: napríklad farba Meteor Grey na prednom spojleri a zadnom nárazníku, farba Orbital Black na krytoch zrkadiel a na spodnej časti línie pásu.

Nový E-5008 má k dispozícii 6 farieb karosérie: modrá Obsession Blue, modrá Ingaro, biela Okenite, čierna Pearl Black, sivá Artense a sivá Titanium Grey. Vo verzii GT je štandardom dvojtónová farba s lesklou čiernou strechou.

Vynikajúca kultivovanosť interiéru nového modelu E-5008 prináša výhody všetkým cestujúcim. Napríklad elegantné obloženie z pravého hliníka a prispôsobiteľné náladové LED osvetlenie, ktoré je k dispozícii v ôsmich farbách, sa tiahnu cez palubnú dosku a predné a zadné dvere. Spoločne vytvárajú kvalitné a príjemné technologické prostredie.

EMÓCIE: PRE JAZDU A ZÁŽITOK PONÚKA E-5008 JEDINEČNÉ POTEŠENIE

Pokiaľ ide o emócie, nový E-5008 na nikoho nezabudne. Vodič je srdcom veľkolepého panoramatického i-Cockpitu® a cestujúci profitujú z výnimočného vnútorného priestoru a pohodlia.

  • "Panoramatický i-Cockpit® novej úrovne"

Tímy PEUGEOT sa rozhodli spojiť dva z troch základných prvkov i-Cockpitu®: head-up displej a veľkú centrálnu dotykovú obrazovku. Tie sú teraz integrované do zakrivenej panoramatickej obrazovky s jediným 21-palcovým panelom s vysokým rozlíšením, ktorý sa tiahne od ľavej strany palubnej dosky až po stredovú konzolu.

Tento panoramatický displej sa skutočne vznáša nad palubnou doskou. Náladové LED osvetlenie pod obrazovkou zvýrazňuje "plávajúci" efekt.

Tento 21-palcový širokouhlý displej je umiestnený pre optimálnu ergonómiu a je mierne zakrivený smerom k vodičovi, pričom zostáva dokonale prístupný pre spolujazdca. Tento veľký digitálny panel výnimočnej kvality kombinuje dve kľúčové funkcie PEUGEOT i-Cockpit®:

  • Vľavo, nad kompaktným volantom, displej zhromažďuje všetky informácie o jazde: rýchlosť, merač výkonu, jazdné pomôcky, tok energie atď.
  • Vpravo, v strede palubnej dosky, je dotyková obrazovka prístupná vodičovi aj spolujazdcovi. Ovláda kúrenie a klimatizáciu, navigáciu, médiá a systémy pripojenia atď.

Vo verzii Allure modelu E-5008, je nový PEUGEOT i-Cockpit® štandardne dodávaný s dvoma 10-palcovými digitálnymi panelmi na jednej podpere s rovnakým plávajúcim efektom ako 21-palcový panel.

  • Kompaktný volant s novými ovládacími prvkami

Kompaktný volant, ktorý je od začiatku kľúčovou súčasťou PEUGEOT i-Cockpit®, bol značne prepracovaný, aby ponúkol ešte viac možností a vyšší komfort jazdy. Svoju kompaktnosť si samozrejme zachoval s modernizovaným dizajnom. Prepracovaný centrálny stred je menší a "izolovaný" od lúčov volantu, aby poskytoval levitujúci efekt pripomínajúci panoramatickú obrazovku na palubnej doske.

Ovládacie prvky na kompaktnom volante sú nové. Automaticky rozpoznajú prsty vodiča pre optimálnu ergonómiu, ale aktivujú sa len vtedy, keď ich vodič stlačí, aby sa zabránilo aktivácii omylom.

Nový kompaktný volant je na modeli E-5008 GT štandardne vyhrievaný.

Nový PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® predstavuje dve nové štíhle, elegantné ovládacie stopky za kompaktným volantom a dve pádla určené na rekuperačné brzdenie.

  • Desať prispôsobiteľných prepínačov i-Toggle®

Centrálna časť palubnej dosky obsahuje i-Toggles®, plne prispôsobiteľné dotykové tlačidlá, ktoré je možné naprogramovať tak, aby poskytovali rýchly prístup k desiatim obľúbeným funkciám používateľa: privolanie kontaktu, spustenie navigácie do často používaného cieľa, naladenie rádia na obľúbenú stanicu, nastavenie ideálnej teploty klimatizácie atď.

  • Najnovšia generácia prepojených informačných systémov PEUGEOT

Verzia Allure má štandardne systém PEUGEOT i-Connect® a ponúka kompletnú konektivitu vďaka funkcii bezdrôtového zrkadlenia (Apple CarPlay/Android Auto).

Technologický zážitok je rozšírený o PEUGEOT i-Connect® Advanced, štandardne pre model E-5008 GT. Je vybavený vysoko výkonnou navigáciou pripojenou k TomTom s funkciou plánovača ciest (pozri nižšie).

Rozpoznávanie hlasu v prirodzenej reči "OK, PEUGEOT" poskytuje prístup k funkciám infotainmentu, kúrenia a klimatizácie ako aj telefónu. Toto rozpoznávanie hlasu teraz dokáže rozlišovať medzi príkazmi vodiča alebo spolujazdca.

Umelá inteligencia, ChatGPT, bude k dispozícii aj na E-5008, aby zabezpečila interakciu medzi cestujúcimi a vozidlom.

Na podporu používateľov a zodpovedanie akýchkoľvek otázok, ktoré môžu mať, systém obsahuje palubnú dokumentáciu a odkaz na QR kód na návody. Aktualizácie systému sa vykonávajú "bezdrôtovo".

  • Úžasná agilita, upokojujúca ľahkosť

Nový PEUGEOT E-5008 je veľmi jednoduchý na riadenie. Vďaka dynamickému nastaveniu podvozka v súlade s tradíciou značky PEUGEOT, je pohodlný a efektívny na hlavných cestách a obzvlášť agilný v meste. Pre uľahčenie manévrovania je model E-5008 štandardne vybavený zadnou kamerou, ktorá vodičovi ponúka dva uhly: pohľad zozadu alebo pohľad z vtáčej perspektívy. Táto kamera je vybavená čistiacou tryskou pre dokonalý obraz za všetkých podmienok.

Na želanie môže byť nový E-5008 vybavený systémom PEUGEOT VisioPark 360°, ktorý poskytuje 360° pohľad na okolie vďaka štyrom kamerám umiestneným čo najbližšie k predným a zadným kolesám a 12 senzorom rozmiestneným po celom vozidle. To umožňuje vyhnúť sa akejkoľvek prekážke v blízkosti vozidla.

  • Viac ako 40 asistenčných a bezpečnostných systémov a bezpečnostného vybavenia, čo je ďalší krok smerom k polo-autonómnej jazde

So systémom Drive Assist Plus 2.0 pomáha PEUGEOT E-5008 vodičovi pomocou všetkých senzorov vozidla (kamery, radar atď.) a informácií z pripojeného navigačného systému.

Tieto asistenčné systémy sú navrhnuté tak, aby odľahčili pracovné zaťaženie vodiča na viacprúdových cestách, ako sú diaľnice.

NOVÝ PEUGEOT E-5008

  • Adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go a pomáha udržiavať polohu v jazdnom pruhu: riadi riadenie a rýchlosť nového modelu E-5008 tak, aby ho udržal v jazdnom pruhu a pri rýchlosti vopred nastavenej vodičom.
  • Poloautomatická zmena jazdného pruhu: pomáha vodičovi pri zmene jazdného pruhu úplne bezpečne. Jednoducho aktivujte smerovku a stlačte tlačidlo "OK" na volante a systém vás nasmeruje do požadovaného nového pruhu.
  • Odporúčanie pokročilej rýchlosti: rozpozná akúkoľvek zmenu rýchlostného limitu čítaním dopravných značiek a zhromažďovaním informácií z pripojeného navigačného systému navrhne, aby vodič zodpovedajúcim spôsobom upravil nastavenie adaptívneho tempomatu. Ak sa zistí dážď, zariadenie okamžite navrhne zníženie rýchlosti v súlade s rýchlostnými limitmi, napríklad zo 130 km / h na 110 km / h na diaľnici.

Tieto poloautonómne systémy riadenia vyžadujú overenie vodiča. Senzory sa starajú o to, aby vodič vždy držal ruky na volante.

  • Výnimočný životný priestor pre sedem cestujúcich

Vďaka veľkorysému rázvoru ponúka nový model E-5008 pozoruhodný priestor na nohy cestujúcich v druhom rade a tretí rad stanovuje nový štandard v segmente C-SUV z hľadiska obývateľnosti.

Druhý rad nového modelu E-5008 je vybavený pohodlnými sedadlami , ktoré kombinujú posuvné sedadlo 60/40 s operadlami 40/20/40, čím poskytujú dokonalú kombináciu modularity a pohodlia. 

Operadlá sedadiel v druhom rade sa sklápajú nezávisle v piatich polohách pre pohodlie cestujúcich na dlhých cestách. Zvláštna pozornosť bola venovaná povrchovej úprave, pričom pre všetky sedadlá radu 2 bola použitá kvalitná výbava.

Prístup k sedadlám v treťom rade je vďaka systému Easy Access neprekonateľný. To umožňuje úplné sklopenie sedadiel v druhom rade a súčasné posúvanie dopredu. Tento nový prvok výrazne zlepšuje prístupnosť k radu 3. Manévrovanie je jednoduché pomocou ovládača umiestneného v hornej časti operadla sedadla. V kombinácii so širokým otvorom, ktorý ponúkajú veľké zadné dvere, tento systém uľahčuje cestujúcim všetkých veľkostí zmestiť sa na sedadlá v treťom rade.

E-5008 môže pojať až sedem cestujúcich. Rad 3 ponúka skutočnú lavicu s dvoma nezávislými operadlami vybavenými nastaviteľnými opierkami hlavy. Tieto sedadlá ponúkajú skutočný komfort: hrúbku a mäkkosť sedákov, vyššie operadlá a optimalizovaný priestor nad hlavou dospelých.

Nový E-5008 sa preto dokáže prispôsobiť všetkým potrebám a ponúka dve až sedem pohodlných sedadiel s pozoruhodnou nosnosťou.

  • Veľkorysý a vysoko univerzálny kufor

Nový E-5008 ponúka objem kufra 748 dm3 v 5-miestnej konfigurácii, 259 dm3 v 7-miestnej konfigurácii a až 1 815 dm3 v 2-miestnej konfigurácii.

Výnimočná modularita, ktorú ponúka sofistikovaná architektúra sedadiel, ho odlišuje a umožňuje širokú škálu konfigurácií medzi druhým radom (lavicové sedadlo 60/40, operadlá 40/20/40) a tretím radom (operadlá 50/50). Nový model E-5008 ponúka obrovskú, plochú podlahu so sklopenými zadnými sedadlami a nakladacou dĺžkou až 2 metre.

Modulárny až extrémny kufor E-5008 je tiež obzvlášť dômyselný.

V 7-miestnej konfigurácii, s nasadeným tretím radom, má nový E-5008 dĺžku kufra 42 cm, jediné vozidlo vo svojom segmente, ktoré pojme rôzne vybavenie a batožinu.

Podlaha kufra za tretím radom sa dá zdvihnúť a uložiť vertikálne za sedadlá, čím sa uvoľní ďalší priestor do hĺbky na uloženie ďalších kufrov a príručnej batožiny.

Pod radom 3 sedadiel je dostatok úložného priestoru. S objemom približne 80 litrov je tento priestor ideálny na uskladnenie rôznych predmetov, ktoré nie sú viditeľné zvonku, ako je vaše obľúbené športové vybavenie. Ako príslušenstvo je navrhnutá špeciálna zásuvka na optimálne využitie tohto priestoru.

Kryt batožiny, ktorý sa prispôsobí druhému alebo tretiemu radu, ťaží z vyhradeného úložného priestoru pod podlahou kufra. Nakoniec, aby sa uľahčilo nakladanie, E-5008 je dodávaný s elektricky ovládanými dverami batožinového priestoru, ktoré sú štandardom verzie GT.

  • Kabína, ktorá poskytuje pocit pohody

Okrem veľkorysých rozmerov kabíny nového modelu E-5008 si cestujúci vychutnajú mimoriadne teplé a príjemné prostredie. Dekory kombinujú náladové osvetlenie, pravý hliník a látku až do radu 2. V úplnej harmónii poskytujú jedinečný pocit rafinovanosti a pohody.

Veľká panoramatická sklenená strecha poskytuje dostatok svetla. Jej predná časť sa dá otvoriť, čo je na elektrickom vozidle zriedkavé. Kabína je čo najľahšia až do tretieho radu, čo tiež ťaží z veľkorysých presklených plôch.

Na zabezpečenie zdravej atmosféry vo vnútri je nový PEUGEOT E-5008 vybavený systémom kvality ovzdušia (AQS), ktorý neustále monitoruje kvalitu vzduchu vstupujúceho do kabíny a v prípade potreby automaticky aktivuje recirkuláciu vzduchu. V prípade modelu GT je doplnený systém úpravy vzduchu Clean Cabin, ktorý filtruje znečisťujúce plyny a častice. Kvalita ovzdušia sa zobrazuje na pravej strane širokouhlého displeja.

  • Pohodlie

Interiér E-5008 bol navrhnutý tak, aby ponúkol svojim cestujúcim obzvlášť príjemnú atmosféru, v podobe hi-tech salóniku, pohodlne usadený a izolovaný od vonkajšieho obťažujúceho hluku.

Voliteľné laminované čelné okná môžu ešte viac zlepšiť starostlivú zvukovú izoláciu.

Nové predné sedadlá – kombinácia koženého efektu a látky v modeloch Allure a Leather-effect a Alcantara v GT poskytujú výnimočný komfort. Sedáky majú pohodlné kontúrovanie a penu s vysokou hustotou. K dispozícii sú aj voliteľné sedadlá s prestížnym označením AGR (Aktion Gesunder Rücken) od nemeckej asociácie lekárov a terapeutov, ktorá podporuje výskum prevencie bolesti chrbta. Vo verzii GT sú tiež vetrané a masážne a zadné sedadlá sú vyhrievané.

V tejto konfigurácii sú predné sedadlá vybavené adaptívnymi bočnými výstuhami, ktoré sa elektricky nafúknu alebo vypustia, aby sa dokonale prispôsobili tvaru tela spolujazdca.

Cestujúci v rade 2 a 3 profitujú z optimálneho komfortu. Okrem pozoruhodnej priestrannosti sú sedadlá druhého radu posuvné a sklopné. Ovládací panel v zadnej časti stredovej konzoly umožňuje cestujúcim v rade 2 regulovať teplotu a vetranie pomocou trojzónovej klimatizácie a nastaviť voliteľné vyhrievané sedadlá. Stredová konzola tiež pojme 12V zásuvku doplnenú dvoma zásuvkami USB-C v závislosti od verzie.

Vo verziách GT má centrálna lakťová opierka dva držiaky nápojov a žalúzie sú zabudované do zadných dverí, ktoré chránia cestujúcich pred slnečnými lúčmi.

Obaja cestujúci v rade 3 majú k dispozícii držiak nápojov, svetlo na čítanie a lakťovú opierku.

V rade 3 je prístupná aj 12V zásuvka.

NOVÝ PEUGEOT E-5008

DOKONALOSŤ: REFERENČNÁ ELEKTRICKÁ VÝKONNOSŤ

Nový model E-5008 ponúka rad elektrických a elektrifikovaných pohonných jednotiek, ktoré stanovujú štandard v segmente výkonu, a to nielen z hľadiska dojazdu, ale aj výberu, ktorý ponúka zákazníkom.

  • Široká škála elektromotorov

Nový model E-5008, ktorý bol od začiatku navrhnutý ako elektrický model, ponúka rad motorov s nulovými emisiami (cykly WLTP čakajú na schválenie) s elektrickým dojazdom od 500 do 660 km vrátane dvojmotorového pohonu AWD a verzie s dlhým dojazdom.

Tento rad synchrónnych motorov s permanentným magnetom ponúka väčší výkon a lepšiu účinnosť. Verzie s pohonom 2 kolies ponúkajú 157 kW (345 Nm) alebo 170 kW (345 Nm). 2-motorová verzia s pohonom 4 kolies poskytuje celkový výkon 237 kW (157 kW vpredu a 80 kW vzadu). Predný motor poskytuje krútiaci moment 345 Nm 345 Nm a zadný motor 170 Nm.

400V lítium-iónová vysokonapäťová batéria chemického zloženia NMC (nikel, mangán a kobalt) je umiestnená pod podlahou a poháňa elektromotor pre trakciu.

Ostatní spotrebitelia elektrických komponentov (svetlá, infotainment atď.) zostávajú napájaní 12V batériou, ktorá je napájaná vysokonapäťovou batériou cez menič.

Tepelný manažment batérie využíva cirkuláciu chladiacej kvapaliny. To umožňuje ultrarýchle nabíjanie, optimalizovanú výdrž batérie a dlhšiu životnosť.

Tepelné čerpadlo prirodzene zaisťuje príjemnú teplotu pre cestujúcich pri zachovaní energie batérie.

Batéria má záruku osem rokov (alebo 160 000 km) na 70% svojej nabíjacej kapacity.

PEUGEOT, ktorý je presvedčený o kvalite svojich produktov, ponúka zákazníkom nový E-5008 "PEUGEOT Allure Care", program, ktorý zaručuje pokoj na duši tým, že pokrýva záruku na elektromotor, nabíjačku, hnacie ústrojenstvo a hlavné elektrické a mechanické komponenty až na 8 rokov/160 000 km.

Krytie PEUGEOT Allure Care na novom modeli E-5008 sa aktivuje automaticky na dva roky alebo 25 000 km po každom sieťovom servise PEUGEOT.

  • Mimoriadne efektívna elektrická platforma

PEUGEOT E-5008 ťaží z novej platformy STLA Medium od spoločnosti Stellantis v konfigurácii, ktorá je v porovnaní s modelom E-3008 rozšírená. Navrhnutý pre elektrické vozidlá koncernu nastavuje nový štandard na trhu.

Platforma STLA Medium "BEV-by-design" poskytuje rekordnú palubnú energiu medzi kolesami s kapacitou až 98 kWh. Jeho vysokovýkonná konštrukcia, ktorá umožňuje aj efektívnu aerodynamiku (SCx 0,77), znamená, že E-5008 ponúka najlepší dojazd vo svojom segmente (až 660 km).

Nabíjacia zásuvka na ľavom zadnom krídle ponúka pripojenie režimu 2/3 (AC) a režimu 4 (DC).

Na nabíjanie striedavým prúdom sú k dispozícii dva typy palubných nabíjačiek, ktoré spĺňajú všetky možnosti použitia zákazníkmi a riešenia nabíjania, pričom trojfázová nabíjačka s výkonom 11 kW je štandardom a voliteľná trojfázová nabíjačka s výkonom 22 kW.

Pre nabíjanie jednosmerným prúdom prostredníctvom kompresorov prijíma zástrčka režimu 4 nového modelu E-5008 výkon až 160 kW. To umožňuje získať späť 100 km dojazdu len za 10 minút a dobiť z 20% na 80% za 30 minút.

  • Nespočetné množstvo pripojených služieb*

- Komunikujte s ChatGPT na všetkých témach, ktoré vás zaujímajú, vďaka systému PEUGEOT i-Connect® Advanced a optimalizácii rozpoznávania hlasu. Navrhnite svoje využitie a objavte výhody umelej inteligencie vo vašom vozidle.

Chcete nápady na miesta na návštevu ?Chcete informácie o umeleckom diele, ktoré ste práve objavili? Alebo by ste chceli počas cesty zorganizovať kvíz so svojimi priateľmi?

- Efektívna navigácia s riešeniami plánovania a optimalizácie ciest:

  • EV Trip Planner je k dispozícii prostredníctvom aplikácie MyPeugeot s navigáciou pripojenou k TomTom. Vďaka funkcii Send2Nav v aplikácii MyPeugeot sa ľahko používa, vypočíta ideálnu trasu a ponúkne cenné informácie, ako napríklad prejdenú vzdialenosť, úroveň nabitia batérie na začiatku jazdy, požadovanú úroveň nabitia batérie pri príchode, spotrebu energie, premávku, typ cesty a samozrejme nabíjacie stanice, ktoré sú počas cesty k dispozícii.
  • Trasa EV prístupná vo vozidle: nechajte sa krok za krokom sprevádzať navigáciou zo systému PEUGEOT i-Connect® Advanced vrátane zastávok na nabíjanie. Zostaňte informovaní o svojej spotrebe a dojazde batérie. Obohaťte zážitok o prepojenú navigáciu a prezerajte si aktuálne informácie o dopravnej situácii a nabíjacích staniciach na verejnej komunikácii v reálnom čase.
  • E-Routes by Free2move Charge, prístupné vo vozidle cez aplikáciu na mobilnom zariadení a pripojené v režime zrkadlenia k systému PEUGEOT i-Connect®. Aplikácia e-Routes umožňuje optimalizovať všetky jazdy výpočtom najlepšej trasy podľa potrieb dojazdu vozidla, umiestnenia nabíjacích staníc, dopravnej situácie, prejdenej vzdialenosti atď.

Aplikácia MyPEUGEOT pre smartfóny umožňuje užívateľom modelu E-5008 zostať trvalo pripojení k svojmu vozidlu a vzdialene pristupovať k mnohým funkciám:

  • Otvorte alebo zatvorte dvere na diaľku a zapnite svetlá alebo klaksón, aby ste rýchlo lokalizovali auto.
  • Konzultujte, programujte, spúšťajte a plánujte nabíjanie batérie. Okrem výraznej úspory času je to aj spôsob, ako nemíňať alebo nespotrebovávať viac, ako je potrebné, najmä pri nabíjaní na domácich nabíjacích staniciach.
  • Spustenie a naprogramovanie tepelnej predprípravy. Okrem komfortu táto funkcia optimalizuje dojazd predvídaním teploty batérie, keď je vozidlo zapojené do elektrickej siete.
  • Geolokalizujte svoje vozidlo a buďte upozornení na akékoľvek potreby údržby.
  • Kompletný rad elektrifikovaných pohonných jednotiek.

Na podporu svojich zákazníkov pri prechode na plnú elektrifikáciu, ponúka PEUGEOT aj nový model E-5008 s hybridným motorom.

E-5008 Hybrid 136 e-DCS6 je vybavený systémom PEUGEOT HYBRID 48V, ktorý pozostáva z benzínového motora novej generácie s výkonom 136 koní spojeného s dvojspojkovou šesťstupňovou prevodovkou, ktorá obsahuje elektromotor. Vďaka akumulátoru, ktorý sa dobíja počas jazdy, ponúka táto technológia dodatočný krútiaci moment pri nízkych otáčkach a zníženie spotreby paliva až o 15 % (5,8 l/100 km v zmiešanom cykle WLTP**). Pri jazde v meste dokáže nový 5008 Hybrid 136 e-DCS6 pracovať až 50 % času v 100 % elektrickom režime s nulovými emisiami.

Nový PEUGEOT 5008 rozširuje svoju ponuku pohonných jednotiek o Plug-In Hybrid

(195 e-DCS7), ktorý kombinuje elektromotor s výkonom 92 kW a spaľovacím motorom s výkonom 150 k. Jeho vysokokapacitná batéria mu umožňuje dosiahnuť dojazd viac ako 80 km** pri jazde v 100 % elektrickom režime. Táto verzia je vybavená 60-litrovou palivovou nádržou, ktorá jej umožňuje pochváliť sa rekordným dojazdom.

  • Udržateľný dizajn

PEUGEOT používa v novom modeli 5008 viac ako 500 kg zelených materiálov (kovy + polyméry):

  • Zelená oceľ a hliník tvoria 60 % celkovej hmotnosti zelených materiálov.
  • Viac ako 30 polymérnych dielov sa vyrába zo zelených materiálov.
  • Recyklovaný plast sa používa v nárazníkoch, deflektoroch, skladovacích košoch a kobercoch.

Udržateľný dizajnový prístup je ilustrovaný znížením počtu ozdobných vložiek na karosérii a odstránením všetkých chrómovaných častí z exteriéru nového modelu E-5008.

  • Integrovaný priemyselný ekosystém

Vo svojom trvalo udržateľnom prístupe PEUGEOT navrhuje a vyrába nový model E-5008 vo Francúzsku.

Elektromotor E-5008 vyrába spoločný podnik STELLANTIS-NIDEC vo francúzskom Trémery. Prevodovku vyrába Stellantis vo francúzskom Valenciennes.

Nový E-5008 ťaží z batérií ACC vyrábaných v gigafactory vo Francúzsku (Douvrin). ACC je spoločný podnik zameraný na navrhovanie a výrobu vysokonapäťových automobilových batérií vytvorených spoločnosťami Stellantis, Mercedes a Saft. E-5008 tiež používa batérie dodávané inými poskytovateľmi služieb.

  • Jasná a jednoznačná výbava

Nový model E-5008 je k dispozícii v dvoch výbavách: Allure a GT, pričom obe ponúkajú až sedem sedadiel.

E-5008 ALLURE má monochromatický náter a polovičné čalúnenie TEP, napoly látku s reliéfnymi vzormi. Hlavná štandardná výbava: bezkľúčový vstup a štartovanie, zadná HD kamera, zadné parkovacie senzory, LED projektory a svetlá, 19-palcové disky kolies z ľahkých zliatin, PEUGEOT i-Cockpit® s dvoma 10-palcovými digitálnymi panelmi, pripojený informačný systém PEUGEOT i-Connect®...

E-5008 GT má dvojfarebný lak s čiernou strechou a čalúnením Alcantara. Hlavná štandardná výbava, okrem verzie Allure : 20-palcové zliatinové kolesá, projektory Pixel LED, predné parkovacie senzory, elektricky ovládané dvere batožinového priestoru, vyhrievané predné sedadlá a volant, indukčná nabíjačka smartfónu, prispôsobiteľné náladové osvetlenie, PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® s 21" zakrivenou obrazovkou, prispôsobiteľné i-Toggles, pripojený informačný systém PEUGEOT i-Connect® Advanced.

*Niektoré služby môžu vyžadovať predplatné, a sú dostupné podľa krajín.
** Cyklus WLTP je schvaľovaný

 
 

Ocenenia

Získali sme ako jediný koncesionár PEUGEOT v Európe už 6 x prestížnu cenu.

ParížParížBerlínBarcelonaSlovensko

Zlepšujeme sa pre vás aj naďalej

Vopred ďakujeme za vaše podnety a skúsenosti so službami FINAL‑CD. Napíšte nám Váš názor

Ochrana osobných údajov | Nastavenia cookies
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl