Anglické autá a automobilky

Anglické autá a automobilky
Pridané 05.06.2023

Anglické automobilky majú dlhú a bohatú históriu, ktorá siaha až do konca 19. storočia. Medzi najvýznamnejšie anglické značky áut patria Jaguar, Land Rover, Mini, Bentley, Rolls-Royce a Aston Martin.

Anglické autá a automobilky

Tieto značky sa pýšia nielen vynikajúcim dizajnom a kvalitou spracovania, ale aj technickými inováciami. Anglické autá sú vynikajúcimi vozidlami na cestovanie, športové preteky, ale aj na každodenné použitie. V tomto článku sa pozrieme na históriu a charakteristiku anglických áut a odkryjeme, prečo sú dodnes také obľúbené. Na záver si predstavíme najlepšie anglické autá v našej ponuke.

Najznámejšie anglické automobilky

Jaguár

Jaguar je jednou z najznámejších anglických značiek áut, ktorá sa špecializuje na výrobu luxusných vozidiel s vynikajúcim dizajnom a vysokým výkonom. Založená bola v roku 1922 a rýchlo sa stala jednou z najprestížnejších značiek v automobilovom priemysle. Jaguar je známy najmä svojimi športovými modelmi, ako sú legendárne modely XK, E-Type a F-Type. Tieto autá sú vybavené výkonnými motormi a majú ikonický dizajn, ktorý sa stal súčasťou kultúry a módy.

Okrem športových áut vyrába Jaguar aj luxusné sedany a SUV modely, ktoré si získali obľubu medzi náročnými zákazníkmi po celom svete. Medzi najobľúbenejšie SUV modely značky Jaguar patria E-Pace a F-Pace.

Jaguar

Viac o značke Peugeot sme napísali v samostatnom blogovom článku.

Land Rover

Land Rover je anglická automobilka, ktorá sa špecializuje na výrobu robustných a výkonných terénnych vozidiel. Táto značka bola založená v roku 1948 a jej vozidlá sa rýchlo stali symbolem pre prekonávanie náročného terénu a odolnosť v extrémnych podmienkach. Medzi najznámejšie modely patria off-road klasiky ako Land Rover Defender a Land Rover Discovery, ktoré sa dokážu pohybovať v náročných terénnych podmienkach, či už ide o hlbokú vodu, blatisté cesty, piesočné duny alebo zákutia horských chodníkov.

Okrem toho vyrába Land Rover aj luxusné SUV modely ako Range Rover a Range Rover Sport, ktoré kombinujú vynikajúci výkon s pohodlím a štýlom. Vďaka svojmu charakteristickému dizajnu a nekompromisnej kvalite sa vozidlá značky Land Rover stali obľúbenými po celom svete nielen medzi dobrodruhmi a milovníkmi off-road jazdy, ale aj medzi náročnými zákazníkmi, ktorí hľadajú luxusné vozidlá na každodenné použitie.

Land Rover

Ďalšie anglické značky

Medzi ďalšie anglické značky automobilov, ktoré však nenájdete v našej ponuke patria Mini, Bentley, Rolls-Royce a Aston Martin.

Mini

Mini je ikonická anglická značka áut, ktorá bola založená v roku 1959 a rýchlo sa stala jednou z najobľúbenejších značiek na svete. Jej vozidlá sú známe pre svoj jedinečný dizajn a kompaktnú veľkosť, ktorá im umožňuje byť rýchlymi a obratnými v meste. Okrem tradičných hatchbackových modelov vyrába Mini aj kabriolety a SUV modely. Mini vozidlá sú nielen štýlové a atraktívne, ale aj veľmi ekonomické. Značku Mini preslávil napríklad aj Mr. Bean.

Bentley

Bentley je prestížna anglická automobilka, ktorá sa špecializuje na výrobu luxusných a výkonných vozidiel. Založená bola v roku 1919 a jej vozidlá sú známe pre svoj nádherný dizajn, prvotriedne materiály a vynikajúci výkon. Bentley vyrába najmä sedanové a SUV modely, ktoré kombinujú luxusné vybavenie s výkonnými motormi a špičkovým ovládaním. Okrem toho, Bentley je tiež známy pre svoje úspechy v motoristických pretekoch, najmä v slávnej pretekárskej sérii Le Mans.

Rolls-Royce

Rolls-Royce je synonymom pre luxus a nadčasový štýl. Táto anglická automobilka vyrába najexkluzívnejšie a najprestížnejšie vozidlá na svete, ktoré sú symbolom pre rafinovanosť, eleganciu a vynikajúcu kvalitu. Vozidlá Rolls-Royce sú vyrábané výhradne na objednávku, pričom zákazníci majú možnosť si prispôsobiť každý detail podľa svojich predstáv a požiadaviek. Okrem tradičných sedanových modelov vyrába Rolls-Royce aj SUV vozidlá. Pre mnohých sú vozidlá Rolls-Royce nielen automobilmi, ale aj umeleckými dielami.

Aston Martin

Aston Martin je anglická automobilka, ktorá sa zameriava na výrobu luxusných a športových vozidiel. Jej vozidlá sú známe pre svoj nezameniteľný dizajn, ktorý kombinuje eleganciu a športový štýl. Aston Martin vyrába najmä kabriolety a kupé modely, ktoré sú vybavené vysoko výkonnými motormi a špičkovými technologickými riešeniami. Okrem toho, Aston Martin je tiež známy pre svoje účinkovanie vo filmoch o agentovi 007, Jamesovi Bondovi, čo prispieva k jeho celosvetovej popularite.

Anglické autá v ponuke FINAL-CD

Nové autá značky Jaguár

V našej ponuke sa nachádzajú obľúbené modely áut tejto známej anglickej značky. Jedná sa o nové športové autá Jaguar F-Type a štýlové SUV Jaguár F-Pace.

Jaguar F-Type

Nový Jaguar F-Type si u nás viete zadováziť už od 84 896 € zatiaľ čo cena nového F-Pace začína na 79 990 €. K autám značky Jaguár navyše ponúkame aj doživotný servis zadarmo!

Nové autá značky Land Rover

V ponuke FINAL-CD nájdete aj populárne modely nových áut značky Land Rover a to Land Rover Defender, Land Rover Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Evoque, Range Rover Velar a Range Rover Sport.

Land Rover Defender je ikonický off-roadový model značky Land Rover, ktorý sa stal legendou svojou spoľahlivosťou a univerzálnosťou. K týmto vlastnostiam teraz navyše pribudol aj štýlový vzhľad.

Land Rover Defender

Land Rover Discovery Sport je štýlové a všestranné vozidlo, ktoré kombinuje luxus a pohodlie s vynikajúcimi terénnymi schopnosťami. Vybavený je špičkovým pohonom 4x4 a mnohými terénnymi funkciami, ktoré mu umožňujú zvládať náročné terény a nepriaznivé poveternostné podmienky. Je ideálny pre rodinné výlety aj pre náročný terén a patrí k najpopulárnejším modelom značky Land Rover.

Range Rover Evoque je moderný a elegantný SUV model značky Land Rover. Tento luxusný automobil kombinuje štýlový dizajn a vynikajúcu technológiu. Range Rover Evoque je vybavený pohonom 4x4 a mnohými terénnymi funkciami, ktoré mu umožňujú zvládať náročné terény a nepriaznivé poveternostné podmienky. V interiéri nájdete veľa priestoru pre pasažierov a ich batožinu. Range Rover Evoque patrí medzi najobľúbenejšie SUV modely na trhu a pravidelne získava ocenenia za svoj dizajn a výkon.

Range Rover Velar je elegantné a vysoko výkonné vozidlo, ktoré zaujme svojim moderným dizajnom a technologickými inováciami. Tento luxusný SUV model značky Land Rover je vybavený najnovšími technológiami, ktoré zabezpečujú maximálny komfort a výkon pre jazdca aj pasažierov. Jeho štýlový a futuristický dizajn však neznamená, že by sa nejednalo o praktické vozidlo - Velar ponúka aj veľa priestoru pre cestujúcich a ich batožinu.

Range Rover Velar

Tip na záver

Ak zvažujete kúpu anglického auta, budeme radi keď navštívite jednu z našich predajní alebo si dohodnete testovaciu jazdu. V ponuke máme veľa nových, ale aj jazdených áut anglických značiek. Tešíme sa na vašu návštevu!

Aké sú pokuty za jazdu s neplatným vodičským preukazom?

V prípade že vás zastaví policajná hliadka a pri kontrole sa zistí, že jazdíte s neplatným vodičským preukazom, hrozí vám rovnaká pokuta ako v prípade, keby ste vodičský preukaz vôbec nemali. Aby sme boli konkrétni, v prípade že bude bloková pokuta zaplatená na mieste, bude výška pokuty do 30 eur. V správnom konaní to môže byť až do 100 eur.

Horšie to bude, ak by ste vodičské oprávnenie vôbec nemali alebo budete šoférovať vozidlo na ktoré nemáte vydané vodičské oprávnenie. V takom prípade hrozí pokuta od 300 eur do 1300 eur a tiež zákaz šoférovania na dobu 1 - 5 rokov.

Výmena vodičského preukazu

Nech už je dôvod na výmenu vodičského preukazu akýkoľvek, teda okrem exspirácie napríklad aj strata alebo poškodenie, môžete o nový vodičský preukaz požiadať na a ktoromkoľvek oddelení dokladov okresného policajného riaditeľstva.

V prípade že sa jedná o výmenu starého VP, musíte pri žiadosti o nový preukaz odovzdať starý vodičský preukaz. Pri výmene sa musíte preukázať aj platným dokladom totožnosti a v niektorých prípadoch keď je to potrebné (vodiči nákladných vozidiel, kamiónov a autobusov), aj osvedčením o zdravotnej a psychickej spôsobilosti vodiča.

Ak má vodič viac ako 65 rokov, je povinný predložiť doklad o zdravotnej spôsobilosti pri každej skupine vozidiel. Ak je tento vodič aj držiteľom oprávnenia na riadenie nákladných vozidiel, kamiónov alebo autobusov, je potrebné okrem toho aj osvedčenie o psychickej spôsobilosti.

Ak požiadate o vydanie nového vodičského preukazu v stanovenom čase do 30 dní, musíte zaplatiť správny poplatok vo výške 6,50 eur. Avšak, ak si želáte získať vodičský preukaz rýchlejšie, môžete požiadať o urýchlené vystavenie dokladu, ktorý bude hotový do dvoch pracovných dní. Táto služba však bude stáť viac než štandardný poplatok, a to viac ako 4-násobok, čo znamená 26 eur.

Na záver

Veríme, že vám článok pomohol a šoférovať budete vždy iba s platným vodičským preukazom. V prípade že uvažujete o kúpe nového auta, neváhajte navštíviť jednu z našich predajní. Sme autorizovaný predajca áut značiek Peugeot, Citroën, Opel, Jaguár, Land Rover, DS a Volvo. Pomôžeme vám vybrať to správne auto pre vaše potreby!

Ocenenia

FINAL-CD získalo prestížny certifikát AAA Highest Creditworthiness, tento certifikát je jedným z najdôležitejších Európskych štandardov definujúcich kvalitu obchodnej činnosti. Je medzinárodne uznávanou známkou obchodnej kvality a vyhodnocuje sa na základe rovnakej analytickej metodiky pre všetky európske trhy. Spoločnosť FINAL-CD získala aj prestížny titul Superbrands, už tretí rok po sebe. Medzi Superbrands spoločnosti sme sa zaradili v rokoch 2021, 2022 a aj 2023. Je najuznávanejšou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek a znakom špeciálneho postavenia a uznania vynikajúcej pozície značky na lokálnom trhu. Na základe jednotných kritérií a metód každoročne oceňuje najlepšie z najlepších značiek v takmer 90 krajinách na piatich kontinentoch FINAL-CD ako jediný koncesionár značky PEUGEOT v celej Európe získal už 5x prestížne ocenenie Peugeot Servise Quality Awards. Ako koncesionár značky OPEL sme obdržali diplom OPEL C&S za najvyšší nárast predaja a trhového podielu v Českej a Slovenskej republike, taktiež za najvyšší nárast objednávok, najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov. Ďalej nás ocenili za najvyšší predaj v Slovenskej republike a v neposlednom rade je FINAL-CD ohodnotené 2x ako Dealer roku v oblasti služieb zákazníkom.

Peugeot
PEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSParížPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBerlínPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSBarcelonaPEUGEOT SERVICE QUALITY AWARDSSlovensko
Opel
Opel najvyšší nárast predaja a trhového podielu v ČR a SR za rok 2016C&S
2016
Opel Dealer roku 2015 a 2018Díler roku
2015, 2018
Opel najvyšší nárast objednáviek za rok 2016C&S
2016
Opel najvyšší nárast celkových predajov náhradných dielov za rok 2016C&S
2016
Opel najväčší predaj v SR za rok 2017C&S
2017
FINAL-CD
Superbrands Slovakia 2023Superbrands
2023
Superbrands Slovakia 2022Superbrands
2022
Superbrands Slovakia 2021Superbrands
2021

Zlepšujeme sa pre vás aj naďalej

Vopred ďakujeme za vaše podnety a skúsenosti so službami FINAL‑CD. Napíšte nám Váš názor

Ochrana osobných údajov | Nastavenia cookies
Používame súbory cookies pre zlepšenie funkčnosti našich stránok. Dodatočné súbory cookies používame na vykonávanie analýz používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových opatrení. Súhlas s používaním súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím". Viac informácií
xxs
xs
s
m
l
xl