Nová DS 3: umenie rafinovanosti

Nová DS 3: umenie rafinovanosti
Pridané 22.11.2022

Nová DS 3 s novým dizajnom a technológiou je nástupcom DS 3 CROSSBACK a spája charakteristické odborné znalosti s avantgardnou inšpiráciou.

  • Plne elektrickú verziu DS 3 E-Tense poháňa nový motor s výkonom 115 kW (156 k) a nová batéria s kapacitou 54 kWh, vďaka ktorej vozidlo dosahuje v kombinovanom cykle dojazd pohľa WLTP 402 km.
  • Nový model DS 3 sa vyrába výhradne v Poissy neďaleko Paríža, a to vo verzii s elektrickým alebo spaľovacím motorom (benzínovým alebo naftovým). Vo Francúzsku sa montujú aj motory a nový elektromotor a batérie so zvýšenou kapacitou.
NOVÁ DS 3: UMENIE RAFINOVANOSTI

Spoločnosť DS Automobiles pri príležitosti začiatku Parížskeho týždňa módy (Paris Fashion Week) venovaného dámskej konfekcii na jar/leto 2023 odhaľuje svoj najnovší výtvor, nový model DS 3. Spoločnosť DS Automobiles si ako dlhoročný partner Fédération de la Haute Couture et de la Mode vybrala hlavné mesto módy, aby v parížskych uliciach upozornila na nový model DS 3 a pozvala svoju ambasádorku Andreu Brotschiovú, aby predstavila nový model DS 3 pri fotení v čiernych šatách s veľmi dlhou vlečkou, ktoré kontrastujú s novým červeným odtieňom Diva Red nového modelu DS 3.Z modelu DS 3 Crosback, ktorý je vo svojom segmente vzorom z hľadiska štýlu, technológií a elektrifikácie, sa stáva nový model DS 3. Nad konkurenciou vyniká novým efektívnejším a dynamickejším stvárnením prednej časti, prepracovaným a atraktívnym zostavením stupňov výbavy, príchodom nových technológií a v 100 % elektrickej verzii novým spojením elektromotora a batérie.

Z modelu DS 3 CROSSBACK, ktorý je etalónom vo svojom segmente z hľadiska dizajnu, technológie a elektrifikácie, sa stáva nový model DS 3. Charakteristický je novou efektívnejšou a dynamickou prednou časťou, reštrukturalizovaným a atraktívnym dojazdom, príchodom novej technológie a novým párom elektromotor/batéria pre svoju 100 % elektrickú verziu DS 3, čím skutočne vyniká nad konkurenciou.

Sila zvádzania: Nová tvár, rafinovaná zadná časť a exkluzívne farby

Sila zvádzania: Nová tvár, rafinovaná zadná časť a exkluzívne farby

Nový model DS 3 ukazuje svoju odvahu prostredníctvom jedinečnej siluety. Jej dizajn predstavuje rovnováhu medzi líniami a objemami. Najviditeľnejšie zmeny sa týkajú prednej časti. Dávajú vozidlu novú dynamiku a pocit robustnosti, no súčasne mu zachovávajú jeho eleganciu.

Štýlové znaky ostatných modelov radu DS Automobiles sa uplatnili v podobe prepracovanej širšej prednej masky chladiča, ktorú, v závislosti od verzie, dopĺňajú čierne, alebo chrómované diamantové koncovky. Typický prvok DS Wings elegantne prepája masku chladiča so svetlometmi.

Nové LED svetlomety, ktoré sú súčasťou štandardnej výbavy celého radu, majú dynamický dizajn a dodávajú novému modelu DS 3 ostrejší vzhľad vďaka trom charakteristickým modulom zvýrazneným matne chrómovaným orámovaním. Za príplatok je pre maximálne pohodlie a bezpečnosť k dispozícii aj systém DS Matrix LED Vision s inteligentným automatickým ovládaním diaľkových svetiel. Nové svetlá pre denné svietenie tvoria dva rady LED diód usporiadaných vertikálne po oboch stranách prednej časti vozidla, ktoré vytvárajú výrazný širší podpis v súlade s najnovším dizajnovým jazykom DS Automobiles.

Nová DS 3 prešla vývojom nielen z hľadiska dizajnu, ale aj techniky. Nový nárazník a maska chladiča boli úplne prepracované s cieľom optimalizovať aerodynamické vlastnosti vozidla. Túto novú účinnosť demonštrujú aerodynamické profily rámujúce spodnú mriežku pre vstup chladiaceho vzduchu.

Pozornosť sa venovala aj detailnému spracovaniu znakov na maske chladiča a na kapote, ktoré dopĺňa motív Clous de Paris a v závislosti od modelu sú k dispozícii v rôznych odtieňoch.

Profil si zachováva svoje charakteristické znaky, balansuje medzi odvážnym dizajnom a technickým know-how, zachováva si žraločiu plutvu typickú pre model DS 3, má vysúvacie kľučky dverí a neviditeľné vonkajšie lišty okien.

Zadná časť vozidla je elegantná, svetlá a veko batožinového priestoru decentne zvýrazňuje čierno lakovaná lišta. Tá nesie podpis DS Automobiles, ktorý vznikol pomocou novej technológie, keď sú písmená z leštenej nerezovej ocele rozdelené a jedno po druhom zasadené do lišty.

Disky kolies majú úplne nový dizajn zvyšujúci účinnosť. K dispozícii sú v rozmeroch s priemerom 17 a 18 palcov a v rôznych motívoch a farbách. Nová DS 3 v 100 % elektrickej verzii E-Tense je vybavená novými 18-palcovými kolesami Toulouse s pneumatikami Tall & Narrow Class A+.

Nová DS 3 má v ponuke sedem nemetalických, metalických a perleťových odtieňov karosérie, vrátane dvoch nových perleťových odtieňov: červená Rouge Diva, čo je trojvrstvový lak použitý exkluzívne na novej DS3, a sivá Gris Laqué. Ponuku dopĺňajú odtiene Cristal Pearl, sivá Gris Platinum, sivá Gris Artense, čierna Perla Nera a biela Blanc Banquise s možnosťou vytvárania dvojfarebných kombinácií s dvoma variantmi strechy: čierna Noir Perla alebo nová sivá Gris Carat.

Diva red: Zmyselnosť exkluzívnej červenej vytvorenej po niekoľkých rokoch výskumu

Diva red: Zmyselnosť exkluzívnej červenej vytvorenej po niekoľkých rokoch výskumu

Od uvedenia elektrifikovaného konceptu Wild Rubis na autosalóne v Šanghaji v roku 2013 pracoval tím farieb, materiálov a povrchových úprav na výrobe červenej farby, ktorá vznikla exkluzívne pre automobilku DS Automobiles.

V Číne, potom počas svojho vystúpenia v Európe, urobila farba Wild Rubis, vyrobená z jedenástich po sebe nasledujúcich vrstiev, aplikovaných dvakrát a bez farebného laku, veľký dojem. Odvtedy vzniklo viac ako štyridsať rôznych verzií, aby nový model DS 3 dosiahol jedinečnú farbu Diva Red. Lak vďaka svojej pozoruhodnej trojvrstvovej úprave so sýtou farbou, polopriehľadnou vrstvou a ochranným lakom využíva najnovšie technológie mletia pigmentu pre väčšiu sýtosť, aby odhalila intenzitu červenej a zdôraznila flop efekt (pri ňom zmeny farby a jasu závisia od uhla pohľadu).

„„Inšpiráciu sme čerpali zo šperkov a gemológie. Drahokam sa líši od šperku jeho veľkou vzácnosťou a podmanivou krásou. Skúmali sme teda intenzitu farby rubínov s cieľom rozvinúť zmyselnosť červenej, karamelového jablka a korenistých čerešní. Chceli sme nájsť farbu, ktorá odhaľuje charakter, hĺbku a sýtosť a zároveň dodáva iskrivú kvalitu na vyvolanie emócií.“

Lisa Grangeon-Coudert (divízia Farby & Materiály)

Neoddeliteľnou súčasťou dizajnového prístupu spoločnosti DS Automobiles je ochota vniesť do koncepčných vozidiel schopnosti pochádzajúce z vysokej módy a následne použiť novú technológiu na ich prispôsobenie na predaj. Tento nový príklad dopĺňa ďalší vývoj špecifický pre značku, ako je perlové prešívanie alebo embosované vložky Clous de Paris.

Interiér inšpirovaný najväčšími menami francúzskeho luxusu

Interiér inšpirovaný najväčšími menami francúzskeho luxusu

Tímy spoločnosti DS Automobiles na tomto jedinečnom modeli ukazujú výnimočné know-how, ktoré sa premieta do každého ich výtvoru. Nová DS 3 sa inšpiruje know-how francúzskych luxusných značiek a vytvára exkluzívnu atmosféru.

Cieľom voľby materiálov je ponúknuť dokonalé, inovatívne a udržateľné spracovanie.

Koža, najmä koža Nappa v patinovanej úprave Art Leather, Alcantara®, detaily ako perleťové prešívanie alebo gilošovaný vzor Clous de Paris, to všetko prispieva k jedinečnosti interiérov vozidiel DS Automobiles. Tento dôraz na detail, ktorý je hlboko zakorenený v DNA značky, sa prejavuje aj na palube novej DS 3 a je jej hlavným odlišovacím prvkom.

Vozidlo je vybavené novým volantom, na ktorom vodič nájde ovládače asistenčných systémov vodiča, aj tlačidlá systému infotainmentu a v prípade automatickej prevodovky ho dopĺňajú aj radiace páčky umiestnené pod volantom. Nový stredový displej s 10,3-palcovou uhlopriečkou s vysokým rozlíšením je teraz súčasťou štandardnej výbavy a je do neho zabudovaný nový systém infotainmentu DS Iris System.

Sedadlá novej DS 3 majú dizajn a technológie, ktoré podporujú krásu a pohodu. Tieto obopínajúce sedadlá sú vyrobené z inovatívnej peny s vysokou hustotou, ktorá zaisťuje komfort sedenia na najlepšej úrovni na trhu. Predné sedadlá môžu byť vyhrievané, môžu ponúkať masážnu funkciu (chrbta) a elektrické nastavenie (pozdĺžne nastavenie, nastavenie výšky a sklonu a bedrovej opierky).

Najvyššia verzia výbavy Opéra má interiér z čiernej kože Nappa Basalte so sedadlami s motívom prepletania Bracelet, vďaka ktorému sa posádka môže ponoriť do kreatívneho luxusu, z čoho srší výrazný charakter a modernosť.

Verzia Rivoli má vo výbave nové sedadlá z čiernej tlačenej kože Basalte s čiernymi ozdobnými prvkami v odtieni Basalte s efektom šupín. K dispozícii je tiež sivé čalúnenie Galet kombinujúce kožu Nappa a látku.

Vo verziách výbavy Performance Line a Performance Line + sú sedadlá, lišty prístrojovej dosky a panely dverí potiahnuté umelou kožou Alcantara®. Za príplatok sú k dispozícii nové sedadlá z čiernej tlačenej kože Basalte. Úroveň Performance Line+ získava ďalšie prvky výbavy, ako sú stredová lakťová opierka, koberčeky, alebo osvetlenie slnečných clôn a priestoru pre nohy.

Výbava Bastille bola kompletne prepracovaná, získala nové sedadlá zo šedej látky Peruzzi Silicium, s lištami palubnej dosky a panelmi dverí z tlačenej kože s efektom šupín. Na prianie sú k dispozícii nové sedadlá z čiernej tlačenej kože Basalte.

Rad rozmanitých typov pohonov doplnených novým 100 % elektrickým modelom E-TENSE

Rad rozmanitých typov pohonov doplnených novým 100 % elektrickým modelom E-TENSE

Značka DS Automobiles, ktorá je od roku 2020 multienergetickou značkou s najnižšími emisiami CO2 v Európe, ponúka nový model DS 3 s troma rôznymi typmi motorov: elektrickým, benzínovým a naftovým.

Značka, ktorá s monopostom druhej generácie získala dva tituly v Pohári tímov a jazdcov Formule E a rekordný počet víťazstiev, pole position a pódiových umiestnení, využíva svoje vynikajúce výsledky v závodoch na predstavenie novej elektrickej technológie.

Nová DS 3 E-Tense využíva na zvýšenie výkonu a dojazdu úplne nový elektromotor (montovaný v Trémery-Metz), redukčnú prevodovku (vyrábanú vo Valenciennes) a novú batériu (montovanú v Poissy).

Nový hybridný synchrónny elektromotor využíva na dosiahnutie vysokej účinnosti skúsenosti získané vo Formule E.

Poskytuje výkon 115 kW (156 k) a krútiaci moment 260 Nm pri napätí 400 V. Nová batéria s inštalovanou kapacitou 54 kWh (užitočná kapacita 50,8 kWh) je tepelne regulovaná pomocou cirkulácie kvapaliny a tepelného čerpadla, čo umožňuje rýchle dobíjanie, dlhší dojazd a dlhšiu životnosť. Štandardná palubná nabíjačka pojme 100 kW jednosmerného prúdu (nabíjanie z 0 až 80 % za 25 minút) a 11 kW striedavého prúdu (0 až 100 % za 5 hodín).

Konštrukcia prešla viacerými zmenami. Vďaka lepšej hustote energie je batéria veľmi kompaktná a umiestnená pod prednými a zadnými sedadlami a pod stredovým tunelom. Vnútorný priestor a poloha vodiča sú úplne rovnaké ako pri ostatných motoroch a odolnosť proti nárazu prekračuje najprísnejšie požiadavky.

Nová DS 3 E-Tense, ktorá je vo svojom segmente jedinečná, dosahuje v kombinovanom cykle WLTP dojazd do vzdialenosti až 402 km (12,6 kWh/100 km) a v mestských podmienkach viac ako 500 km, a to vďaka účinnosti elektromotora, jeho schopnosti rekuperácie energie a pomocnej výbave, ako je tepelné čerpadlo, systém umožňujúci prednastavenie teploty v kabíne na diaľku a tiež vďaka aerodynamickej optimalizácii prednej časti a kolies a pri verziách so 17- a 18-palcovými kolesami s pneumatikami Tall & Narrow zníženie svetlej výšky o 10 mm. Všetky tieto faktory dohromady umožňujú znížiť modelu SCx až o 7,6 %.

Nová DS 3 je k dispozícii aj s dvoma benzínovými motormi: PureTech 100 so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a PureTech 130 s osemstupňovou automatickou prevodovkou. K dispozícii je aj dieselový motor BlueHDi 130 spojený s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Všetky tieto motory spĺňajú najnovšie normy obmedzujúce znečisťovanie životného prostredia.

Interiér plný technológie

Interiér plný technológie

Model DS 3 dostane nový informačno-zábavný systém dostupný prostredníctvom veľkej 10,3-palcovej centrálnej obrazovky s vysokým rozlíšením a prepracovaným lesklým čiernym rámom. Online navigáciu a inteligentné rozpoznávanie hlasu ponúka DS IRIS SYSTEM. Charakteristickým znakom tohto systému je možosť prispôsobiť si centrálnu obrazovku a 7-palcový prístrojový panel, doplnený o head up displej, ktorý premieta dôležité informácie do priameho výhľadu vodiča.

Centrálna obrazovka je rozdelená na 12 štvorcov a môže obsahovať rôzne veľké widgety. Pokiaľ ide o nástroje, sú rozdelené na dve odlišné časti, ktoré je možné prispôsobiť. Funkcie je zároveň možné ovládať pokročilým systémom rozpoznávania hlasu v štyridsiatich jazykoch alebo dotykovým ovládaním na centrálnej podložke. Nastavenie funkcií bolo prepracované, aby sa zlepšila ergonómia a zahŕňali špecifiká DS IRIS SYSTEM. Funkcia zrkadlenia obrazoviek mobilných telefónov je teraz dostupná bezdrôtovo.

VISIO PARK 2, ktorý je možné zobraziť na veľkej centrálnej obrazovke, obohacuje škálu pomôcok pre vodiča dostupných v novom modeli DS 3 tým, že ponúka pomoc pri parkovaní s 360° pohľadom reprodukovaným prostredníctvom nových digitálnych kamier s vysokým rozlíšením.

Nový model DS 3 je štandardne vybavený kamerou za čelným sklom a štandardne obsahuje asistenčné systémy vodiča na vysokej úrovni: asistent udržiavania v jazdnom pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek s informáciami zobrazovanými na displeji prístrojového panela a aktívne núdzové brzdenie do rýchlosti 85 km/h.

Skenovaním okolia pomocou radaru umiestneného za predným nárazníkom a prídavných senzorov kombinuje systém DS DRIVE ASSIST adaptívny tempomat s funkciou Stop and Go a asistentom udržiavania v jazdnom pruhu, čím ponúka semiautonómnu jazdu úrovne 2. DS DRIVE ASSIST umiestni auto pomocou dopravného značenia podľa toho, kam chce vodič. Táto funkcia si poradí s opakovaným zastavovaním a rozbiehaním a bez námahy udržuje svoju trajektóriu. Je prepojený so systémom Active Safety Brake. Toto automatické núdzové brzdenie, ktoré je schopné rozpoznať iné vozidlá, ale aj cyklistov a chodcov, dokonca aj pri slabom osvetlení v rýchlostiach medzi 5 a 140 km/h, analyzuje riziká kolízie a môže použiť maximálnu brzdnú silu, aby sa zabránilo nárazu, alebo obmedzili jeho následky.

Rozšírené rozpoznávanie dopravných značiek, ktoré je k dispozícii ako voliteľná výbava, zisťuje okrem niektorých dopravných značiek aj značky s obmedzením rýchlosti (značky stop, jednosmerné ulice a cesty, zákaz vjazdu a koniec zákazu predbiehania).

Nový model DS 3, štandardne vybavený LED svetlometmi v celom modelovom rade, predstavuje novú tvár. Tento nový dizajn, zložený z troch horizontálne zarovnaných obdĺžnikových modulov a zvýraznený elegantným saténovým lemom, poskytuje odvážnejší vzhľad. Zlepší sa svetelný výkon a zároveň sa zníži spotreba energie pre zlepšenie dojazdu (E-TENSE 100 % elektrický) alebo emisií CO2 (spaľovacie motory).

DS MATRIX LED VISION je k dispozícii ako voliteľná výbava. Toto usporiadanie vytvára svetelný lúč, ktorý sa automaticky prispôsobuje jeho nastaveniu, čo umožňuje nepretržitú jazdu v režime diaľkových svetiel bez oslňovania ostatných účastníkov cestnej premávky. DS MATRIX LED VISION pracuje s 3 LED modulmi, ktoré majú funkciu stretávacích svetiel, ale aj s jednotkou rozdelenou na 15 segmentov pre každý svetlomet. LED diódy v tejto jednotke sa zapínajú a vypínajú postupne, segment po segmente, v závislosti od jazdných podmienok zistených kamerou v hornej časti čelného skla.

Systém DS MATRIX LED VISION sa rozsvieti široko-ďaleko bez toho, aby oslňoval vozidlo vpredu, alebo približujúce sa z protismeru. Skutočné pohodlie a skutočný prínos pre bezpečnosť, najmä v noci.

Nová DS 3 má vysúvacie kľučky dverí. Táto exkluzívna technológia zachováva čistotu štýlu vozidla a zároveň mu dodáva nádych avantgardy a optimalizuje jeho aerodynamickú účinnosť. Kľučky sa či už po zastavení, alebo pri jazde objavia, akonáhle ich používatelia potrebujú, inak sa skryjú v karosérii. Vďaka systému hands-free prístupu a štartovaniu sa navyše stačí k autu priblížiť (na 1,5 metra) a vozidlo sa odomkne a všetky 4 kľučky sa automaticky vysunú. Pri vzdialení sa od vozidla sa kľučky zasunú späť a vozidlo sa uzamkne.

Absolútny etalón charakteristického francúzskeho zvuku

Absolútny etalón charakteristického francúzskeho zvuku

Automobilka DS Automobiles vyvinula na základe know-how značky Focal, ktorá je etalónom vo svete špičkových audiosystémov, jedinečný palubný systém s názvom Focal Electra. Dvanásť reproduktorov vrátane subwoofera je starostlivo zabudovaných do kabíny a sú opatrené kovovými mriežkami v bronzovom odtieni Belem so špeciálnou povrchovou úpravou. Vďaka špeciálnemu zosilňovaču poskytuje audiosystém s výkonom 515 W vysoký akustický výkon, ktorý zaisťuje bohatý a čistý zvuk. Priestorové rozloženie zvuku v kabíne je optimálne a rovnomerné. Nový model DS 3 ponúka dokonalé ponorenie do hudby ako v koncetnej sále.

Hliníkové obrátené kopulovité výškové reproduktory TNF zaisťujú optimálny rozptyl zvuku a veľmi presné výšky. Basové a stredobasové reproduktory a stredový kanál sú vybavené technológiou Polyglass, ktorá zaisťuje vyváženosť a presnosť. Subwoofer je vybavený technológiou Power Flower TM s trojitou cievkou pre precíznu a dynamickú reprodukciu nízkych frekvencií.

V rámci spolupráce spoločností Focal a DS Automobiles bol hi-fi systém definovaný tak, aby vytváral efekt DS Lounge: obzvlášť veľká pozornosť bola venovaná tesneniu a izolácii dverí, akustickej úprave okien a odhlučneniu motorového priestoru. Rozloženie 12 reproduktorov je navrhnuté tak, aby poskytovali dokonalý zážitok. Zadné výškové reproduktory sú napríklad umiestnené vysoko a sú zabudované do žraločej plutvy. Už pri návrhu dverí pomocou digitálnych nástrojov bola zohľadnená stabilita a dynamika nízkych frekvencií, pričom sa pracovalo najmä na ich tuhosti v porovnaní s bežnými konštrukciami.

V úzkej spolupráci so spoločnosťou Focal sa potom riešilo najmä jemné doladenie pre dokonale vyvážený a bezchybne priestorovo rozložený zvuk. Výsledkom je záruka dokonalosti charakteristického francúzskeho zvuku.

Nové online služby pre celý nový rad DS 3

Nové online služby pre celý nový rad DS 3

Vďaka aplikácii MyDS umožňujú tieto služby zamykanie/odomykanie dverí, zapnutie svetlometov, spustenie zvukového signálu a diaľkové ovládanie dobíjania batérie. Môže byť pridaná možnosť ovládať programovanie tepelnej predprípravy a programovanie a riadenie stavu nabitia nového modelu DS 3 E-TENSE. Aplikácia MyDS je tiež rozšírená o modul Send2Nav, ktorý umožňuje vyhľadať cieľ a odoslať ho priamo do informačného systému nového modelu DS 3.

Zjednodušený rozsah výbav

Zjednodušený rozsah výbav

Nový rad DS 3 preberá princíp, ktorý priniesol nový model DS 7. Nová verzia výbavy OPERA sa stáva najexkluzívnejšou. Úrovne výbavy boli prepracované, čo umožňuje plynulejšie stúpanie cez ich ponuku. Počet opcií sa zredukoval opätovným vybavením alebo vytvorením balíčkov opcií, čo zvyšuje ich prehľadnosť. Ceny nového modelu DS 3 vo výbave BASTILLE a s benzínovým motorom PureTech 100 s manuálnou prevodovkou sa začínajú od 24 990 eur.

 
 
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl